Red Squadron Podcast 10 - Zsivány U-szárnyúak

2016/12/12. - írta: Promie Motz

rsp10a.jpg

A finisbe ért a Zsivány Egyes és állítólag az U-Wing és a TIE-Striker és landolhat még a karácsonyfa alatt.  

A tovább gomb alatt lesz a link az epizódhoz, a shownotes-hoz, valamint mindezalatt egy tisztességes hajó bemutató. Így akik most nem akarja meghallgatni az adást, azok is rövid megjegyzéseimből egy jó, átfogó képet kaphatnak a hajóról. 

Kicsit megszaladt velünk a ló, 55 percet beszéltünk a hajóról, felmerült bennünk pár FAQ gyanús kérdés, azokkal sok időt el lehet tölteni. Tóth Bendzsinek és Kenessey Marcinak, szokásos tettes társaimnak ezúttal is nagyon köszönöm a segítségét és a befektetett munkájukat, nélkülük semmi se lenne az adásból.

Az U-Wing tárcsa

Shownotes:

00:00 Adás megnyitó

00:24 U-Wing, Blue Squadron Pathfinder, az alaphajó, a statisztikák, az árazás, a fejlesztés lehetőségek. A Pivot Wing cím, a tárcsa

04:34 Lázadó Lambda Shuttle? Vagy mi a szerepe? Jól lett beárazva?

14:54 Heff Tobber, a blokkoló

18:36 Bodhi Rook, aki azért van itt, mert, a filmben is benne van.

23:00 Cassian Andor, érdekes pilóta képesség érdekes időkre? (arról vitatkozunk, megnézheted-e az ellenfél tárcsáját, vagy nem. Rá van írva a kártyára, hogy megnézheted, szóval elnézést)

27:00 Bodhi Rook, legénység. 

28:55 Baze Malbus, az olcsó Gunner. A Hotshot Copilot új barátja?

33:48 Cassian Andor, a blokkolók legjobb barátja. Ha úgy működik, ahogy gondoljuk. FAQ?

39:16 Jyn Erso, fókuszgyár.

42:58 Inspiring Recruit, hol a FAQ, amikor kéne?

51:25 Mi van még a dobozban?

52:55 Összegző gondololatok, Show zárás

A két oldalas Title kártya

 

Az egyik legfontosabb kártya, mielőtt magára a hajóra rátérnénk. Egy manőver végrehajtása után van lehetőségünk fordítani a lapon. Támadó állásba téve a szárnyakat eggyel nő az agility-nk (2-re!), míg a másik oldalon, piros megálló felfedésekor lehetőségünk van helyben meg is fordulni. Azaz, bár helyben fordul a hajó, az már egy körrel előre el kell döntenünk, hogy akarunk-e élni a lehetőséggel, és átfordítani leszálló módba. 

2 agility-vel meg még mindig "jousting efficiency"-ben alulmarad a Lambda shuttle-nek, szóval messze nem verhetetlen. 
 

Az alaphajó. Mi úgy érezzük, nincsen aláárazva. Bár meglepően jó tárcsával rendelkezik, tisztes statisztikával, ellenben olyan nehezen fordul meg, vagy előre jelzi a megfordulási szándékát, vagy nem is tud megfordulni, így nem verhetetlen. Aki szembe repül 4-gyel, az megérdemli, hogy lelőjék. 

Paul Heaver is megmondta, milyen fontos blokkolni. Minél több hajót megblokkolsz, annál több akciód lesz? Már csak azt intézd el, ne legyél bestresszelve, hogy meg is kapd az ingyen akciókat a képességedből. Esetleg Zeb legénység? Elhangzott az Advanced Proton Torpedo is.

Bodi Rook haszontalan. HA, akarnál hozni egy U-szárnyút, és nem tudsz másra pontot költeni a listában, ESETLEG megéri az a két pont. Egyébként nagyon szövevényesen kéne 100 pontban listát építeni a képességére. Epicen esetleg könnyebb.

Mit is tud Bodhi, kérdezitek? Amikor egy baráti hajó target Lock-ot szerez, akkor az a hajó bemérhet bármely ellenséges hajót, ami egy tetszőleges baráti hajótól Range 1-3-ra van.

Cassian Andor pilóta, PS 6, 27 pont, EPT

At the start of the Activation phase you may remove 1 stress token from 1 other friendly ship at Range 1-2.

Az aktivációs fázis elején eltávolíthatsz 1 stressz tokent 1 másik barátságos hajóról Range 1-2-ben.

Jó képesség alapvetően, kérdés, hogyan tudod használni. 

Bistan és egyéb ismeretlen lapok

Jelenleg az egyike a nem ismert kártyáknak. Unique legénység. Van még valami, két példányban érkező Exp... lap, de a típusát se tudjuk.

FRISS:

Kijött az utolsó két lap, és WOW.

Ismert, régi lapok lapok

Érkezik még Flechette Torpedoes,Sensor Jammer és 2 Stealth Device.

Új lapok

Egy újabb csoda lap, amire kaptunk egy mozgó folyamatábrát, amiből a lényeget nem értettük meg az adás alatt, pedig oda volt írva a kérdésünk. IGEN, MEGNÉZHETED A MÁSIK TÁRCSÁJÁT A TIPPED UTÁN. 2 pontért remek lap.

Ha az aktivációs fázis elején jól megtippeljük egy Range 1-2-ben lévő  ellenfelünk mozgását, akkor átállíthatjuk a saját tárcsánkat. Mi a probléma? Ténylegesen felfedi az ellenfél a tárcsáját, megmutatva a manőverét.

Az inteligence agent szteroidon, az igazi beszivárgó. A legtöbbször az ellenfélnek két jó irányba van lehetősége elmozdulni, és így akkor is 3-4 lehetséges manővere van. Kiválasztjuk azt magunknak, amivel a legtöbbet lefogjuk (ha blokkolni akarunk, akkor az, ha csak közelről lőni, vagy kimozogni az ívükből, akkor azt), majd betippeljük azt, amire kellemetlen lenne nekünk. És így azt is tudjuk kezelni.

Akció, válassz ki egy baráti hajót [akár magadat is, mert nincs ott az other szó] Range 1-2-ben. Rendelj hozzá 1 fókusz tokent minden egyes, a tűzívedben lévő ellenséges hajóért Range 1-3-ban, de legfeljebb 3 darabot.

Én annyira jónak nem érzem. ARC-170-eseken a hátsó tűzív is tűzív, úgy ott picit jobb. Rossznak sem rossz. De ritkán van csak az elsődleges tűzívben 3 ellenséges hajó. Főleg, elég sok lista 2 hajós, és akkor egyik hajó néha eleve Lone Wolf-os.

Kb. ugyan azt tudja, mint a pilóta változata, ellenben csak az őt hordozó hajó kapja meg a képességét. Azaz amikor  target Lock-ot szerzel, akkor  bemérhetsz bármely ellenséges hajót, ami egy tetszőleges baráti hajótól Range 1-3-ra van.

Az olcsó Gunner. Ha nem talált a támadásod, egyből lehetőséged van végrehajtani az elsődleges fegyvereddel egy másik célpont ellen egy támadást. Nem támadhatsz többet ebben a körben. Hotshot Copilot-tal együtt elég jól tud több célpontról is fókusz tokeneket leszaggatni.

Egyszer egy körben, amikor egy baráti hajó Range 1-2-ben levesz egy stress tokent, akkor levehet még egy stressz tokent. 

Eszméletlen kombinációs lehetőségek Kanan legénységi taggal vagy Cassian pilótával, vagy bármely más stressz levevős képességgel. Csak figyelni kell, ki is a stresszt leszedő hajó! Nem mindig az, akiről leesik a stressz (lásd Cassian, vagy Wingman).

Konklúzió

Az U-Wing elég tisztességes nyers erőt is fel tud sorakoztatni, vagy a sűrűbe berepülő support/támogató hajóként tetszeleghet. Ilyen kasztnink ilyen olcsón eddig nem volt a lázadás oldalán, a többi hajóért fizettünk a mindenféle extra tűzívekért vagy turret, cannon opciókért. Bár tök jó a 2 crew slot, igazán várom, mi mikor kapunk egyszer 3 legénységi fejlesztés opciót egy hajóra, mert jó eséllyel lehetne oda mit tenni. Lehet, oda már túl vad dolgok jönnének ki, ezért jön az U is 2 hellyel. Az áráért jó is ez a 2 slot.

Jövő héten érkezik a TIE Striker bemutató.

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr9412039883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása