Bajnok beszámoló: 2017 Hungarian Nationals Battle report – Kuzmin

2017/10/16. - írta: Promie Motz

Következzen a 2017-es Első Hungarian Nationals győztesének, Viktor Kuzminnak a beszámolója! Fogadjátok sok szeretettel!

22289981_1292689484193862_2511566146296178755_o.jpg

2017 Hungarian Nationals

Battle report – Kuzmin

Első fejezet

Felkészülésem nem most kezdődött.

A folyamat már két éve tart kezdve a szerdai EPT-től a Magyar Liga fordulókig, a Vassal ligás meccsektől a külföldi System Openekig... de talán a legnagyobb pluszt a Konfliktus, a Titkos liga adta amiben kénytelen voltam olyan hajókkal és olyan fejlesztésekkel is versenyezni amivel egyébként nem játszottam volna... így megismertem majd az összes frakció összes hajóinak erőségeit és gyengeségeit.

A listám alapját egy vételten hozta: Rafynál hadgyakorlatoztunk és megtetszett a Vukihajója így összetettem régi szerelmemmel, Mirandával és az öreg Zombival, Biggsel. Kisebb-nagyobb változtatások után kialakult a listám:

Miranda + TLT + Plasma Torpedoes + Long-Range Scanners + Bomblet Generator + Sabine

Biggs Darklighter + R4-D6 + Integrated Astromech

Lowhhrick + Selflessness + Chopper + Rey

Erőssége:

- Védekezés

- Végjáték

- Regeneráció

Gyengesége:

- Kontrol (Ion, Stress, Tractor beam)

- Ordnance (Rakáták és torpedók)

- Kiszámíthatóság, kötött repülés

- Turret

A torna előtt a tisztes helytállás volt a célom: 4 győzelem - jó MOV-al és titkon a TOP16ba kerülés.

ELSŐ NAP - Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

1. forduló:

Pap Róbert (HUN)

Green Squadron Pilot + A-Wing Test Pilot + Chardaan Refit + Score To Settle + Trick Shot

Ezra Bridger + Elusiveness + Dorsal Turret + Chewbacca + Title + Stealth Device

Kanan Jarrus + Fire-Control System + TLT + Rey + Recon Specialist + Title

Listaelemzés:

A-Wingel blokkol, Kanannal support (focusok) és ledarálja az ellenet a TLT és range 1-es 5 kockás lövésekel, Ezra pedig a végjátékos brutális védelemmel.

Aszteroida felhelyezés:

Szűken az egyik oldalra, hogy legyen helyem manőverezni és a végén menekülni Mirandával.

Mérkőzés:

Robi joustoló pozícióba készült, miközben én is és Ő is elkezdtük halmozni a focusokat REYen. A 4dik körben találkoztunk ott, ahol akartam, így ki tudtam találni hogy hová fog lépni blokkolni, viszont a TLTvel számolnom kellett. A találkozás után megsorozatam Kanant ő pedig Biggsre fókuszált, de mindenki jól állta a sarat.

A következő körben igyekeztem range 1be kerülni - hogy Kanan ne tudjon TLTézni - és kikerülni az A-Wing közelgő blokkját. Jól számoltam és ez a nagyon bosszantó AWing életébe került...de leesett Biggs is. Tárcsázás utáni ütésváltást Miranda viselte a legrosszabbul, az összes pajzsa elment, de még nem hagyjattam ott a 2 hullos nagy hajót. Még nem!.... de hamarosan a teljesen kiszolgáltatott Ghost is leesett. A végjátékra megmaradt a sérült Lowhhrick és az alig élő Miranda, de a Bombák és a magasabb PS megpecsételte Ezra sorsát.

A mérkőzés margójára kell írni, hogy Robi hatalmasat hibázott amikor nem tette ki időben Ezrát a süllyedő Kananból, így 1 sebbel és akció nélkül szállt ki, ami akár game-changer is lehetett volna.

Robival többször is találkoztam a két nap alatt és mindig megjegyezte mennyire szorít nekem! Persze azt is mindig megkaptam, hogy egy másik világban időben kijön majd Ezrával és akkor majd Ő lesz a bajnok... így most, egy másik világban átnyújtom neki a trófeát. ;)

Győzelem (100-26) (1-0)
2. forduló:

Off Jenkins (POL)

Asajj + Mindlink + Latts Razzi + Scavenger Crane + CounterMeasures

Dengar + Mindlink + K4 + Unhinged Astromech + Scavenger Crane + CounterMeasures + Title

Listaelemzés:

Dengar a végjátékos - aka. nekem elsődleges célpont, balra fog menni, nem szabad engedni fordulni (blokkal vagy aszteroidával). Asajj gyorsan mozog a széleken, támadni egyszerre kell, mert brutális védelme van. Imádja a TLTt Range 3ból. Torpedóm itt csak dísz lesz a két CounterMeasures miatt.

Aszteroida felhelyezés:

Középen szűk védőpont jobbra eltolva (Jumpmaster miatt) de jobb-felül hagytam egy lyukat - csalogatónak - hogy ott be tudjon jönni, ahol találkozni akartam vele.

Mérkőzés:

Off Jenkins régi motoros, ismert Vassal ligás játékos és nemzetközi szereplő. Off Jenkins nem hülye, nem eszi meg az óvodás trükköket. Olvassa a játékot, egyből látta is a csapdát és nem arra ment amerre csalogattam, ezért lassú játékot választottam. Nekem jó a kivárás és mindig nagy hangsúlyt teszek arra hogy - "AND AT THE END OF ROUND FOCUS GOES TO REY" - felhívom az ellen figyelmét, hogy még egy fókuszom van, ami elég idegesítő tud lenni, és elhamarkodottá teheti a türelmetlen játékosokat.

Az első találkozás a pálya jobb szélén középen történt, aszteroidák között. Nekem jó a szűk tér: Elsőnek Range 3ból lőtte Dengar Biggst és mindenki vissza rá - Majd a revenge shoot Mirandát csipkézte meg. A Következő körben beért Assaj is, kaptam streszt de 3 hajóm is Range 1-es lövéssel kínálta Dengart aki kénytelen volt elnyomni a CounterMeasurest. Dengart 4 hullal még így is szerencsésnek érezhette magát. Viszont a következő körben tuti kapja a Bombát és TLT-t. Erre a rutinosabb ügynökök már nem kötnek életbiztosítást. Miranda leszakadt a menekülő Biggs és Lowhhrick kettősről (egy hatalmas aszteroida állta útját) hogy kivégezze Dengart - sikerült - A fullos Asajj célba vette a Kávinget akit le is tudott sebezni 3 Hullra. Itt elég meleg volt a pite mert ugyan a Vuki sértetlen volt de Biggs 2 hullos - droid nélkül, Miranda 3 Hullos viszont a Lancer teljesen épp. Pontelőnyöm tudatában a menekülést választottam majd pár körön belül ismét formációba álltam és így mentem neki a ShadowCasternek. Az következő találkozás után már csak egy célja maradhatott, hogy leszedje Biggszet, de mázlim volt és nem sikerült neki ez sem.

A mérkőzés végével megbeszéltük ki mit akart a meccs elején és hogy mik voltak a fordulópontok, majd sok sikert kívántunk egymásnak a következőkre... nem gondoltam volna, hogy másnap újra találkozunk.

Győzelem (100-0) (2-0)

 

3. forduló:

Jakub Paraszczak (POL)

Nym + VI + TLT + Bomblet Generator + Title + Engine Upgrade + Advanced Sensors + Genius

Corran Horn + R2-D2 + Advanced Sensors + Push the Limit + Engine Upgrade

Listaelemzés:

A legkiszámíthatatlanabb metalista egy mozgékony TLTés bomberrel és egy regen-ásszal. Corrant meg kell blokkolni és össztűz alá helyezni, hogy leessen és a TLTét sem szereti. Nem szabad üldözni mert akkor jön a TLT és a bomba, Corrant meg úgysem érem utol.

Aszteroida felhelyezés:

Arra törekedtem, hogy nagy nyílt tér legyen, mert tudtam hogy az aszteroidák közé beteszi a bombákat akkor arra csak ő megy.

Mérkőzés:

Kezdésnek Nym egyből kitett egy bombát és elindult az ellenkező sarokba így adva volt, hogy arra nem mehetek így lassan az egyébként is kijelölt találkozópontot vettem célba. A negyedik körben számomra ideálisan alakult a csata, mert Corran leütközte Mirandát és tokenek nélkül maradt. Döntés előtt voltam: vagy 2x4 kockával megdobom a tokenek nélküli Corrant - aki akár le is eshet - vagy R3ba meglövöm Nymet. Úgy döntöttem Biggs és Lowhhrick Corrant fogja lőni, Miranda meg TLTzi Nymet. Nem volt szerencsém: Corrannak sajnos csak 2 pajzsa ment le, ez egy regen-ásznak annyit ér mintha bele se sebeztem volna, Ő viszont duplázás után levette biggs összes pajzsát. Két lehetőségem volt: üldözöm vagy célpontot váltok. Váltottam és elkezdtem Nymet lőni le is szedtem egy pár pajzsot. Pár kör pozitcionálás következett, ami alatt Corran leszedte Biggset, így az elsődleges védelmi vonalam megsemmissűlt. pár kör pozitcionálás után végre sikerült felvennem olyan alakzatot amiben sikeresen támadhattam Nymet - mert addigra Ő volt az elsődleges célpontom de nem sikerült leszednem, 1 hullon maradt és elmenekült.

Jakub nagyon szimpatikus és gyakorlott pilóta (Hallott valaki a Parattani listáról?). Rutinosan mozgott Corannal akivel bevallása szerint 100+ meccset játszott. Én pedig megérdemeltem a vereséget, mert nem ismertem fel már az elején, hogy Nymet kellett volna elsődleges célpontnak választani.

Vereség (0-26) (2-1)

 4. forduló:

Rafal Naglik (POL)

Dengar + K4 + Expertise + Plasma Torp  + Extra Munition + GC + Unhinged Astromech + Title

Tel Trevura + K4 + VI + Plasma Torp  + Extra Munition + GC + Unhinged Astromech  

Listaelemzés:

Justin Phua világbajnoki metalistája két ász JM5k-val. Egyik legerősebb build a játékban, alig van gyenge pontja.

Aszteroida felhelyezés:

Jobboldalra pakoltam mindent Range1be Védővonalal középen.

Mérkőzés:

Jobb alulról indultam és Ő megpróbált középre pozitcionálni de nagyon látványos volt mire készül én pedig tudtam mit kell tennem: Dengart ráblokkoltam egy nagy aszteroidára egy váratlan Miranda slammel a többiekkel pedig kerültem szemből kapott 2x3 kockát amiből 5 sebet kapott, cserébe Miranda is beszopott egy plazma torpedót, így pajzs nélkül maradt. A következő körben ismét nagyot húztam: Mirandával kitettem a bombát, és most Lowhhrikkal blokkoltam meg Dengart így maradt a kavicson. A lengyel srác nem akart hinni a szemének és a bomba bár rárobbant a Vukira is, Dengart 2 Hulra hozta majd a TLT kivégezte. Dengar lövés nélkül esett le, ez nekem hatalmas lökést adott az ellenfelem pedig lelkileg összetört. Még pár kört repkedtünk, de ahogy alakzatba álltam esélye sem volt és ezt tudta ő is.

Győzelem (100-0) (3-1)

5. forduló:

Szabó András (HUN)

Vader + VI + Title + Adv Targeting Comp + Cruise Missiles + GC

Inquisitor + VI + Title + Cruise Missiles + GC

Quickdraw + VI + FCS + Title + Cruise Missiles + GC

Listaelemzés:

Birodalmi ászok rakétákkal. Potenciális 15 kockás alpha strike. Bombákat, TLTt nem szeretik.

Aszteroida felhelyezés:

R1 mindet középre, hogy nehezebb legyen 4es-5ös manővert csinálni.

Mérkőzés:

Semmi váratlan nem történt: Az első körben volt egy kis pozícionálás de a másodikban már a nyakamon volt Vaderrel, a harmadikban már a maradék 2 hajó is lőtávba került: a kérdés csak az volt, hogy kit tart a legveszélyesebbnek az édeshármasomból. Ő Lowhhrickre fogadott, aki megkapta mind a 3 szeretetcsomagot, így hamar a  Vukitemetőben találta magát. Jó hír, hogy közben lebontottam Vader és az Inquizitor pajzsait is. Andris nagyon jól állt és ezért elmenekült Vaderrel ami nagy hiba volt a részéről. Feláldoztam Biggset hogy leszedhessem az Inkvizitort így a végjátékra a pályán maradt, szétszorva egy sértetlen Quickdraw egy alig élő Vader vs. egy pár pajzsos Mirinda.

Andris tudta, hogy nem mentheti meg Vadert így utolsó lövésre hozta majd lepottyant. A végjáték végjátékában végig bombáztam és lőttem mikorzben Quickdraw levakarhatatlan bemérője (FCS) ott volt a hátamon. Az utolsó előtti kört hatalmas mázlival éltem túl: Andris kétszer blankolt ki mert a bombák miatt rollolnija kellett és nem tudott focusálni, az utolsoban pedig lőni sem tudott ugyancsak a bombák miatt.

Amikor Miranda kilőtte a vadászt hatalmas feszültség tört ki belőllem! ÁÁÁÁÁGGGGGGHHHHHHHHHHRHHHHH!

Nagyon izgalmas végjátékot hozott ez a mérkőzés ahol a szerencse mellettem állt és egy szavam sem lehetett volna, ha Andris nyeri a játékot. Külön dicsőség amikor egy ilyen jó játékost győzök le, így 4-1el + önbizalommal teli vártam a folytatást.

Győzelem (100-57)

4-1

6. forduló:

Piotr Swietlicki (POL)

Dengar + Title + R4 Overclocked + K4 + CounterMeasures + Mindlink

Inaldra + Light title + Mindlink

Contracted Scout + R4 Agromech + Plasma torp + GC + Extra Munitions + Mindlink

Listaelemzés:

Dengarnak örök focusa lesz, amíg ki nem lövöm körülötte az összes hajót, utána már csak sok stressze marad.

Aszteroida felhelyezés:

Már szinte szokásos JM5k elleni felpakolás: jobboldalra mindent Range1be,  védővonalal a középen.

Mérkőzés:

Azt gondolta, hogy ő fog kezdeményezni ami nekem fekszik így hamar bent találta magát az aszteroidák sűrűjében a Scouttal miközben Dengarral a háttérből próbált operálni, sikertelenül. Végig úgy tudtam mozogni, hogy vagy R3ból lőjön rám vagy ne legyen arc-ba, ami elfogadható kockázatot jelentett. A Scout esett le elsőnek de ekkor már Biggs is a végét húzta. Következő célpontom Inaldra volt aki "éppen arra járt"??? (micsoda bénaság) így lebombáztam és le is esett de cserében Biggs is lepottyant. Maradt a pajzs nélküli Vuki és a fullos Mirinda egy Mindlinkes, 10 stresszes menekülő Dengar ellen. Bár target lockja mindig volt, ha Dengarnak nincs focusa és csak menekül akkor nem él sokáig. Most sem volt máshogy.

A meccshez tartozó momentum: az ellenfelem nagyon stresszes volt és el is fáradt (ekkor már 20 óra elmúlt).... A 4. vagy 5. körben jártunk (még egy hajó sem esett le) amikor Dengar jött volna, de! ekkor vette észre az ellenfél, hogy elfelejtette beállítani a hajó tárcsáját. És tényleg... a tárcsa ott volt oldalt, azzal manőverrel beállítva amit legutóbb lépett.

Mivel velem is fordult elő már hasonló (mást tárcsáztam amit akartam és ezért lerepültem a pályáról) engedtem neki, hogy azt lépjen amit akar.

Fly Casual! [THIS! - Vörös Ötös] :)   - egyébként nem volt game changer szituáció -.

Győzelem (100-26)

Nap végére 5-1

Előzetes várakozásomat felülmúlva, legjobb harmadikkét, a legjobb MOV-al jutottam a TOP16ba, ahová Harangozó Andris (TOP10) és Tóth Bencsi (TOP14) szintén ott volt rajtam kívűl.  

Az örömbe hirtelen üröm is vegyült amikor kiderült a TOP8ért Bencsivel kell megküzdenem…

Folytköv.

Köszönjük a beszámolót! Hamarosan jön a következő! Addig is...

Vörös Ötös, készenlétben!







komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr4212994194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása