X-Wing Liga '19 VII. Forduló - Minden, amit tudni akarsz és még egy kicsivel több!

2019/07/17. - írta: Promie Motz

beszamololiga.png

Egy újabb Ligát tudhatunk magunk mögött! Éleződik a verseny, Rafy elhúzni látszik, de ahogy csak a legjobb 5 eredmény számít, még egy újoncnak is van matematikai esélye nyerni, a középmezőnytől és fölfelé pedig mindenki tisztes eséllyel indul, mint esetleges Liga győztes.

Az elmúlt évek folyamán egy tisztes képességű játékos réteg kupálódott ki idehaza, akik egy nemzetközi versenyen is bármikor jók egy erős középmezőnyben való sikeres szereplésre, és ha a csillagok jól állnak, akkor a tündöklésre. 

Budai Miki rászánta az időt és energiát, és csinált pár statisztikai kimutatást a versenyről. [eredmények]  

frakciok_eloszlasa.png

hajok_szama_listankent.png

hajok_szamanak_eloszlasa_frakcionkent.png

Azaz egy darab 5 hajós lista volt a Szeparatistáknál, és így tovább.

initiative_eloszlas.png

Azaz 13 Ini 6-os pilóta volt, és így tovább.

initiative_eloszlas_frakcionkent.png

Azaz 1 Ini 2-es és 2 Ini 5-ös pilóta volt a First Ordernél.

Viszonylag tisztes elosztást találunk a frakciók és az Initiateek között. Azt azért megjegyezném, hogy itt egyetlen ember is mennyire bele tud szólni a listájával a statisztikába, hiszen csak én hoztam Green Sq Experteket, mégis holtversenyben bár, de a leggyakoribb pilóták egyike lett. 

A múltkori fordulón a 4 K-Wing csak egy 2-2-re volt elegendő, most, az augusztusi eb-re készülve ennél jobb eredményt tűztem ki célul.

Igazából eléggé bajban vagyok a listaválasztással, és így azzal, mivel készüljek, így végül az 5 db RZ-2-es A-Wing mellett tettem le a voksom.

Összesen 3 meccsem volt 5 A-val, 1 ezzel a variánssal, így úgy éreztem, lesznek gondok.

Voltak is. Az első körös range kontrollal szinte minden meccsen megszenvedtem, az 5 hajós alakzat nem jól fordult, 1 hajó lemaradt. Ha pedig már egyszer hátrafordítottam a tűzívem, akkor hogyan is forduljak meg. 

Első mérkőzés, Sipos Kristóf

Bár több olyan match up is volt, amikre úgy éreztem, jól fekszenek a nap folyamán, ez "igazán" jó volt, úgy gondolom most  is meccs után, és nem csak azért, mert nyertem. Egyik hajónak sincsen dupla repozíciója, Talon Bane nem tud boostolni, Morallo megott marad, ahova lép. 

66880941_2389904934613342_7385116499339378688_n.jpg

Ezen a meccsen a védekezések talán egyenletesen jók voltak, de Kristóf piros kockái lényegesen rosszabbak voltak az enyéimnél. Bár nagyon fontos volt, hogy nem tudott igazán tüzet fókuszálni egy A-Szárnyúra se. Cserébe nekem is meg kellett osztanom a tüzem, így az 1 életre nagyon hamar leesett Old T és T Bane még meglepően sokáig húzta. 

Nyilván dűhítő volt, hogy a pimasz RZ-2-esek egyáltalán nem fogynak, de a nagyarányú győzelmemben belejátszott a jobb kockák mellett, hogy Kristóf az utolsó körben, a valószínűtlen győzelmet hangsúlyozva sokat kockáztatott, és MoV mentés helyett maradék old T és félMorallo-t is elvesztette. Itt reálisan jó eséllyel 20 MoV veszteség tőlem, esetleg 40 lett volna, ő vagy 60-ban bízott (egy teljes A lelövése és egy másik lefelezése), de a fang fighterét kvázi fixen halálra ítélte (ami meg nekem jó pár MoV). A biztosabb az lett volna, ha MoVot őriz egy ilyen rendszerű versenyen, de megértem, hogy a győzelemre ment. Szerintem énis így tettem volna.

Eredmény: 154-40

Második mérkőzés, Szabó Andris aka Goliath

Erről a mérkőzésről készült felvétel, így megengedhetem magamnak, hogy nem sokat írok róla. 

Az első körös engagementem nem volt olyan jó, mint szerettem volna, a játék közepén szerintem remekül repültem utána, de végül hoztam egy-két hibás döntést, ami a meccsembe került.

MoVban is egy szoros mérkőzés volt, és bár eléggé leszívott agyilag, belül élveztem. 

Eredmény: 164-200.

Harmadik mérkőzés, Rafy

Rafy a múltkor annyira lehengerelt a meccsünkön, hogy feladtam. Igyekeztem a pálya bal szélén maradni, majd cseleztem, hogy bemegyek középre, végül vissza Sloopoltam a bal sarokba. A bimbák és a delayed fuse miatt nagyon bajban voltam, hogyan is kéne berepülnöm. Boba meg az Andrasteával javában töltött vissza bombákat. 

img_20190718_072444.jpg

4-5 kör helyezkedés után azonban rosszul jöttem ki a csatából, első lövéskörben Range 3as lövéseket durrogtattam Bobára, majd Range 2eseket, végül sérülést se okoztam, de már nem volt meg két A-Szárnyúm, és pozicionálisan is jól állt Rafy.

A MoVmentés reménye nélkül fel is adtam, hogy szusszanhassak egyet. 

Itt a kockák nem voltak a pártomon, de nyilván megmenthettek volna. Rafy szépen játszott, nálam határozottan jobban. Nagyobb szerencsével is csak szépíteni tudtam volna. 

Eredmény: 0-200

Negyedik mérkőzés, Négyesi Réka

Rékával mostanában nem játszottam, ahogy az elmúlt időszakban nem jutottam le Szolnokra, Pesten meg nem sorsolódtunk össze, amikor jöttek a férjével, Janival. Na ő többször is elvert az elmúlt évben. 

Szóval gondoltam, itt az alkalmam bosszút állni a Négyesi családon!

img_20190718_072459.jpg

Egy bonyolult, formációban repülős meccsünk volt, ahol nagyrészt én irányítottam. A stresszes Braylent Range 2-3as lövésekkel zaklattam általában körönként 3-4 A-val, de csak nem akart felrobbanni. A seismic chargeoktól tartva Zari általábanhülye szögben állt, elcsatangolt később a többiektől. Mondjuk amekkora szerencse volt Rékának Braylen túlélése, az én Zarim heroic-us mákolásai.

Végül Braylen a hátsó tűzívemből is kikerült és az U-Szárnyúra fordultam át.

De őt is csak lefelezni tudtam, míg végül egy 3. A-Szárnyúmnak is elfogyott a pajzsa.

Minimálisan kellett volna többet sebeznem a meccsen a győzelemhez, de Zari főleg az elején többször nem lőtt. 

Az is lehet, inkább az Y-Wingeket kellett volna elkapni, a szinte fix körönkénti két sebet azok nem védték volna ki... Ha jobban rájuk repülök, mert az elején gázfelhő takarásban lettek volna.

Így végül sebzéskártya húzás nélkül, pontozással kikaptam. 

Eredmény: 52-60

Ötödik mérkőzés, Vígh-Bellon András

András már évek óta látogatja a versenyeinket, ha nem is minden egyes alkalmat.

Régen ő volt "a kissrác", és ez részben szólt a kevesebb rutinjának, meg hát életkorának és magasságának. Ahogyan nekünk már lassan rendszeres a derékfájdalmunk az X-Winggel töltött évek asztal fölé hajolásaitól, úgy az idő haladásával András felszedte a szükséges rutint a játékban, és már mindenki csak a saját kárára becsülhetné alá egy mérkőzésen. És persze nőtt is, még a végén magasabb lesz nálunk. Úgy nőnek a mai fiatalok, mint a gomba. Másodunokatestvéreimnek a hónaljukig érek, pedig azért kicsi én se vagyok. Ikrek és kosaraznak. Nem is tartok velük szoros kapcsolatot. A

Most egy számomra elég ijesztő listát hozott, Wedge-Luke egy jó kezdéssel egy, vagy szerencsésen akár két A-Szárnyút is meg tud enni.

Nagyon fontos lett volna a jó kezdés, de messze voltam tőle. Első lövéskörben ketten két protonnal megettek egy A-t, de olyan szarul helyezkedtem, amennyire csak tudtam, egy nem is tudott lőni, a maradék is megosztotta a tűzívét.

Mivel nem akartam Outmanouveres Wedget a hátamba, így rá mozdultam, de elsiklott könnyedén mellettem és elment pajzsot tölteni. Pár kör alatt leszedtem Luke pajzsait is és lehetőségem volt az (akkor már csak) 3 A-Szárnyúmmal 8 kockával a pajzs nélküli Lukera lőni, bízva egy szerencsés véletlenben, hogy fel is robban az X-szárnyú. Ekkor 1-1-2 életen voltak a hajóim, tele Wedge meg mögöttük, de pálya széle miatt következő körben az oldalukban.

Ahogy Luke meg se sérült, elég biztos voltam abban, 2 kör alatt vége a mérkőzésnek és nem bíztam a MoVban se nagyon, ha Luke inkább pajzsot töltene. 

Így feladtam ezt a mérkőzést is. 

Andris nagyon céltudatosan és jól játszott, simán feltörölte velem a padlót. 

Eredmény: 0-200

Végeredmény, 1-4.

Fejeztem már be máskor is versenyt 4 vereséggel és voltam utolsó előtti, de 4 mérkőzést zsinórban még lehet, életemben nem vesztettem el! Ez elég fárasztó volt, vagy maga a lista, és nehéz volt azért végig mosolyogni. Inkább magamra voltam mérges. Így nem lehet EB-re menni. Készülni meg nincs túl sok időm már.

Vörös Ötös készenlétben!

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr6214626038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.