Miért a legerősebb frakciót erősítik? - Guns for Hire kiegészítő bemutató 1.

2017/06/07. - írta: Promie Motz

Kedves olvasó a jövőből! Remélhetőleg, mire te olvasod, addigra lecsengett a "minden Scum játékos az Ördöggel szövetkezett" mizéria.  

A csomag, ami a játék két, jelenleg legrosszabb hajójával próbál valamit kezdeni.

Szerintem nem a "legerősebb" frakciót erősítik. Diverzifikálják, színesítik, ami opciót ad a játékosoknak. Mivel ezek nem egy az egyben fejlesztések a meglévő erős lehetőségekhez, hanem más, nem használatos hajókhoz fejlesztés, így minden adva van, hogy kizökkentsék a metát a mostani mederből. Egy 5 életes, 3 agility-s arc dodger a Star viper személyében Autothrusters-szel például lehet, kiváló ellenfél lenne a jumpmasterekkel szemben.

Ha színesebb a scum frakció felhozatala, az a másik két frakciónak is csupa jó hír, tessék ebbe már kicsit belegondolni és nem "farkast kiáltani" mindenféle tesztelés nélkül...

Új játékszer, szigonyrakéta

Érkezik a Harpoon Missile, vagy valami nagyon hasonló nevű kártya. Érkezik egy új hatás, a Harpooned kondíció és vele a kártya, amiről ennyi olvasható:

When you are hit by an attack, if there are at least one uncancelled <critical> result, each other ship at range 1 suffers 1 damage. Then receive 1 facedown damage card and flip this card.

Még utána is lehet, van valami szöveg. Feltételezhetően a szigony rakéta teszi ránk valahogy ezt a kondíciót. Ha kritikus sérülést szenvednénk el, akkor minden más hajó Range 1-ben sérül 1-et, mi meg elsérülünk egy arccal lefelé egy sebzés kártyát. Én most úgy értelmezem, hogy magát az eredeti kritikus sebet is elszenvedjük.

Bár a swarmok annyira nem gyakoriak, ezek a rakéták epic meccseken elég jó területre ható sebzést adhatnának.

guns_for_hire.png

Érkezik rengeteg modifikáció, melyek közül már mindet ismertük. A Stealth Device és a Vectored Thrusters mellett a Pulsed Ray Shield a legizgalmasabb, mert az eddig csak a C-ROC-ban volt (és még pont az se jelent meg, amikor ezeket a sorokat írom).

swx58-pulsed-ray-shield.png

A pajzs töltés elég jól bevált a lázadásnál. Kíváncsian várjuk, mit kezdenek vele a Scum-ok, nyugdíjba küldik-e az öreg Gonk-ot.

A lényeg: söpredék visszavág

 

swx73-starviper-mk-ii.png

A StarViper fix? Három ponttal olcsóbb a hajónk, és feltehetünk még egy címet, így ez a Virago-val együtt hozható. Barrel Roll végrehajtásakor kötelező az egy íves template-et használnunk. Érdekes, igazából sokszor jobb.

vaksai.png

Vaksai Kihraxz-okon minden fejlesztés egy ponttal olcsóbb (minimum 0), és akár 3 különböző modifikációt is felpakolhatunk! Körberöhögik a Royal Guard-okat ezek után.

Egy új remény?

viktor_hel.png

Viktor Hel ha úgy védekezett, hogy nem 2 védekező kockával dobott, a támadó kap egy stressz tokent. 

Érdekes képesség, stresszt osztani menő, nem szereti senki se, pár lista meg még kevésbé. Én csapdának érzem, ha túlságosan rápörögne valaki a képessége kihasználására.

Ez csak egy kis ízelítő volt, jön még 3 nevesített pilóta, meg talán EPT-s Starviper generikus ágyútöltelék. Meg még 2-3 fejlesztés, így a megjelenés előtt biztos lesz még 1-1 cikk mindkét hajóhoz.

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr9512569247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása