Az Első Rend haragja - A mandaloriak trükkje - VIDEO és novella és battrep és mi minden

2017/09/29. - írta: Promie Motz

general-hux-rally-speechv3.jpg

A Team Epic meccsünkről pár szó, sok fluffal, és először videóval!

A sorozat korábbi darabjaiban (1. rész, 2. rész) elkezdett kibontakozni egy átíveli történetszál a Team Epic meccseink köré írt fluff darabkákból. Íme, a történet folytatása.

Hux tábornok, mint korának legtöbb embere, nem értette az Erőt. Azonban tudta, hogy Kylo Ren használni képes azt és úgy forgatja, hogy ezzel még veszélyesebb, mint a fénykardjával.

Még csak pár perce néztett farkasszemet meredten a Ren lovagok mesterével, a Legfőbb Vezér jobbkezével, amikor Dormitz hadnagy visszarohant Kylo cellájába.

- Tábornok úr! A hold átellenes oldalán több szállító hajó is felszállt erős kisérettel! Mielőtt megközelíthették volna őket a hajóink, szétvált a flottájuk, és legalább 3 különböző rendszerbe repültek.

Kigúvadt szemmel és pulzáló erekkel a homlokán fordult Hux a foglyához!

- Hagyta magát elfogni, csak azért, hogy az emberei megszerezzék a célpontot?!

Kylo Ren hangjából tisztán sütött a lenézés és a sajnálkozás, az arcát se kellett hozzá Huxnak látnia.

- Armitage, hát még mindig nem érti? Az egész akció csak egy elterelés volt, maga kudarcra volt ítélve. A lelet túlságosan veszélyes, Az Első Rend  végét jelenthetné. A célunk az lett volna, a maga legyengített erőitől vegye el az Új Köztársaság. Azonban annyira csúfos vereséget szenvedett tőlük, hogy eleve meg sem szerezte, és mint kiderült, ellenségeink nem is tudtak a leletről.

- Hazudik! Csak féltékeny, amiért Snoke Vezér engem bízott meg az akcióval és kivételesen nem az ölebét!

- Gondoljon, amit akar! Mindenesetre abban mindketten egyetértünk, a mandaloriaknál nem maradhat.

- Mandaloriak?

- Mégis mit gondolt? Ki vitte el a leletet, amíg az erőink összecsaptak? Próbáltam ez megüzenni magának, de a fanatikusai összezavarták a kommunikációs csatornáinkat.

- Dormitz hadnagy, merre ugrottak az ellenséges hajók?

- Még futnak a számítások, de ha egyből végrehajtanak még egy ugrást, amint kilépnek a hiperűr sebességből, akkor nem tudjuk követni őket.

Hux dühében elkezdte ököllel verni Kylo Ren maszkját. A második ütésre lerepült a maszk majd a harmadik csapás után a hajó hideg padlóján elterülő fiatal férfi mély hahotába tört ki.

- Nyitott kapukat dönget, Hux. Az ereklyét átjárja az Erő. Ha most rögtön ugrunk a legkisebb seregtest után, követni tudjuk a mandalori tolvajokat.

Hux, a dühétől kapkodva a levegőt, mély gyűlölettel nézte a földön fekvő riválisát. Nem látott más utat, mint megbízzon Kylo Renben abban a kérdésben, hová viszik a céltárgyat. A tündérmeséjében egy pillanatra se hitt. Tudta, bármikor megpróbálhat Ren kitörni a fogdából, hiába védik azt a legjobb emberei.

- Rendben van, Kylo. Hova repüljünk?


Hoth. Hux alig hallhatóan hümmögött. A Hoth rendszer. Vajon miért válik 40 éven belül már másodjára is a Galaxisnak ezen elhagyatott pontja fontos helyszínévé a történéseknek? 

Még mindig keringett pár roncs a bolygó körül, melyek mementóul szolgáltak a Lázadók Szövetségének és a Birodalom összepására vonatkozóan. 

-Dormitz hadnagy, készüljenek fel a csapataink arra, hogy a mandaloriak esetleg érzékelik az érkezésünket és a roncsmezőben próbálnak ránk lecsapni. Alpha-3-as formáció.

Másodpercekkel azután, hogy beugrottak a rendszerbe, már felvette az alakzatot a Különleges Erőkből álló osztag, fedezetet nyújtva az Upsilon-osztályú űrsíklónak. A szenzorok világosan jelezték, hogy a tábornok gyanúja nem volt alaptalan, a korábban látott hadegység az IG-88-asokra jellemző Agressor-okkal és egy Concord Dawn Protector Starfighterrel bővült. Manapság már csak egyetlen pilóta mer ebbe a hihetetlen precitizást igénylő gépbe beülni.

Fenn Rau.

 A C-ROC teherhajó és az YV-666-os, hívójele "Hound Tooth" valamint Asajj Ventress Shadow Castere így kellő védelmet kapott. Melyikben lehet a lelet?

-Minden egység, az elsődleges célpont az összes IG-88-as! Nem hagyhatjuk, hogy a könyörtelen gyilkológépnek sok ideje legyen kitalálni, hogyan pusztítson el minket.

És nem mellesleg a nehéz lézerágyúk is egészen könnyedén szaggatják át a TIE-SF-einket - tette hozzá magában.

Sokáig nem volt ideje morfondírozni, mert a csata kezdetét vette.

Attilával és Andrissal kis döccenések után siekrült egy szerda estét lefixálnunk, ahonnan alig 40 percet késtem. 

22048175_1445009838881214_2964992372358523434_o.jpg

A Team Epic úgy is 3,5 óra tiszta játékidő, plusz ki-és becsomagolás, szóval nem is olyan gáz, hogy ennyivel később érkeztem, ugye? Ugye?

Na jó, közepesen gáz, bocs srácok.

A Swarm tactics-os, első körös változatról dühünkben átváltottunk crack shot-os seregre (amikor volt lehetősége mindenkinek 100 pontot variálni a seregében), ami remekül működött az előző meccsen. Most azonban szinte a teljes serege az ellenfélnek előttünk lő, így nem kicsit izgultunk (listák).

Úgy döntöttük, hogy PS 12-ön pakolun fel, ezzel Jonus nem kapta meg a szokásos 11 tokenjét a korábbi PS 6-os felpakoláshoz képest (Hyperwave Comm Scanner, egyik legelvetemültebb kap epicben). Bár így Jonus semmit, azaz semmit sem csinált az egész meccsen, leszámítva azt, hogy második körben megblokkolta Fenn Rau-t. Ezzel együtt most is, az első körben birtokolt kb 60 tokenből alig 10-et költöttünk el, de köztük volt pár evade-is, amit máshogy nem szerezhettünk volna. Százalékosan nem hatékony, de pszichológiak eléggé jelentős tény az ellenfél ellen,

A felhelyezésből az érződött, hogy megpróbálják az IG-ket saját hajóikkal megblokkolni, hogy Range 3-ban vagy azon kivül maradjanak a hajóink nagyjától. 

Az első körben óriási szerencsével csak egy  TIE-SF-et vesztettünk, ellenben szinte minden crack shot és rakéta elköltésével lement két IG, a rakétás Scyk és Talonbane. Itt a másik három pilótatársam úgy érezte, eléggé eldőlt a meccs, de eléggé rossz irányba áltunk be a C-ROC-hoz képest. A második körben kicsit összezörrentünk a prioritásokon Bendzsivel, ő a maradék IG-t és Fenn Raut akarta kilőni. Ha össze jött volna, akkor remek, de csak 2-2 sebet osztottunk ki, és 2 SF meghalt, az egyik Backdraft volt, és csak azért, mert nem védtük ki az első lövést fókusz token elköltésével, mert féltünk, hogy az IG újradtámadásnál többet sebezne. Csak azt felejtettük el, hogy az IG-A volt már csak a pályán, és Bossk-on az IG-D legénység.

A harmadik kör elején a C-ROC elütött még két SF-et - az egyik a full életes Quickdraw - és Inaldrát, de cserébe mi ki tudtuk lőni őt is és az IG-t is.

-Uram, a hajójuk egyenesen felénk tart!  Ha nem adunk kitérés parancsot a pilótáinknak, akkor a szállítóhajó összetöri őket!

Hux, aki maga is figyelte a taktikai képernyőt, túl későn adta ki aparancsot, hogy bontsák meg a katonái az alakzatot.

Túl későn.

-Jelentést!

-Tábornok úr, megsemmisült az osztagparancsok is és Harag 4-es. A szállítóhajónak komolyabb baja nem is lett a szenzorok szerint, szándékosan úgy van kialakítva, mint egy... mint egy faltörő kos. Semmibe vették a saját pilótáik életét is, a csata hevébe rontva az egyik saját hajójukon is átgázoltak!

Hát így állunk. - gondolta Hux - Egy olyan rideg hadvezérrel kerültem szembe, mint amilyennek engem is tartanak. Nézzük, tartogatnak-e más trükköt is a tarsolyukban?

Ekkor elég szoros volt a mérkőzés, még bármi lehetett volna. Eszméletlen gyorsan játszottunk igazából, messze ezen a mérkőzésen játszottuk le a legtöbb kört team epicben, de ellenfeleinknek így is rendre ránk kellett várni, mert nekik sokkal több lehetőségük volt módosítani a végleges pozícióikon. 

A Shadow Caster vagy két kört repült a pálya közepe körül, és Bossk se volt sokkal lassabb nála, hála az engine upgrade-nek.

Dormitz-tól próbáltak távol maradni a meccs utolsó órájában, de az általa osztogatott Fanatical Devotion például Fenn Rau halálát is okozta. Persze ha közelebb mennek hozzá, akkor többet kapnak a 4 kockás támadásokból. A fehér 2 derékszög sokkal mozgékonyabbá teszi az Upsilont, mint a Lambdát. Szerintem lassan ez lesz Bendzsi kedvenc hajója, de azért nekem is tetszik.

Végezetül két sérült SF és egy pár Hull-os Dormitz maradt fent a pályán, és még maradt is valamennyi a 3,5 órából. Élvezetes, pörgős és fordulatos mérkőzés volt, ahol a kezdeti mohóságunk a C-ROC útjába hajszolt minket.

Nem számít a veszteség. Nem számít se az emberállomány, se a járműpark. Nem számít a veszély, aminek kitette magát. Hux izzadó tenyérrel várta, hogy az emberei a roncsok közül kimentsék az ereklyét. Mint kiderült, az YV-666-oson volt elrejtve, mely méretéhez képest meglehetősen fürge volt, hála a hajtőmű fejlesztésének.

Kylo Ren felszólította, hogy ne használja a leletet. Figyelmeztette, hogy nem ez a Legfőbb Vezér akarata. Azonban Hux tudta, hogy a Ren lovagok mestere mindent megtenne, hogy ne veszítsen vele szemben.

Közben behozták a különleges erők felderítői a leletet egy nagy fém konténerbe zárva. Valami hideg, hűvös, már-már bajlós borzongás járta át a szívét, de hamar elhesegette az érzést.

Hux már döntött. 

Az Első Rend haragja lesújt minden ellenségére.

Aktiválni fogja az ereklyét.

Hogy mi is a lelet? Hogyan folytatódik a történet?

Októberben kiderül! Következő ellenfelünk alakítja az eseményeket. Addig is

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr8112908304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása