Ne terheld meg magad az új szabályokkal! - Minden, ami új mechanika Wave 3-ban

2019/03/21. - írta: Promie Motz

Ez csak egy fordítás

Az eredeti cikkért hatalmas köszönet az Alkotónak, itt a magyar közösség számára elérhető fordítások lesznek, minimális saját megjegyzéssel

Elől lesznek a hivatalos angol szabályok, utána a fordítások (írjatok, ha valamit benéztem). Az eredeti cikkhez voltak linkek is, ami még nem olyan régen működött, pont a közzétételkor nem voltak többségében mégsem elérhetőek

Strain token (Megterhelés token)

 

Igen, valahogyan le kellett ezt is fordítani és az megterhelés mellett tettem le a voksom.

Tovább komment

X-Wing VASSAL Liga S07E01 - Lando, Wedge, Thane vs 5 Rz-2 A-Wing

2019/03/17. - írta: Promie Motz

vassal_derrkater.png

Volt szerencsém az X-Wing VASSAL Liga 7. Szezonjában, a másodosztály 2A Alderaan divíziójában játszani Derrkaterrel egy miliméterekre kihegyezett meccset. Bár szeretem azt gondolni, hogy jól repülök és ügyesen állítok fel csapdákat, az ellenfelem rendre meg tudott ezekből lépni és olyan szituációkat épített fel, amik nekem voltak rosszabbak! 

És a legjobb az egészben, a kommentrált videó csak 36 perces!

Cél lesz, hogy a szezonbeli összes mérkőzésemet majd feltöltsem.

Tovább
komment

Támogasd a Vörös Ötös média birodalmat alt art kártyáért cserébe!

2019/02/19. - írta: Promie Motz

received_774186532963900.jpeg

Nagyon nehezen szántam rá magam a dologra, de ez már évek óta érlelődött.

A videók és podcastek fogyasztóinak egy része hajlandó lenne anyagi támogatást nyújtani a jobb audio-vizuális tartalomért cserébe. Számomra, mint producernek meg szüksége van tőke injektálásra.

Ezt senki se érezze úgy, hogy én elvárom Tőletek, hogy pénzt adjatok. Nem erről van szó. Csak ebben az évben várhatóan egy fityingem sem lesz arra, hogy a technikát fejlesszem, több tetemes kiadás is áll előttem. Ha csinálok valamit, azt azonban a körülményekhez képest szeretném jól csinálni. És pár játékosnál felmerült az igény, szívesen áldoznának rá rendszeresen kis összegeket, ha cserébe jobb lesz a videók minősége, idővel, amint összegyűlik az összeg jobb kamerára, mikrofonra.

Így a következő 3 hónapban 1-1 új alt art kártya fog kijönni, melyek limitáltak lesznek az első 30 támogatónak. 

A támogatás mértéke tetszőleges, rátok van bízva. Iránymutatásként 1000 Ft per hónap, de ha valaki odajön hozzám egy rendezvényen, hogy "figyelj, Mace Windu a kedvenc karakterem, de most nem tudlak támogatni", az kap egy Mace Windut, ha marad a hónap végére. Hasonlóan oldjuk majd meg az esetleges postázásokat, ha marad a hónap végén, akkor lehet jelentkezni a postázás ügyében.

A támogatások alapvetően egyszeriek, de nagyon megköszönöm, ha valaki rendszeres támogatóvá válik a kártyától függetlenül.

Extra köszönet a mi egyetlen Kuzminunknak a kivitelezésért!

Utalás

Többen egyből kérdeztétek, hogyan lehet utalni. Aki ezt preferálja, azok az alábbi lehetőséggel élhetnek. Közlemény rovatba fontos a Név feltüntetése, és hogy ezt az összeget mely hónapokra szántátok támogatásnak. Például: Gipsz Jakab, március-május. Azaz ez 3 hónapra. Vagy: Mézga Aladár, június, azaz egyszeri.

Számlatulajdonos neve: Sebők Richárd
Számlaszám:
11600006-00000000-35935625
Közlemény rovatba: -TE NEVED-, Kezdő hónap - záró hónap

Vörös Ötös, készenlétben. 

komment

X-WING LIGA 19 II. FORDULÓ - Mérkőzések

2019/02/18. - írta: Promie Motz

Lezajltt az X-Wing Liga '19 Második fordulója. A helyszínről nem siekrült élőben közvetíteni, de most fogadjátok szeretettel a mérkőzéseket.

Végeredmény és listák.

A menüben az X-Wing Liga 2019 menüpontot kiválasztva tudhatsz meg többet a Ligáról. Újoncok az első verseny úgy is ingyenes, így megéri jönni.

1. Mérkőzés

2. Mérkőzés

3. Mérkőzés

4. Mérkőzés

5. Mérkőzés

Vörör Ötös, készenlétben!

komment

Red Squadron Podcast - Interjú a legjobb magyarokkal

2019/02/13. - írta: Promie Motz

0301.png

UPDATE: JAVÍTOTT VERZIÓ FELTÖLTVE.

Havasi Áron, Szabó Gergő és Viktor Kuzmin, a legutolsó Hungarian Nationals 3 legeredményesebb játékosa csatlakozott hozzám egy laza elbeszélgetésre. 

Akiknek esetleg sok a másfél óra, azok az alábbi módon tudják két részletben meghallgatni: az első órában a Nationalsről volt szó, utána az 58. perctől áttértünk a jövőben várható eseményekre, a pontváltozás és az új hullámok várható hatására.

 Bár itt se tökéletes a technika, alapvetően egy tisztes minőségű adást raktunk össze (szerintem). Sajnos a múltheti, élő podcastünk még rosszabbul alakult ígyaz nem kapott külön posztot, de Rafyval és Szentandrássy Danival igyekeztünk a pontváltoztatásokat kivesézni. Akiket nagyon érdekel a téma, érdemes bele hallgatniuk.

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

Nemzetközi X-Wing VASSAL Liga - 7. szezon

2019/01/25. - írta: Promie Motz

xwingvassalleague.png

Indul az X-Wing VASSAL Liga 7. Szezonja.

Az előző szezon egyik fő támogatója más nagy nemzetközi csapatok és Podcastek mellett a Vörös Ötös volt.

Lényegében arról van szó, az indulással azt vállaljuk, hogy átlagosan heti egy meccset játszol online, veled közel egy időzónában lévő játékosok ellen.

Igény esetén nagyon szívesen segítnük a program megismerésében. Jelenleg közel 10 magyar játékos vesz részt a magyar VASSAL Ligában és a titkos Konfliktus Ligában.

Jelentkezés:

https://listfortress.com/league

Határidő: február 8.

Több infó

http://xwvassal.info/

komment

Hungarian Nationals beszámoló - nagy verseny, nagy elvárások

2019/01/23. - írta: Promie Motz

Képtalálat a következőre: „ffg x-wing national championship”

Hungarian National Champion. A cím. Az az üvegtrófea. Hú, elég csábító cél, és most oly közel!

Van egy lista, amit szeretek, bár birodalmi. Van egy lista, ami jó. Van egy lista, ami azért annyira nem elterjedt, bár egyes elemei népszerűek. És van egy lista, amivel megnyertem minden felkészülési meccsemet, bár csak ötöt, de a System phase-es hülyéskedések miatt ez is nagyon kellett. Így jár az, aki 5 nappal a verseny előtt vált olyan frakcióra, amit nem játszik.

Ja, és ha nem volt egyértelmű, ez a "van egy lista" ez kivételesen mind egyetlen lista.

Tovább komment

Rebel Captive, a Lázadó fogoly

2019/01/17. - írta: Promie Motz

Hihetetlenül felemelő érzés volt a héten Birodalommal készülni. Nem is gyenge listát hoztam, nem is eredetit, de agresszív, mozgékony, bünteti a pilóta hibát, egyébként meg elég konzisztensen módosít, és ha jól játszol, remek dolgokat ki lehet belőle hozni. És mindezen túl nincs szüksége őrült kezdemény bidre, azaz ha utánad lépnek, nehezebb dolgod van, de nem annyival, hogy hasznos fejlesztés kártyákat hagyj érte otthon.

Ergo ez egy olyan lista, ami meglepően illik a játékstílusomhoz, azzal együtt, hogy olyan hajókból áll, amiket egyik kiadásban sem reptettem.

És mindezek felét sem tudja egyetlen Lázadó összeállítás sem jelenleg.

Nyilván senki sem tudja, de ez a Kuzmintól kapott kártya volt az irodában az asztalomon vagy egy éve.

 20190116_175224.jpg

Nagyon régóta szemezek vele. December eleje óta minden munkanap hosszasan néztem. Nyilván szép az artwork. A szöveget sajna nem olvasom folyékonyan. Ahogy a sum és az imperial nézi a magatehetetlen Lázadót. Kis túlzással, azt mondom, hogy egyedül ennek a lapnak köszönhetitek a mai blogbejegyzést.

Mert magamra ismertem a Rebel Captiveben. De nem mint egy Lázadó fogoly, hanem a Lázadók foglyaként.

Szeretem azt hinni, 1.0ban is híres voltam arról, hogy elég gyakran váltogattam a listáimat, részben a játék élvezetéért. Több lista, mint verseny. Mondhatni. Nem élveztem azt a monotonitást, amit top játékosok beletettek mondjuk a Parattani vagy 3 jumpmaster listákba. A gyakran versenyen először kipróbált osztagok nem igazán segítettek például Liga bajnok cím szerzésben, de ez nem is volt egy görcsös cél. 

Elég sokszínűek voltak a Lázadók ahhoz, hogy míg egyes seregeket hamar megtanultam elkerülni (biggs lórik még kettő, avagy a fair ship rebels), úgy is bőven tudtam válogatni aktuális hangulatomnak megfelelő csapatot.

Ez a második kiadásban hamar görcsölésbe váltott át. Túlságosan belebújtam a "Vörös Ötös" szerepébe, aki mosolyogva megy külföldre Lázadni akkor is, amikor rosszak éppen a Lázadók. Lázadók foglya.

Most ráfér a Lázadókra egy kiadós buff, de a probléma egyszerűen az, átdolgozták a kedvenc pilótáimat, és pontváltozás után sem kapom őket vissza. 

Egyik szólásom volt, hogy ebbe a játékba bármilyen képesség belefér, megfelelően árazva.

Így például Corran Horn bullseye arcra gyengítése a borzasztó linked opciókkal együtt hamar kiderült, nem valószínű, hogy Corrant megengedi 2 hajós listában szerepeltetni. 3 hajósban meg két bébiszitterrel nem akarom reptetni.

 Dash elég erős most. De drágább, mint volt és nem látom, milyen ászt lehetne hozni hozzá. Ahogyan Tamás fogalmazott, az, hogy most Roark szaladgál Dash után, nagyon hasonló ahhoz, ahogy a Fenn-Ghost idején Fenn Rau koordinálgatta a Lothal Rebelt. És azt a listát se szerettem. Sőt, ott relatíve még erősebb is volt a Ghost a támogató hajó vesztével. Ami meg így megint azt eredményezi, itt egy pilóta, aki számomra kedvezőtlen irányba alakult át.

Miranda állítólag annyira nem rossz, de tagadhatatlan, hogy mennyit nerfelték és ahhoz képest még mindig drága. Az akcióbombák hiánya még egy elem, amit szerettem, de kivettek. Nym már nem lehet Lázadó, jó trükk volt, FFG, először megvettrm Nymet, majd hozzá a Söpredék frakciót. Most meg akkor Nym nem Lázadó. Hát jó. Poe is ellenállás beli lett, szóval Lázadókkal nem kombózik. Egyébként ő is elég jónak néz ki, de 4 meccsen 4 vereség vele azt mutatja, valamit még nem értek vele kapcsolatban.

És az egyedüli, akit tényleg buffoltak a kedvenceim közül, az Luke.  Az Erővel már önmagában drága, ha Supernatural Reflexest akarunk rá hozni, akkor meg még kell egy nagy kezdemény bid is, különben kinevetik az olcsóbb Ini 5-ös pilóták.

YT-1300, A-Wingek messze nem nyűgöznek le annyira, mint Han Jake.

Ami még jó most Lázadóknál, az a 4 hajós, "efficiency" swarmok, kevés upgrade, olyan pilóta képességek, amik vagy támogatják egymás  (meglepő, dr pl nevesített B-Wingrk) t, vagy egy-két nagyágyút igyekeznek erősíteni és életben tartani. ( Wedge és barátai, Jan Ors, Garven, Dutch, Tuketu, Biggs, Selfless Talent). Ez meg nem az én kenyerem.

Kis konklúzió, mert csapongok.

Szerintem egyenesen káros lehetett ez a "Lázadó" hozzáállásom a játékomnak, és amiért lelkesen bloggolok, akár még másoknak is. Nem skatulyázzátok be magatokat, ne aggassatok magatokra címkéket. Ha valaki TÉNYLEG azt élvezi, hogy egy konkrét frakcióval játszik csak, az oké. Ha azonban valaki, mint én, igazából mind az ötöt összegyűjtötte, aztán bemagyarázza magának, hogy csak a "jófiúkkal játszik", aztán még kicsit kifordul alóla a frakció, az nem oké. Váltsunk nyugodtan.

Hogy csak azért írom most ezt a bejegyzést, hogy álszent módon mentegetőzzek a döntésem miatt, miközben nyilván nem tartozok a közösségnek azzal, hogy Lázadókat vigyek a Nationalsre? Az is igaz. 

Képtalálat a következőre: „you goddamn right gif”

Olyan listát hozok, aminek úgy érzem, jobb esélye van? Igen. Olyan listát hozok, amire úgy gondolom, majd januárban gyengítést érdemel? Igen.

Képtalálat a következőre: „tie phantom darth vader”

Olyan listát hozok, amit rettenet módon élveztem játszani? Igen. 

És végül ez az, ami a nap végén számít. Egy egész hétvége hosszú idő, ha nem is élvezzük. 

Szombat-vasárnap találkozunk!
Vörös Ötös, készenlétben!

komment