Mahagóni Wookie hajó - Auzituck Gunship kiegészítő bemutató

2017/06/28. - írta: Promie Motz

swx64_preview2.png

Érkezik lassan a 11. hullám, és megnézzük, mi mindent tudunk mostanra a Wuki fahajóról. Szinte mindent. Részletes szöveges bemutató ÉS videó bemutató is!

A Wookiek már a spájzban vannak.

rebel-auzituckgunship-600px.gif

Nagyon sajátos vonalvezetésnek lehetünk szemtanúi, és bár részletgazdag a kivitelezés, személy-szerint annyira nem tetszik a hajó. Bár a K-Szárnyúval is csak élőben estem szerelembe, szóval ez még változhat.

Szemből nézve szerintem olyan, mint egy pöröly cápa. Két gondola a két szeme és van egy uszonya is. Ami kell persze az űrhajóknak. 

swx64_spread.png

A Hull upgrade, Intimidation és a Tactician lapok érkeznek, amelyek hiánypótlóak a csak Rebel frakciót gyűjtők számára, ámbár vitathatóan szinte sohase látjuk ezeket a lapokat.

A pilóták

Egy pilóta híján a többiekkel már tisztában vagyunk.

A Kashyyyk védekező és a kasztni (basszus, ez tényleg 3 Y egymás mellett? MIÉRT!?)

swx64-kashyyyk-defender.png

A 9 élet az a szokásos, tankos lázadó szintet hozza, akár csak az egy agility. Miben más a hajó, mint az ARC-170-es, vagy a B-Wing? Hiszen hasonló szerepe van, egy "brawler", aki odamegy, benyel pár pofont és közben nem hal meg egyhamar. 

A korábbi lázadó kistalpas hajókkal ellentétben itt két crew slot-ot kapunk, tehát elméletileg egy új kombinációkra képes support hajót kaphatunk belőle.

swx64_diagram3_compare.png

A Wookie Gunship 180 fokos tűzívvel rendelkezik a kiegészítő ívet is számolva (továbbra is, mint minden hajónak, az elsődleges tűzíve csak közel 90 fokos), így lényegesen nehezebb körberepülni. A fejlesztés sávja éppen ezért elég szegényes lett, például lemaradt a target lock, ami az Attack Shuttle-öket leszámítva alapvető Lázadó készség volt eddig. 

Ellenben kis hajóként először megkapta a Reinforce akciót.

swx64_actionbar.png

Elmagyarázták, hogy kis és nagy hajókon hogyan működik majd a reinforce.

swx64-reference-reinforce.png

Lényegében kiválaszthatjuk, hogy a tűzívünkből érkező támadások ellen, vagy az azokon kívüliek ellen ad védelmet a token, nem minden ellen folyamatosan, mint Epic-ben. Ha a megfelelő irányból támadnak, plusz egy kitérés eredményt adhatunk a védekezéseinkhez. Ez a képesség főleg a kevés támadókockás rajok ellen teszi hatékonnyá a hajót, akiknek mostanában alapból nem fekszik a pálya.

swx64_dial.png

A másik dolog, amiről az alapmodellnél illik beszélni, a tárcsa. A megfordítók hiányától eltekintve egy tisztességesen erős lázadó tárcsát kaptunk, viszonylag kevés zölddel, de a "kötelező" manőverek nem is pirosak. A piros 5-előre az már extra az én szememben. A megfordulások hiányát a 180 fokos tűzív elég jól kezeli, ha nem egy aszteroidamezőben érnek a nyomunkba. A megállás manővert ellenben nagyon hiányolom, ami az YV-666-on egy remek trükk arra, hogy ki tudja jól használni a széles tűzívét az összecsapásokban.

24 pontért azt sugallja nekünk a játék, hozzunk belőle 4-et egy remek, 1 pontos fejlesztéssel. A Wookie Kommandó pont ilyen kártya lesz, lásd lentebb.

PS 3-as Wookiee Liberator: 26 Pont

EPT-vel!!! :D Ekkora királyságot már megérdemeltünk.

A legizgalmasabb kombó a Rage + Inspiring Recruits, amit hallottam rá (Dűhös wookie újoncok - by Balázs). 
06.png

Lórik

swx64-lowhhrick.png

Lórik képessége: Amikor Range 1-ben egy másik baráti hajó védekezik, akkor elkölthetsz egy Reinforce tokent. Ha így teszel, a védekező hajó kap egy kitérés eredményt.

Biggs barát. Nem is érdemes erre több szót vesztegetni. Az a kérdés, mennyit ér még egy Biggs-et védő Support hajó, amikor már így is vannak 100 pontos listák csak arra, hogy ezt az egy hajót életben tartsák. Mindenesetre nem lebecsülendő, de amíg az akciójával nem a támadásait módosítja, addig nagy veszélyt nem jelent az ellenfél hajóira.

Az EPT opció persze jó.

WulfWulf

swx64-wullffwarro.png

WuffWuff egy remek képességgel rendelkezik, ha elkezded lőni, csak erősebb lesz. Persze, ha már félig lelőtted, akkor már fejezd is be a munkát. Így igazából nem hiszem, egynél sokkal többször egy átlagos meccsen előjönne a képessége.

Ha támadsz és nincsen pajzsod és van rajtad legalább egy sebzés kártya, eggyel több piros kockával támadhatsz.

swx64_shipbuild_1.png

Egy olcsó trükkel WulfWulf szándékosan lesebezheti magát, hogy rengeteget sebezhessen. A baj, csak az, hogy legalább 4 sebet kéne átvennie Selflessness-szel ahhoz, hogy működjön a kombináció.

swx64_shipbuild_2.png

Ebben a másik összeállításban meg nem, tippem sincs, mit szerettek volna összerakni. Egy arc-dodger szerű hajót, aki a Breach Spec. lap segítségével, ha védekezik és nem bosst-ol [azaz nem arc dodge-ol], akkor mégis túlél? Lehet, nem rossz koncepció, félig arc dodger, félig brawler hajó, aki egyedül okoz zavart. de mérget nem vennék rá.

A fejlesztés kártyák

EPT

swx64-selflessness.png

Önzetlenség: Csak kicsi és lázadó hajókra tehető fejlesztés. Amikor egy baráti hajót eltalál egy támadás, eldobhatod ezt a lapot hogy az összes, nem semlegesített hit sebzést elszenvedd a védekező hajó helyett.

Biggs szerű képesség. Ez sokkal jobban izgat, mint Lórik képessége, bár tény, hogy ez még egy csavar lehetne Biggs életben tartására. Ugyanakkor ezzel más hajókat is felruházhatunk "Biggs képességével", amikor a drága ász hajónk sérülne 3-at, akkor azt átvállalhatja valami olcsóbb, tankosabb járgány.

Új legénység

swx64-wookiee-commandos.png

Egy rakat Wookie: amikor támadsz, újradobhatod a szem értékeidet. 

Hm. Hát, egy pontért nem rossz, de két helyet foglalnak, hiszen nem egy wookie-ról van szó, hanem egy rakatról. A 24 pontos hajóra egy ilyen varázslatosan 25 pontba kerül. Menj vegyél 4-et. Aztán csodálkozzál, hogy nincsenek barátaid.

swx64-breach-specialist.png

Anyagtudomány mérnök: Amikor kapsz egy sebzéskártyát arccal felfelé, elkölthetsz egy reinforce tokent, hogy lefordítsd azt a kártyát anélkül, hogy kifejtette volna a hatását. Ha ezt teszed, a kör végéig minden arccal felfelé kapott sebzéskártyát arccal lefelé kapsz meg, anélkül, hogy azok hatását végre kéne hajtani.

swx64_box_left.png

Zárszó helyett

 Nem jöttem kifejezetten lázba ettől a hajótól, egyet veszek, mert szerencsére megengedhetem magamnak, hogy a polcon üljön az U-Wing mellett. Nem érzem egy "kötelező", "must have" hajónak még most, de el tudom képzelni, hogy 1-1 idővel megtalálja a helyét a metában.

Forrás: FFG.

Vörös Ötös, készenlétben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr2812624327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása