Vigyázva az adatokkal: a legbefolyásosabb hajók rangsora

2017/03/31. - írta: Promie Motz

17097696_1495651273780455_5549526530095941736_o.jpg

A lenti táblázat példa arra, hogy aki ért az adatok olvasásához, az majdnem annyira veszélyes lehet, mint aki nem is ért hozzá.

A stayontheleader blog írója közzé tett redditen egy újabb táblázatot, hogy a saját állítását tisztázza vele. Azzal együtt, hogy egyből kijelentette, van olyan rubrika, ahova negatív értéket kapott, azzal együtt, hogy a képlet nem adhatna negatív értéket. No mindegy, azért közzé tette. 

Az se tűnt fel neki, hogy rosszak a Meta Wing-ből származó adatok. A Wave 9 megjelenésének a dátuma valahogy 2 hónappal el lett írva, így a Wave 9 "megjelenése előtt" is meglepően jó eredményeket értek el Wave 9-es hajók. Időutazó kiegészítő? [írtam az üzemeltetőknek, javítják a hibát]. A táblázat fejlécei ez alapján kicsit javítva, hogy a ténylegesen számolt adatokat tükrözzék.

Emellett egy pár érték még rossz is a táblázat alsó részében,  36-ik lett olyankor egy hajó, hogy nem is volt akkoriban 26 hajó.

Így következzen a fenntartásokkal kezelendő táblázat. Hogy mit jelentenek az egyes adatok? Nem erősorrendet látunk, hanem a szerepléseket súlyozva  az egyes tornán résztvevők számával és külön azokkal, akik ugyan azt a sereget hozták. 

Így a nagyon-nagyon ritkán játszott hajók akkor is hátul végeznek, ha az a pár pilóta, aki reptette őket, aránylag jó eredményt értek el. 

ytvr9xb.png

Pár meglátás. A Jumpmasterek még 3 direkt nerf után is a legmeghatározóbbak, azaz továbbra is sokat játsszák őket, és sokszor jó helyezést érnek el. A közelmúltban a Parattanni, Dengaroo és JM15K listákban is teljesen jó választás volt. Az előbbi kettő most jelentősen meg fog változni, míg az utóbbi visszatért gőzerővel.

Az X-Wing-ek előretörése Biggs előretörését jelenti természetesen, a hozott keresztszárnyúak 80%-át adja. (külön csekkolva).

Corran Horn gyáván elfutott Kylo elől, és az E-wing messzemenően hátra süllyedt.

Az A-szrányúaknál feltehetőleg valami elírás van, mert az összesített pontszámuk negatív lett... ami nem lehetséges az algoritmus által.

A Wave 10 rossz szereplése szerintem részben azon múlik, még nem lett bejáratva rendesen. 

Az IG-88-asok furcsák, hogy a Defenderek megritkulása után sem kerülnek elő.

A Lambdák nagyot buktak népszerűség terén, mert megingott az emberek bizalma Palpatine-ban. Tény, hogy lényegesen gyengébb. Majd az idő eldönti, hogy most jó helyen van-e.

Az Attack shuttle jobb helyezést ér el a Phantom title-vel, mint maguk a VCX-100-asok, azaz átlagosan hatékonyabbak/népszerűbbek a Ghost-Phantom-ok jelenleg, mint a sima mezei változataik. Ez a Kanan-Biggs lista reneszánszának idején nem meglepő.

Tekintsük ezeket az adatokat inkább trendeknek, mint erősorrendnek. Persze, amit erősebbnek gondolunk, az "trendibb".

Vörös Ötös, készenlétben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr1712391233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása