C-ROC bemutató 2/2 - EPIC-re méretezve!

2017/07/05. - írta: Promie Motz

A C-ROC kiegészítőnek azt a felét, ami a Scyk-ekkel foglalkozik, már láthattátok/olvashattátok hetekkel korábban. Most, a Team Epic verseny kezdetén itt az idő, hogy pótoljam adósságomat, és áttekintsük magát a Krokit, is.

A hajó

swx58-c-roc-cruiser.png

35 pontért a többi Epic hajóval összehasonlítva (khm, Rebel Transport...) egy kifejezetten jó kasztnit kapunk, aki akár támadni is képes, ha a Hardpoint fejlesztési lehetőséget is kihasználjuk.

Az új ágyú

swx58-heavy-laser-turret.png

A csak a C-ROC által használható ágyú feltehetőleg egy kilőtt Outriderből lett kimentve, így csak Range 2-3-ban működik. 2 energiáért ugyanakkor körbe lőhetünk 4 kockával, ami egészen kellemetlen meglepetéseket tud okozni más huge ship-eknek, ha azok tűzívén belülre kerülnénk.

swx58_preview1.jpg

Kalmárok kedvence

swx58-merchant-one.png

A Merchant One, mint kis oximoron, a lehetséges rakteret beszűkíti, ellenben plusz legénységet és team-et vihet magával. Ritkán szeretnénk 3 Cargo-t vinni magunkkal, így ez egy elég jó cím.

swx58-insatiable-worrt.png

Ezek a nagy hajók a Recover action-nel az összes energiájukat elhasználják. Ez a cím ugyanakkor ad nekünk 3 energiát ezután, hogy mégse legyen üres a bank.

swx58-broken-horn.png

Ha szükségünk van egy kis extra védelemre, a Broken Horn nyerhet még egy evade result-ot a Reinforce tokenjéből, de ha így dönt, akkor azt el is kell költenie. A plusz 2 maximális energia majdnem érdekesebb, 5 pont kicsit sok érte.

A szállítmány

swx58-quick-release-cargo-locks.png

A kroki vagy a jó öreg Transport ledobhat egy konténer jelzőt. No, a szabálykönyv biztos leír erről valamit, perdöntő bizonyítékot nem találtam, kb. egy új űrszemet lehet letenni a nagy hajó talpával érintkezve. Illetve egyes kritek ellen véd, amik a C-ROC paklijában vannak.

swx58-supercharged-power-cells.png

Egyszer kettővel több kockával támadni? Kicsit csábító... de a huge ship-eknek gyakran kevés a modifikációjuk. CR-90 4 kockás alap támadását megtoldani egy energia elköltésével, egyet ad neki Jan Ors, 1-et ad neki Finn legénység, meg még kettőt ez a fejlesztés? 9 kockás támadás, 1 Target Lock-kal még mindig csak 6 találat fölötti várható értékkel rendelkezik. 

Legénység

swx58-jabba-the-hutt.png

Jabba teleszórja a kis hajóit illicit tokenekkel, amik sok szempontból az Extra Munitions tokenekre emlékeztetnek első körben. És pont mint ott, itt is csak maga a kártya, azaz Jabba ad nekik létjogosultságot, így Jabba halála után, amíg egy FAQ mást nem mond, nem működnek a szövetséges hajókon ezek a tokenek.

 Csak érdekességként. Pont ma robbant ki egy ádáz vita az angol X-Wing játékosok Facebook oldalán, hogy a "You" miatt eleve Jabba csak a saját hajóra hatna, és ezt egy bíró be is tartatta...

 

swx58-azmorigan.png

Azmorigan egy energiáért cserébe egy crew vagy team kártyát lecserélhet egy nem drágább,azonos kategóriájú, különböző fejlesztésre. 

Ha, azt hittétek, Jabba őméltósága utazik ezen a bárkán? Bolondok! Ő csak egy Wookie Gunner letakarva egy zöld lepedővel! 

De a Wookie se az, akinek gondoljátok! Ő  maga a hatalmasságos Jabba és egy nagy rakat Glitterstim! 

swx58_diagram_azmorigan_upgrade.png

swx58-cikatro-vizago.png

Vizago csak macgyverkedik egy kicsit, és különböző fejlesztéseket alakít át egymásba.

swx58_diagram_cikatro_upgrade.png

Az FFG adott nekünk egy példa összeállítást, ami már majdnem tolerálható is.

swx58_shipbuild_c-roc-cruiser2.png

Hogy hogyan teljesítenek a krokik, az majd kiderül a TEAM Epic versenyen, hiszen több csapat is nevezett a listájában C-ROC-kal.

swx58_spread.png

Vörös Ötös, készenlétben!

Címkék: epic EPIC C-ROC
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr5112642879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása