Yavin Open - 2017 - #01 Bejelentés, előzetes ötletelés.

2016/12/04. - írta: Promie Motz

yavin_open.jpg

Tavaly azzal hergeltem az X-Wing-es közösség idegeit, hogy januártól májusig az Endor Open-re történő felkészülésről cikkeztem. Szólt róla Podcast adás is, idő után lehet, idegesítő volt.

Na, rossz hír, hogy most ugyan ez fog megismétlődni, hiszen megyünk a 2017. februári Yavin Open-re!

A System Open Series a "rendes" X-Wing-es versenyek struktúrájától független. 8 helyszínen megrendezett összecsapás győztesei mehetnek tovább, hogy "Corusant bajnoka"-ként emelkedjenek ki a fergetegből.

wallpaper_vader.png

Egy hónap alatt csak az angliai helyszín adatai derültek ki a 3 európai esemény közül, így esett a választásunk a Yavin Open-re.

Magán a helyszínen két nap alatt két verseny lesz. A fő verseny, és a Hangar Bay.

Fő esemény

Az első nap 7 meccset játszunk, és azok, akik legalább 5-öt nyernek, azok jutnak tovább a második napra.

A második nap, versenyzőszámtól függően, további 2 vagy 3 meccset játszanak a résztvevők Swiss rendszerben, majd a legjobb 8 kieséses rendszerben, Cut-ban méri össze a tudását.

Hangar Bay

A Hangar Bay-en két különböző frakcióból kell listát hozni, ahol idén a fejlesztéskártyáknak IS különbözőnek kell lenniük! Itt csak 3 fordulót játszanak a játékosok. Ha nem akarsz, nem kötelező két listát hoznod.

Ötletelés

Hát. Jó kérdés, mivel is fogok repülni. Gyakorlásra (remélhetőleg) ott lesz a Krakkói Regionális, meg a 2017-es első Liga forduló.

Milyen listák között válogatok jelenleg? Az első jelöltet már a múlt héten post-oltam, de nagyon tetszik.

 Han Solo (46)
Lone Wolf (2)
Luke Skywalker (7)
Hotshot Co-pilot (4)
Engine Upgrade (4)
Millennium Falcon (1)

Poe Dameron (31)
Adaptability (0)
R5-P9 (3)
Autothrusters (2)

Total: 100
View in Yet Another Squad Builder

A fenti lista remekül szaggatja le a token-eket a hajókról, két, 9-es pilóta, egyik pajzsregennel. Autothruster-es ellenfelek ellen kevésbé jó, bár kevesebb PtL-es ászra számítok (Soonti, Inkvizitor). Black Market Slicer Tolls elég ijesztő számukra.

Frissítés: jött egy kis feedback a közösségtől. R5-P9-es Poe egy Hotshot-copilot-os ellenfél ellen igencsak megjárja, mert nem tud regen-elni. Kéne tehát 1 pont, hogy R2-D2-ra fejlesszünk, vagy megpróbáljuk elkerülni Poeval a hotshot-os ellenfeleket a pályán.

Pontot nyerni legegyszerűbben egy Luke-Gunner cserével lehetne. Ugyanakkor így mar a második támadásra illene, hogy legyen Han-nak egy fókusza, amit meg nem kér ki az ember. Vagy boost-ol vagy evade-el a legtöbb körben. Szerintem ez túl sokat levenne a damage outputból, sebzés bevitelből.

Dash Rendar (36)
Push the Limit (3)

Heavy Laser Cannon (7)
Kanan Jarrus (3)
Engine Upgrade (4)
Outrider (5)

Poe Dameron (31)
Predator (3)
R2-D2 (4)
Sensor Cluster (2)
Autothrusters (2)

Total: 100
View in Yet Another Squad Builder 

Ha nem írnék egy Dash-es listát, biztos azt hinnétek, már nem is én írom ezt a blogot. Defenzívebb Poe, alacsonyabb PS-en. Dash ellenben Dash. Nem mondom, hogy erősebb Han-nál, de jól felhelyezett aszteroidák mellett elég sokáig tudnak egymás körül táncolni.

Eaden Vrill (32)
Heavy Laser Cannon (7)
Rey (2)
Rigged Cargo Chute (1)
Smuggling Compartment (0)
Anti-Pursuit Lasers (2)

Dash Rendar (36)
Lone Wolf (2)
Heavy Laser Cannon (7)
R2-D2 (Crew) (4)
Feedback Array (2)
Smuggling Compartment (0)
Outrider (5)

Total: 100
View in Yet Another Squad Builder 

És igen. Az örök szerelem. Két YT-2400-as. Nem, nem annyira jó. Ellenben.. Na jó, nem hazudok. Rey-jel felturbózva az Eaden meglepően jó sebzést tud kiosztani, vagy jól tud védekezni, ha az kell éppen. 

A Hotshot-Gunner kombó, ami Han-on erős, ez ellen a trükk ellen ugyan úgy elég gyilkos. A két HLC, tisztes módosítással nem elhanyagolható fenyegetés. Ellenben, a tisztes módosítás itt eléggé kétséges, mert a Lone Wolf azért nem egy target lock, és főleg a Kyle Katarn-os Dash-hez képest itt gyakorlatilag nincs is akció-ökonómia. Ellenben, védekező kocka újradobás még a végjátékban köröket hozhat.

Nagyon meta listák ellen még csak ezzel az utolsó jelölttel küzdöttem, egy Commoweath Defenders lista (Palpa Ryad Vessery) variánst sikerült legyőzni, valamint Rey-Poe ellen 1-1-re hoztam ki a napot. Oh, ha nem szeded ki egyből Poe-t, akkor veszíteni fogsz.

Az R2D2 legénység elég vicces a Feedback-array-jel, 1 pajzson állsz, sebzel egyet, sebződsz egyet, majd visszatöltesz egy pajzsot, mert nincs pajzsod. Csak ne sodródj le ionizálva két használat után. Ellenben, nincs boost-olási lehetőség, ami rettenetesen hiányzik.

A Rigged Cargo Chute meglepően jó, ha sikerül úgy ledobni, az ellenfélnek egyből át is kell mennie. Duplastressz reggelire.

December: a választás

A hónapban szeretném tesztelni még ezeket a listákat párszor, lehet, lesz is rajtuk alakítgatás. Majd pedig Krakkóban megmérettetem a sereget, és egy tisztes szereplés után [tisztes, hogy úgy érzem, a sereg jó] jön egy szinte végső választás.

Közben még mindig írom a Wave 10 utáni rebel lehetőségeket bemutató cikket, így talán meg tudom mutatni, miért is emellett teszem le a voksomat. 

Na jó, az nem biztos kiderül. Imádom az YT-2400-ast, és Han is meglepően erőre kap, ha egy körben nem lövik ki egy sortűzből a Jumpmasterek.

Na, majd lesz valami. Olyan még nem volt, hogy nem volt valami.
Folytatás: Tervezőasztal mellett kuporogva.

Vörös Ötös, készenlétben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr3412021109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása