Wave 12 betekintő és ötletek

2017/09/14. - írta: Promie Motz

 

wave12.png

Terítéken az Alpha-class Star Wing, M12-L Kimogila fighter és a Phantom IIAugusztus közepén bejelentették a Wave 12-t, de akkor csak kapkodva volt időm átfutni rajta. Most itt az idő egy rendesebb bemutatóra, videó és szöveg. 

swx69-70-72_title-image.pngBalról jobbraThe Alpha-class Star Wing, M12-L Kimogila fighter és a Phantom II.

Alpha-class Star Wing Expansion Pack

 

Mit tudunk eddig róla:

  • Imperial
  • Stat line = 2/2/4/3
  • Reload akcióval (lásd lent) érkezik a fókusz, target lock és SLAM mellett
  • Egy rakéta és egy torpedo slot-tal rendelekzik, de az egyik cím (Gunboat) további két ágyú címet ad neki
  • Jam tokenekkel érkezik (lásd lent)
  • PS7 Major Vynder 26 pontba kerül, rendelkezik EPT slottal és eggyel több zöld kockával védekezik, ha van rajta weapon disabled token.

 XG-1 Assault Configuration 

swx69-xg-1-assault-configuration.png

Gunboat title: XG-1 Assault Configuration: A fejlesztés sávod 2 ágyú slot-ot kao. Akkor is végrehajthatsz ágyú másodlagos fegyver támadásokat, egy 2 vagy kevesebb pontba kerülő ágyúval, ha van rajtad weapon disabled token.

Reload akció és a Jam token

swx69-reload-action-and-jam-tokens.png

Jam token. Amikor egy hajón van jam token is és fókusz, evade vagy kék target lock token, akkor vegyél le egy Jam tokent. Majd a hajó választ és levesz egyet a fókusz, evade és kék target lock-jai közül. Egy hajó akkor Jammed, ha Jam token van rajta.

Reload akció. Hajók a Reload ikonnal az akció sávjukban végrehajthatják a reload akciót. Újratöltéshez válasz ki egy eldobott torpedó vagy rakéta fejlesztést és fordítsd vissza arccal felfelé, majd helyezz a hajóra egy weapon disabled kártyát. Ezzel a tokennel rendelekző hajók nem támadhatnak. Az End Phase-ben mindegyik lekerül.

Vélemény/benyomás: az Alpha Class még tartogat egy címet a Gunboat mellett, egyfajta torpedoboat konfigurációt. Mostanában elég sokat szenvedtünk a rakéták ellen, így kiváncsian várom, mi lesz belőle. Számomra fura, hogy kistalpas hajó, mégis képen úgy néz ki, mint egy Lambda Shuttle plusz szárnyakkal. Egymás mellett attól félek, furán festenek majd. Az, hogy a Gunship a SLAM után lőhet majd az olcsó ágyúival, egy érdekes lehetőségnek tűnik. Ezek az ágyúk egyáltalán nem terjedtek el, most meg még érkezik 1-2 új, így várva várjuk a fejleményeket.

Spekuláció: az egyik fejlesztésre az a tipp, az linked batteries vagy hasonló nevű lesz, ami ágyú slot-ot foglal és azt teszi lehetővé, ha elsődlegessel lősz, akkor is használhatod az ágyúd képességét (esetleg valami feltétel mellett). Például, az elsődleges fegyveres is megkapná az autoblaster cannon képességét, csak Range 3-ig lőhetsz vele? 

swx69-70-72_preview1.png

M12-L Kimogila Fighter Expansion Pack

Nagy és csúnya, és potenciálisan komoly problémák lesznek vele. Igen, eltaláltátok, megint a scum hajóról van szó.

  • Scum
  • Stat line = 3/1/6/2
  • fókusz, target lock, barrel rol és reload akciókkal van ellátva
  • Az új "bullseye arc."-kal van ellátva, lásd lent
  • Weapon disabled tokenekkel is jön a pakk (Reload-hoz) a Jam tokenek mellett.
  • PS8 Turani Kulda is 27 pont, Miután végrehajtottál egy támadást, minden ellenséges hajó a bullseye tűzívedben Range 1-3-ban választhat, hogy sebződik egyet vagy eldobja az összes fókusz és evade tokenjét.
  • PS 7-en Dalan Oberos érkezik feltehetőleg, magasabb PS-en, mint a Guns for Hire-ben a StarViper-rel.

bullseye firing arc 

swx70-bullseye-firing-arc.png

Amikor támadsz, ha a védekező a bullseye tűzívedben van, a védekező nem költhet fókusz vagy evade tokeneket a védekezése módosítására.

Enforcer cím: Miutá védekeztél, ha a támadó a bullseye tűzívedben van, akkor kap egy stressz tokent.

Benyomás: alapvetően tetszett az elképzelés erről a hajóról, ami a szuperpontos manőverezést díjazná, egészen addig, amíg észre nem vettem, a PS8-asnak adtak EPT slotot, így kb fixen az egyik legaljasabb ász vadászt lehet belőle összehozni Veteran Instincts segítségével. Ez csak még jobban eltolhatja a játékot a PS 10+-os hajók irányába, ami nem kellemes. a 8 élet és 1 agility ha nem is sok, de azért annyira nem kevés. A salvaged astromech slot pedig lehetővé teszi, hogy az Unhinged astromech zölddé varázsolja a 3-as sebességű manővereket, vagy az R4-esek adnak neki jelentős tűzerőt. A torpedó, rakéta és illicit slotok már csak hab a tortán.

Már most lehet számítani arra, hogy ez a hajó előkerül, hacsak nem valami borzasztó, B-Wing szerű tárcsát kapna. 

Phantom II Expansion Pack

 

  • Rebel
  • Stat line = 2/2/4/1
  • Legénység és asztromech kombinációval, ezzel utánozva az ARC-ot, főleg a hátsó tűzívet is számításba véve
  • Fókusz, target lock és coordinate akciókkal rendelkezik, így ez a korábban csak EPIC akció eljut a lázadáshoz is, az Upsilon shuttle után.
  • Hátsó tűzív
  • PS9 Fenn Rau PS 9-en is csak 20 pont, a többi pilóta Zeb (PS3), Ezra (PS5), és feltételezhetően AP-5, PS1-en
  • Fenn Rau új képessége: Amikor egy ellenséges hajó a tűzívedben Range 1-re az aktív hajóvá válik a Harci fázisban, ha nem vagy stresszelve, akkor kaphatsz egy stressz tokent. Ha így teszel, akkor az a hajó nem költhet tokeneket hogy módosítsa a támadó dobását ebben a körben.

swx72-ghost.png

Az új Ghost title az teszi lehetővé, hogy a Sheatipede-osztályú hajó csatlakozzon a VCX-100-ashoz. Továbbra is mozgás után lehet kidokkolni.

swx72-phantom-ii.png

Amíg dokkolva vagy, a Ghost lőhet elsődleges fegyverével a Speciális tűzívében. Amíg dokkolva vagy, az aktivációs fázis végén a Ghost végrehajthat egy ingyenes coordinate akciót.

Azaz a Ghost egy naaaagyon drága support hajóvá lép elő ebben a szerepben. Nehezen látom, hogy ez 100 pontban miért is lenne jobb, mint egy Turret lövés a Combat phase végén.

Benyomás: alapvetően egy kevésbé hasznos hajó önmagában, de érdekes támogató lehetőség rejlik majd benne, ha egy olcsó stresszbot hordozóvá alakítjuk ki mondjuk Gunner-rel (R3-A2). Biggs mellé bebújva egy ideig húzhatják, így a 4 hajós Biggs különítmények további tagokat tudnak majd esetleg besorozni maguk közé (lásd még, Fair Ship Rebels). Én rendre lebecsültem az ARC-ot is és a Rebel TIE-t, szóval most óvatosabban fogalmazok. Maradjunk abban, hogy a másik két hajóban több potenciált látok, amíg ki nem jön még egy pár részlet. 

Azért még lesz pár cikk, hogy árnyaltabb képet kapjunk ezekről a hajókról. Addig is:

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr3912826456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása