Erőre kap az Első Rend, és még sok más a 6. Hullámban!

2019/08/09. - írta: Promie Motz

Az Első Rend hányattatása akkor indult meg igazán, ahogy az X-Wing második kiadásában önálló frakcióvá nőtték ki magukat, csak éppen hajók nem érkeztek hozzájuk. Az Ellenállás akkor csak 3 hajóval "büszkélkedhetett" (T-70 X-Wing, Starfortress, Rey Falconja), amikor az Első Rend 4 hajóval próbált labdába rugni (TIE/fo, TIE/sf, TIE/vn (Kylo Silencere) és az Upsilon Shuttle). 

Azonban hamar felborult az egyensúly, mert az Ellenállás kapott még 3 hajót (RZ-2 A-Wing, Transport és Transport Pod), jött még két új frakció, a Köztársaság és a Szeparatisták, és így az Első Rend a legkisebb csapat címet nyerte el. 

Bár ez nem fog teljesen megváltozni, de most igazán felköthetik a többiek a gatyájukat, ha Major Baron Elrik Vonreg TIE Interceptorát, a TIE/ba Baron Space Superiority Interceptort el akarják majd kapni!

 

A 6. Hullám a fenti képen látható eloszlásban tartalmaz 2 új hajót (TIE/ba és Fireball), 3 újrakiadott birodalmi hajót (Interceptor, Defender és Reaper), 2 Scum hajót (Hound's Tooth és Nastah Pup), valamint 3 Lázadó hajót (RZ-1 A-Wing, és Saw's Renegade keretein belül egy U-Wing és egy X-Wing).

Major Vonreg’s TIE Expansion Pack

Major Vonreg 6-os Initiative értékkel feltehetően nagyon be fog robbanni a játékba. A hajó 3/3/2/2 statisztikája azt sugallja, hogy a Silencereknél olcsóbb, de igazi ász, aki sokak örömére Evade akcióval is rendelkezik, amit mind Kylonak, mind Darth Vadernek mellőznie kell.

 

A tárcsán sok a kék manőver, a TIE/advanced prototypeokhoz hasonló, a kék 1-es derékszögek hihetetlen "knife-fighting" lehetőségeket tud adni a hajónak, azaz nagyon kis területen belül hatékonyan forgolódni. A 3 kockás támadás érthetően nagy fejlődés a birodalmi elődhöz képest.

A linkelt akciók hiánya elsőre ijesztő lehet, de a hajó alap képessége részben kiváltja azokat.

Fine-Tuned Thrusters: After you full execute a maneuver, if you are not depleted or stressed, you may gain 1 depleted or strain (valószínűleg strain van odaírva, de egyesek szerint stressz) token to perform a lock or roll action.

Azaz, miután teljesen végrehajtasz egy manővert, ha nem vagy "depletelt" vagy stresszes, kaphatasz egy "deplete" vagy strain jelzőt hogy végrehajts egy Lock vagy Roll akciót.

A "deplete" a fenti képen látható, fekete alapon piros mintás, négyzet alakú jelölő, amiben egy "támadás" jel van. Igazából még nem tudjuk, hogy mit csinál, így várnék a lefordításával. (Egyesek szerint strain, mások szerint stressz jár a képességért, még nem kaptunk jó minőségű képet a pilótakártyáról. Ha stressz jár érte: De ha mást nem is, stresszért mindig használhatjuk ezt a képességet. Így ez az egyik egyedüli hajó, ami, ha kell, folyamatosan dupla módosítással tud támadni! (Lock + Fókusz). Ez már önmagában kiemelkedővé teszi.)

Major Vonreg pilóta képességére az alábbi olvasat született, szintén a fenti kép alapján:

During the System Phase, you may choose 1 enemy ship in your bullseye arc. That ship gains 1 depleted or strain token of your choice.

A System Fázisban, kiváalszthatsz egy ellenséges hajót a Bullseye tűzívedben. Az a hajó kap egy "depleted" vagy egy strain tokent, Te döntöd el.

Magas Ini értékek, jó tárcsa, jó akcióökonómia, tisztes hajó értékek. A TIE/ba nagyon népszerű lesz a megjelensée után.

És feltehetően rakétával is rendelekzni fog, legalábbis erre utal, hogy lesz a csomagban egy Mag-Pulse Warheads is.

Ha a fenti rakéta talál, csak egyetlen kritikus sebet oszt ki, és egy jam tokent és egy "deplete" tokent oszt ki.

 

 Szintén a Resistance sorozatból érkezik a Firaball, amely hajónak a nevét az a tény szolgáltatja, hogy hasonlóan gyakran nyer versenyt, mint ahányszor Tűzgolyóként végzi az óceán fenekén. 

Ezt a szuperképességet örökíti meg az Exploision with Wings hajó képesség, mely szerint a 6 életes hajónkra alapból húzzunk egy sebzéskártyát arccal lefelé (amitől lényegében 5 életes). Amik SLAMelsz, akkor felfordíthatsz egy arccal lefelé lévő sebzéskártyát, hogy ne kapd meg a disarm tokent. 

A hajó cím kártyája, Fireball szintén érdekes. Bár nem 100% a szövegezés, de az a tipp, hogy amikor végrehajtod az Exploision with Wings képességet, eldobhatod az éppen felfordított sebzéskártyát és választhatsz a pakliból egy másikat, amit megkapsz. Majd (talán?) kapsz egy ion tokent. 

 Egy lényegében 2/2/5 statisztikájú hajóról beszélünk, aminek van SLAMje, fókusz, evade és barrel rollja. Target Lock érdekes módon lemaradt. De érkezik is hozzá Targeting Computer (modifikáció?), ami ad majd ilyen akciót a hajónknak, ha szeretnénk. Ránézésre astromech slot is van rajta, és érkezik is egy új kis droid (a 3 chargeos lap), rakétával is felszerelték, és egy érdekes illicit fejlesztést is kapott: Coaxium Hyperfuel.

 Slam akció megléte szükséges a felhelyezéshez. Stresszesen is SLAMelhetsz. Ha így teszel, elszenvedsz egy kritikus sérülést vagy felfeded egy sebzéskártyádat. Ugyan ilyen feltételek mellett, ha részlegesen hajtasz végre egy manővert, utána is SLAMelhetsz. 

A fenti képességek használatához, a nyelvezet miatt, fel kell fordítani pl sebzéskártyát, ha nincs, ez az opció nem használható. 

A tárcsa nekem furcsa. Értem, hogy SLAM képes a hajó, de a piros 3 derékszög elég meh, akárcsak a piros 4k. A piros 3 tallonok érdekes, hogy van SLAM. 2 sebzéskártya felfedésértmkritért cserébe helyben foroghatunk 3 Tallon, vissza 3 derék opcióval, és Weapon disabled tokenünk se lesz. 

Saw's Renegades

 Saw renegátjai is újra kiadásra kerülnek, mostanra fogyhatott el az 1.0-ás kiadás. Itt írtam róluk részletesen.

 

 TIE Reaper

 A kaszás egy hatékony csapatszállító, a 2.0 elején sokat szerepelt az asztalokon, mostanában már kicsit ritkábban látni. 

Itt írtam róla részletesen.

 

 Még Krennic bácsit is felültethetjük a Limbó hintóra!

Hound's Tooth

Scumoknak érkezik egy újrakiadás, kis extrával megspékelve. Végre egy tisztes színű Hound's Tooth! 

 A 180 fokos tűzívvel rendelkezű, szívós dög, ami meglepően gyors tud lenni ugye Bossk hajója volt. Akárcsak a vész esetére fenntartott Nastah Pup.

Így az YV-666-osunk végre tud majd dokkolni magába egy hozzá illű Z-95-öst (fizikailag valószínűleg nem).

Új pilótaként érkezik a Bossk Z-95-ös, ami azonban a friss kártyacsomagokban (erről később) beszerezhető lesz.

A Nastah Pup alapvetően tényleg csak vész esetén "old ki", adva nekünk még egy esélyt, ha a nagy teherhajónk felrobbant.

 TIE-Interceptor

 A TIE-Interceptor igazából az egész Birodalmat, mint frakciót meghatározta a játék első kiadása óta. Ez a "hasznos, ász" TIE-Fighter, ami gyorsabb, nagyobb tűzerővel bír, de csöppet sem ellenállóbb, mint a hagyományos kasztni.

Nem lehetsz birodalmi játékos Interceptor nélkül.

A báró, Soontir Fel ismét feltűnik, és itt válik el, ki is a jó, ász reptető pilóta, és ki az, akinek csak szerencséje van általában kockával.

 TIE-Defender

 Ez a 7 életes monstrum a TIE-Interceptor, csak csúnyán szteroidokon. A "továbbfejlesztett" Interceptor (nyilván nem az, de most ne menjünk bele a Kánonbeli különbségekbe. A 3/3/3/0 hajóból 3/3/3/4 statisztikájú hajó elég nagy fejlődés, 4 bónusz pajzsnál).

Mintha Dolf Lundgrenre cserélnénk le Kovács Kokó Istvánt.

Képtalálat a következőre: „dolf lundgren rocky gif”

A hajóképességnek hála, ha gyorsan megyünk, kapunk egy evade akciót, és fehéren fordulunk meg. Emellett ágyút és rakétát is hordozhat a hajónk. Nem véletlenül a listánk jelentős százalékát adja pontszámra, ha elvisszük egy ütközetbe.

 RZ-1 A-Wing

 Ez a hajó még lehet, kicsit meglovagolja a Rebels sorozatban nyújtott alakítását, így már Phoenix Squadron Pilotokról beszélünk, ha a legolcsóbb A-Szárnyúakat emlegetjük.

 Egy 2/3/2/2 statisztikával és kevésbé magas Initiative értékekkel kicsit a birodalmi interceptor árnyékában élt mindig is ez a hajó. Érdekes, kiegészítő szerepre van kárhoztatva, ahogy az Ellenállás korábban már megkapta a lényegesen hatékonyabb RZ-2 A-Wingeket a játékba. Itt ki is bontok egy RZ-2-est.

 

 Ti mit vártok a legjobban ezek közül? Minek örülnétek a jövőben?

Ezek lennének a 6. Hullám új megjelenései. Addig is, míg ezek a boltba érkeznek, Vörös Ötös, készenlétben!

Forrás:

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr9214993150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása