X-Wing: Bespin-i halálcsapda (Team Epic #2)

2016/09/17. - írta: Promie Motz

Nyugtalanság uralkodik a a Galaxis Peremvidékén. A Birodalmi Flotta sorra veszít csatákat a Lázadó seregekkel szemben és a Galaxis Söpredéke előmerészkedett bűnbarlangjaiból. 

A Szövetség a Köztársaság Helyreállításért hosszútávú taktikai érdekeit szem előtt tartva úgy véli, érdemes Lando Calrissian tábornok kedvenc tibana gáz lelőhelyét, a Bespin-t kicsavarni az Uralkodó markából. A mit sem sejtő csapatok gyanútlanul repülnek kelepcébe, amit a Hutt-ok és Darth Vader közösen állítottak fel.

A hírhedt fejvadász, IG-88 által vezetett csapatok saját testi épségükkel nem is törődve, torpedózáporral és nehéz lézerütegekkel veszik zárótűz alá a Miranda Doni seregét abban a másodpercben, ahogy a rendszerbe ugranak. A híres Zöld osztag és a Kék osztag is egyből több hajót veszít. Az egyik A-szárnyúban pont a rakétavető kap találatot, és beindult láncreakció szétveti a járművet.

20160819_192435

A Söpredék sorsdöntő sikerét sután semmibe véve továbbra is odadobja a lázadóknak a feláldozható embereit, mindaddig, amíg a kaptártudatú IG 4 példányban közeledik a baloldalukon. Reagálniuk sincs lehetőségük a lázadóknak, mire a fele seregük már elpusztult. A felderítésért felelős Jake Farrell egyedül tehetetlen az Agressor-ok ellen, amint kifogynak a rakétái, úgy apadnak el a könnyei is bajtársai pusztulása láttán.  20160819_192448

Boba Fett - HOL? - a Dengar-tól kölcsönkért Jumpmaster 5000-eséből irányítja a harcokat, majd a megfelelő pillanatban Jan Ors ellen veti magát, és sikeresen tönkreteszi az iker lézerágyúkat. A HWK-290-es Nien Numb másodpilóta javaslatára menekülőre fogja a figurát.

20160819_203604

Aztán bezárult a csapda. Nyilvánvalóvá vált, hogy innen senki sem jut ki élve.

20160819_201954 Cracken és Blount halált megvető bátorsággal igyekeznek Mirandának utat törni, de Fett parancsára a maradék torpedó elpusztítja a K-szárnyút.  20160819_210743

Az egyik Agressor-t sikerül elpusztítania a Lázadásnak, de ez elég csekély vigasz, hiszen a teljes hadtest megsemmisült.

Az a hír járja, hogy foglyul ejtettek pár tisztet, és busás váltságdíjért szabadon bocsátják őket a fejvadászok. Vajon sikerül a Szövetségben felüllicitálnia a Birodalmat, vagy mindörökre elvesztek ezek a hősök, akiket a végén Ysanne Isard börtönébe, a Lusankya-ba szállítanak?

Kicsit szakszerűbben

Eléggé tartottunk ettől a csatától. Viszonylag jó tippünk volt a listaépítési szakaszban, hogy az M&M páros 4 IG-t és annyi Jumpmaster-t hoz, amennyi belefér a listába. Nem is tudom, melyik fele volt a borzasztóbb. :D

Tudnak is azzal repülni, amit hoztak, a 4 IG elég nevetségesen erős, az IG-B Gunner-szerű képességének hála eszméletlen HLC sortűz alá vették a jobb szárnyúnkat. Az Attanni Mindlink is számunkra meglepően jól muzsikált epic-ben, főleg, hogy nem tudtunk stresszt osztani a gaz söpredékre. Akárcsak az IG-k, ez a lap is olyan, ami jobban muzsikál, ha több van belőle. Így az IG-ken, hogy Kati (Kaa'To) adja nekik a fókuszt minden körben, eléggé erős. Mármint rettenetesen. Amikor minden IG ütközik, de mindegyiknek van fókusza, első lövés után meg Target Lockja.

Félreértés ne essen, nincs bajom a Marciékkal, vagy a listájukkal. Mármint jó, nevetségesen erős, de ez a formátum kvázi "hibája". A játék 100 pontra van optimalizálva, kinézték, mik azok a lapok, kombinációk, amikor úgymond "jól scale"-elődnek, ahogy nő a pontszám.

Élvezetes volt a meccs, nem lett volna teljesen lehetetlen megnyerni. Az elején több szerencse kellett volna, hogy ne essen le 2 hajó 1-1 lövésből, hogy kicsivel több támadást fogjanak fel. És ezt leszámítva is még PS-kill-eltek egy X-szárnyút. A listánk 20%-a nem is lőtt. Mi is beleadtunk mindent, hogy a 8-asaink leszedjenek egy Jumpmaster-t, de az Overclocked-nak hála vagy 7 stresszt szedett össze, azaz legalább 5 sebet fogott fel azzal az egy pontos fejlesztéssel (támadásnál ugye csinál mondjuk 2-t magának).

Hasonló csodának köszönhetően vesztettem el a VII. Ligafordulót Inquisitor Voluntas kollégával szemben, így ez most egyfajta házon belüli visszavágó is volt a kettőnk között.

Az IG-kre kellett volna rárepülnünk, de mivel mi tettünk fel előbb, ez nem volt lehetséges. Az initiative gap-jük itt bejött, bár mi eleve a 2-esek közelébe tettük volna a 3-asokat, szóval ha ők nem a Green-ek előtt teszik fel a Jump-okat, akkor is jó tippjük lett volna. Így ez egy elképzelhető hiba volt a részünkről. Bár elég jól helyezkedtünk ahhoz, hogy 2 IG nem is lőtt az első körben, míg ha szembe megyünk velük, akkor ezt elég nehéz lett volna elérni.

K. Marci serege

IG-88A (36) Attanni Mindlink (1) Fire-Control System (2) Heavy Laser Cannon (7) Autothrusters (2) IG-2000 (0)

Kaa'To Leeachos (15) Attanni Mindlink (1)

Contracted Scout (25) Deadeye (1) Proton Torpedoes (4) Extra Munitions (2) Boba Fett (1) R4 Agromech (2) Glitterstim (2) Guidance Chips (0)

IG-88B (36) Attanni Mindlink (1) Fire-Control System (2) Heavy Laser Cannon (7) Autothrusters (2) IG-2000 (0)

IG-88C (36) Attanni Mindlink (1) Fire-Control System (2) Heavy Laser Cannon (7) Autothrusters (2) IG-2000 (0)

Total: 197

Másik Marci (Inquisitor Voluntas) serege

Contracted Scout (25) x4 Deadeye (1) Plasma Torpedoes (3) Extra Munitions (2) Overclocked R4 (1) Guidance Chips (0)

 

IG-88D (36) Attanni Mindlink (1) Fire-Control System (2) Heavy Laser Cannon (7) Autothrusters (2) IG-2000 (0)

Binayre Pirate (12)

Binayre Pirate (12)

Total: 200

Kilőttünk egyetlen IG-t, de azt tudjuk, pont mennyit ér, nem de? (A 9mi seregünket Bendzsivel már az előző beszámolóban leírtam, itt megtekinthetitek)

Verdikt

A team epic nekem továbbra is az egyik, ha nem a kedvenc játékmódom marad X-Wing-ben. Bár jöhetne lassan a Scum-oknak is epic hajó, és utána tényleg, a hangulat és esélyegyenlőség kedvéért kötelező lehetne ezek használata. Mármint minden frakciónak a saját huge ship-ének a használata.

Ezt már csak azért is írom, mert a tavalyi listánkhoz képest most mi is kihagytuk a CR-90-es korvettünket, mert a rakétás, HLC-s hajók falkái ellen nagyon gyenge. Pár friss rodeós meg beleesett "ebbe a csapdába", és hozták is bőszen a monstrumaikat. És kevésbé jól szerepeltek, ami ezeknél a ritkán használt és drágább hajóknál elég rossz érzés.

Így jövőre, egy esetleges kötelező huge ship-es epic versenyt már most nagyon várok! szerencsére addig van még egy lejátszandó meccsünk. Szemfüles olvasók esetleg észrevehették, hogy a 4 fordulós verseny 2. fordulójáról nem írtam. Itt K. Marci kolléga ugrott be megmenteni a Lázadást. Vagy, kikémlelni a listánkat, így utólag. :P

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr7211788505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása