CRCL Darth Vader Quickdraw Nu listája ellen Final Formmal

2018/04/19. - írta: Promie Motz

VASSAL LIGA 6. Szezon

vls6_crcl.png

Van, amikor az ember, mint Neo a mátrixban, átlát mindent. Van, amikor az ember csak behunyja a szemét és imádkozik. Na ez a meccs ez utóbbi volt.

Tovább komment

Valahol el kell kezdeni…

2018/04/17. - írta: Promie Motz

x-wing-fly-casual.png

Palkó Miklós beszámolója az első szervezett X-Wing-es versenyéről (ápr 10. - Vault 51 – EPT). Fogadjátok sok szeretettel! Az EPT (Elite Pilot Training) egy hétköznapi, 3 fordulós, baráti hangvételű megmérettetés, amely most a KEX (Kedd Esti X-Wing) keretein belül került megrendezésre.

„Gyere, csak gyere..”, „Ez csak egy kis gyakorlás regionálisra, gyere!”, „Bármit hozhatsz, csak gyere, és játssz!”.

Ezekkel a felhívásokkal találkoztam, amikor megkérdeztem, hogy mégis mi ez az EPT, vagy mi várható, menjek-e egyáltalán. Persze, hogy mentem….Mondjuk semmi kedvem nem volt. Semmi! Az elmúlt hetekben egyetlen nap sem tudtam foglalkozni a hobbival. Se lista ötlet, se motiváció, és még egy korábbi vásárlásomat is majdnem elfelejtettem átvenni pár nappal korábban. Szóval nem volt meg az a lendület, mint ami a teljes februárt, és március első két hetét jellemezte, de mentem.

Tovább komment

VASSAL Liga 6. Szezon - az EB második ellen

2018/04/12. - írta: Promie Motz

Final Form xxkenxx Dash-Mirandája ellen

vls6_ken.png

Ímhol visszatért a blog egy kis vloggal. Vagy mi. A lényeg, hogy elindult a VASSAL szezon és kijött egy új module (8.0.0), ami megoldott pár bugot, ami ellehetetlenítette a videók közvetítését. De most ez megoldhatóra redukálódott. Azért lett pár vágás a videóban.

Tovább komment

Felkészületlenül külföldön - avagy a lengyel System Open Series verseny

2018/03/18. - írta: Promie Motz

Képtalálat a következőre: „system open series x-wing”

Novemberben elkapott a vérszem és gyorsan foglaltam jegyet a lengyel System Open Series versenyre (továbbiakban SOS). Novembertől a SOS-ig összesen 9 nrm verseny gyakorló meccsem volt. Bár a felkészültségemhez képest remekül teljesítettem a krakkói regionálison, kérdéses volt, hogy 330 ember között hogyan fogok szerepelni, mennyire jönnek jól ki a párosítások és a többi.

3 verseny volt a hétvégén és mind a háromban olyan versenyformátum, ahol kvázi csak a nyert meccsek száma volt érdekes, MoV már nem.

Tovább komment

VASSAL Liga - 6. Szezon

2018/03/03. - írta: Promie Motz

xwingvassalleague.png

A VASSAL Liga 6. Szezonjára elindult a jelentkezés. 8-10 meccs lejátszását vállalja az ember hasonló mennyiségű hét alatt. Aki komolyan gondolkodik azon, hogy az itthoni távolságok miatt nem tud eleget játszani, vagy csak komolyabban érdekelni a nemzetközi játék, vagy csak olyan időpontokban ér rá, amikor a barátai nem, azoknak ez egy remek lehetőség a játékra. Igény esetén majd szervezünk még VASSAL tanítást márciusban.

Jelentkezési határidő, március 16.

A részvétel ingyenes, ugyanakkor ha nyersz valamit, a postáért fizetni kell, illetve egyéb opciók mellett fix részvételi díj is jár.

komment

Egy süti, egy bécsi kávé, egy direct hit!

2018/03/01. - írta: Promie Motz

suti.png

Még egy lelkes játékostársunk írt beszámolót a bécsi regionálisról. Fogadjátok Bíró Zoltán szemszögéből a történteket! (Caniz és Imi írásai).

A kezdetek előtt

Az Első Magyar Nemzeti bajnokságon beszélgetésbe elegyedtem egy osztrák sráccal (Josip) a hajófestés témakörében. Akiről aztán kiderült, hogy félig-meddig lengyel. Sajnálatos módon neki nem volt Facebook profilja, de a barátnőjének igen, így őt vettem fel a majdani kapcsolat tartás céljából (Bettina). Majd egy szép napon, valamikor november végén, a hírfolyamomon megjelent, hogy egy ismerősöm érdeklődik egy esemény iránt. Ez volt a Bécsi Regional. Pár megosztás után lecsorgott a nemzetközi verseny szervező csoportba, ahol is további 4 fő jelezte a részvételi szándékát.

Tovább komment

Don Canizo con Amire Bécsi Regionális versenybeszámolója

2018/02/15. - írta: Promie Motz

Fogadjátok sok szeretettel régi játékostársunk, Caniz élménybeszámolóját! A 2018. februári Bécsi Regionális verseny igaz történetét meséli el nektek. Korábban már közöltük Kovács Imi beszámolóját is (I. rész, II. rész).

Bécsben jártam és jól bemutatkoztam :)

Prológus

Több évnyi játék és verseny után rávettem magam, hogy részt vegyek egy külföldi megmérettetésben. A versenyt megelőző hetekben Feri barátunkat felkértem egy személyes pilótakártya elkészítésére, amihez megfelelő alapanyagokat szolgáltattam. Időre elkészült vele és egy általam ismert helyen kinyomtattam 18 példányban. 9-et akartam, de a másik 9-et ajándékba kaptam. Tervem az volt velük, hogy minden ellenfelemnek adok egyet belőle, amolyan souvenirnek tőlem.

caniz2.jpg

Vittem magammal a versenyre Feri barátunk pilótakártya alkotásaiból is egy pár darabot. Gondoltam, megpróbálom őket értékesíteni, ezáltal is Ferit promótálva :)

Tovább komment

Wien Regionals 2018 II. – Az első külföldi versenyem

2018/02/12. - írta: Promie Motz

imi02.jpg

Az első részben bemutattam, hogyan készültem fel a versenyre és hogyan alakult ki a lista, amivel végül neveztem. Ebben a fejezetben végre a konkrét történések következnek.

A kevés gyakorlás után nem tartottam célszerűnek túl komoly elvárásokat megfogalmazni a részvételemmel kapcsolatban. Ennek megfelelően egyrészt megvolt az általános kívánság, hogy legyenek jó meccsek, találkozzak jó ellenfelekkel és ne csináljak olyan hibákat, amik után a fejemet kell az asztal sarkához kopogtatnom.

Tovább komment

Wien Regionals 2018 I. - Listaválasztás, felkészülés

2018/02/06. - írta: Promie Motz

Kovács Imre részt vett február 3-án a bécsi regionálison és remekül szerepelt. Az oda vezető útról ír most nekünk és majd egy későbbi számban magáról az osztrák versenyről. Folytatása a cikknek magáról a versenyről ITT található.

 

Az elmúlt hónapokban sajnos nem sok időt tudtam szánni a műanyag hajók tologatására, így afelkészülésnek némi túlzással a majdnem 2 évnyi, váltakozó gyakorisággal játszott gyakorló- ésversenymeccseken szerzett eddigi tapasztalatomat tudtam be.

Tovább komment