Nym, Captain Nym! A bombázók új ura - Scurrg H-6 Bomber bemutató

2017/06/23. - írta: Promie Motz

swx66_preview_1.jpg

Mi az, 5 élete van, 5 pajzsa van, Turret-et tud hordozni és rád dobál annyi bombát, hogy sírva fakadsz? Részletes kártya ismertető szöveges és videó formátumban is!

A videó mellett érdemes hozzáolvasni a kártyákat is.

5141987-4526262946-8_zps.png

Nym tele van jó taktikákkal trükkökkel 

5141988-7829751322-89_zp.png

És mérges, ha nem ehette meg a napi spenót adagját.

nym_singlecell.jpg

scum-scurrg-h6-bomber-v2-600px.gif

Lassan már elkezdem a cikket erről a Cylon Raiderről.

 

 swx65_spread.png

 Csak sok a promó kép. De egyszer majd jönnek a lapok is. Jé, lapok.

swx65-karthakk-pirate.png

Beszéljünk a kasztniról! Önmagában power creep-e? Két ponttal több, mint egy B-wing és kettővel több hull-ja is van. Mist hunter-nek is ad egy fricskát. Ugyanakkor ez két, jelenleg alig használt hajó, náluk még nem feltétlen baj, hogy erősebb. A tárcsa is meglepően nem rossz egy bombázóhoz képest

swx65_dial.png

A rengeteg fejlesztés opciót nem nagyon sarcolták meg. Ugyanakkor ha teleaggatjuk, mint egy karácsonyfát, nagyon jó és drága célpontot adunk majd az ellenfélnek.

A PS 3-as generikusra 26 pontot tippelnek (Lok Revenant).

swx65-sol-sixxa.png

Sol Sixxa: Amikor ledobsz egy bombát, akkor használhatod az egy előre sablon helyett az egy derékszög sablont.

Egy érdekes képesség, de azért annyival arrébb nem dobja a bombát. Természetesen sokkal kisebb dolgokon is múlt már sikeres bombázási kísérlet így lehet, meglepünk ezzel ellenfelet, mert nem tudja, jobbra vagy balra tudná jobban kikerülni a várható bombát. Az EPT opciója azért lehet, hogy hasznosabb.

swx65-captain-nym-rebel.png

Lázadó Captain Nym: Körönként egyszer megakadályozhatod, hogy egy baráti bomba felrobbanjon.

30 pontért egy elég jó képességgel lett megáldva! Biztosan fogom tesztelgetni a jövőben.

swx65-captain-nym-scum.png

Scum Captain Nym: Figyelmen kívül hagyhatod a baráti bombákat. Amikor egy baráti hajó védekezik, ha a támadó baráti bomba tokenen keresztül támadt, akkor a védekező hozzáadhat egy kitérés értéket a védekezéséhez.

Számomra ez is egy remek képességnek tűnik, de jobban szituációfüggő.

swx65-minefield-mapper.png

 Minefield mappar: 'Setup" alatt, a "Place forces" lépés után eldobhatsz akármennyit a bomba kártyáid közül. Helyezd a megfelelő bomba tokeneket a játéktérre az ellenséges hajóktól Range 3-on túlra. 

swx65_diagram_cluttering-path.png

Az FFG próbál meggyőzni minket, ésszerű mennyiségű bomba lerakása után is már mennyire át tudjuk alakítani a pályát. Zárójelben, egy-két folyosó lezárása meg tudná lepni az ellenfeleket.

swx65-bomblet-generator.png

Bomblet generator: A kifogyhatatlan bomba, hiszen semmi sem utasít arra, hogy le kéne fordítanod a lapod, ergo megmarad. Amikor felfeded a tárcsádat, ledobhatsz egy bomblet tokent. Az aktivációs fázis végén robban, minden Range 1-ben lévő hajó 2 támadó kockával gurít és elszenvedi a dobott hit és krit értékeket.

swx65-cad-bane.png

Cad Bane: Söpredék. A fejlesztés sávod megkapja a bomba ikont. Egyszer egy körben, amikor egy ellenséges hajó támadó kockát gurít az egyik bombád felrobbanása miatt, akkor kiválaszthatod valahány fókusz és üres eredményét és újra kell őket dobnia az ellenfelednek.

 És ez az a lap, amitől összefosta magát a nemzetközi közösség, mert így a Jumpmaster-re is lehet majd bombákat hozni.

swx65_main.png

 

swx66-synced-turret.png

Érkezik a kiegészítő a már az Agresszorokkal kapcsoaltban áttekintett Sxnced turret is, meg még pár régebbi lap. Még egy be nem jelentett rakéta és egy egyedi salvaged astromech is érkezik majd, feltehetőleg R4-E1.swx65-havoc.png

A cím érdekes nagyon, mert az egyik legértékesebb slot-ot, a crew-ot cseréli le két másikra, amivel nem rendelkezik a hajó. Nem feltétlen magától értetődő a csere akkor se, ha csak egyet teszünk fel az asztalra. A nem "auto include" címek, azaz a nem kötelező darabok mindig érdekesek.

FRISSÍTÉS:

05.png

  • R4-E1: Scum Astromech, 1 Point
    • You can perform actions on your (Torpedo) and (Bomb) Upgrade cars even if you are stressed. After you perform an action in this way, you may discard this card to remove 1 stress token from your ship.

      Azaz, végrehajthatsz stresszesen is olyan akciókat, amik Torpedó vagy Bomba fejlesztés kártyákon találhatóak. Miután ezen a módon végrehajtasz egy akciót, eldobhatod ezt a lapot hogy levegyél egy stressz tokent.

    • Cruise Missiles: Attack 1, Range 2-3, 3 Points

    Attack (Target Lock): Discard this card to perform this attack. You may roll additional attack dice equal to the speed of the maneuver you executed this round, to a maximum of 4 additional dice.

    Attack (Target Lock): dobd el ezt a lapot hogy végre hajtsd ezt a támadást. Annyival több kockával dobhatsz, ahányas sebességű manővert hajtottál végre, de legfeljebb 4-et adhatsz hozzá pluszban [értsd, max. 5 kocka ezen az úton].

    Vörös Ötös, készenlétben!

    komment

    A bejegyzés trackback címe:

    https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr7712611905

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    süti beállítások módosítása