X-Wing - EPIKus űrcsata a konyhaasztalon

2019/07/11. - írta: Promie Motz

A Star Wars: X-Wing figurás játék gyártója, a Fantasy Flight Games bejelentette a fanboyok vágyálmát, a játék második kiadásához az úgynevezett Epic játékmódot, ahol az X-Szárnyú kötelékünket a Tantive IV-gyel egészíthetjük ki, hogy el tudjon menekülni a GR-75-ös Transzportunk az ellenséges Inferno Squadron elől, ahol esetleg magát Iden Versiót támogatja Corvus nevű Raider-osztályú korvett.

De egy szeparatista droid raj elől se biztos, hogy meglóg Kylo Ren.

Egy tipikus X-Wing mérkőzés inkább egy könnyebb társasozásra hajaz, 2-8 hajót teszünk fel oldalanként és egy órán át kergetjük magunkat. Amikor a nagy hajók a pályára kerülnek, a játék szabályai finoman módosulnak, és akár 20 hajóra is felduzzadhat az admirális keze alatt szolgáló hajók száma. 

Több újra kiadott modell mellett a régi motorosoknak lehetőségük lesz a Huge Ship Conversion Kit segítségével hadrendbe állítani a vitrinben porosodó korvettjeiket. 

Mind a 7, eddig megjelent frakció lehetőséget kap, hogy a nagyfiúk asztalánál játszon. A CR90-es korvettet a Lázadók és a Galaktikus Köztársaság által lesz használható, míg a GR-75-öst a Lázadók és az Ellenállás vetheti be. Az Első Rend és a Galaktikus Birodalom a Gozanti-osztályú cirkálót és a Raider-osztályú korvettet sorakoztathatják fel, míg a Söpredék és a Szeparatisták C-ROC cirkálókkal okozhatnak fejtörést.

Ezen túl egy Epic Battles nevű dobozban további új opciókat hoznak be, melyek segítségével több hajóval is sokkal gyorsabban lehet formációban repülni, és ez a hagyományosan két személyes játék komoly támogatást kap, hogy 2-8 fő esetén is élvezetes legyen a kikapcsolódás, és ne csak házi szabályokkal oldhassák meg a mókát.

A lent látható sematikus ábrán Iden Versio vezeti az Akadémiáról frissen kikerült pilótákat életük első bevetésére.

Majd fordulnak alakzatban, ahogy Ident a rendes szabályoknak megfelelően leléptetjük, majd a többieket a kötelék rendező (jobb magyar néven még gondolkodok a wing tool-ra) segítségével másodpercek alatt formációba állíthatjuk

Most már minden adva lesz, hogy a kis csetepatékat felváltsák az igazi csaták!

Az epic játékmód nagyon népszerű volt a hazai játékosok között az első kiadás alatt, nálunk, egyedi módon rendszeres, éves esemény sorozat övezte a játék ezen formáját. 

Amint megjelenik az új tartalom a második, jelenlegi kiadáshoz, biztos vagyok benne, hogy felelevenítjük ezt az régi szokásunkat

Forrás:

Ha érdekel a játék, csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr7414939642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása