Az Első Rend haragja - Kylo Ren elfogása

2017/08/23. - írta: Promie Motz

general-hux-rally-speechv3.jpg

A fénynél is sebesebben haladtak az Első Rend fehér szárnyú gépei a hipertérben. A kék villodzó fények megtöltötték az Üpszilon-osztályú sikló pilótafülkéjét. Dormitz hadnagynak nem tetszett, hogy a Yavin 4-en történő rövid pihenő után újra úton vannak, méghozzá vissza az előző csatájuk színhelyére, az Endor holdjához.

A műszerfalon felvillant egy sor lámpa, amelyek bejövő adásra utaltak. Dormitz rutinosan ellenőrizte a jelentést, majd a komlinken keresztül értesítette felettesét.

-Hux tábornok, a kutasz droidjaink megérkeztek! Úgy fest, a Köztársaság hajói elhagyták a rendszert. Baráti hajókból álló kötelék állt orbitra.

Hux hangján remegés futott végig.

-Baráti hajók? Azonnal megyek. 

Kisvártatva berontott, féloldalasan lógó köpennyel a fiatal tábornok. 

-Azonnal tegye ki a képet! ... hm. Kylo Ren!

Dormitz-nak eltartott egy ideig, míg észrevette a Raider osztájú korvett mögött megbuvó másik siklót, ami az ő hajójuk tökéletes másolata volt. Csak kevés tisztnek jutott ilyen jól felszerelt, fejlett szállítóeszköz. Emelett a TIE / ln kötelék, mely Fekete osztag megnevezést viselte a jelentés szerint, tényleg csak egy valakire utalhatott. Csak egyetlen ember merte Darth Vader osztagának nevét használni.

Hux gondolatai lázasan pörögtek.

-Az nem lehet, hogy a Legfőbb vezér az ő mérhetetlen bölcsességében Kylo Ren-t is ugyan azért ide küldte volna, hacsak úgy nem gondolta, mi már nem tudjuk biztosítani a helyszínt... Az az átkozott biztos a távollétemben addig sugdolózott, míg elhitette Snoke-kal, hogy tehetetlen vagyok! Még a varázslatos Erővel sem számíthat a Ren lovagok mestere a flottamozgásunkra. Minden érzékelő számára láthatatlanok vagyunk.

-Dormitz hadnagy! Értesítse a vadász köteléket, hogy amint kilépünk a hiperűrből, azonnal mérjék be az ellenséges korvettet! Ha nem lőjjük ki, mielőtt bemérnek minket, nincs esélyünk az ütegei és a rakétái ellen! 

-Minden hajó, ismétlem, minden hajó! Itt Harag Vezér. Kód 1107Alfa. Ismétlem, 1107Alfa. Ellenséges Első Rend hajók várhatóak Endor fölött, a cél, azonnali rakétatámadás a Raider osztályú korvett ellen...

-És Dormitz hadnagy, azt tegye hozzá, hogy Kylo Ren-t élve fogják el. Szívesen váltanék vele pár baráti szót.

Az Első Rend haragja már bevetésre került egyszer idén (meg később is, itt a Team Epic versenysorozatban a 3. meccsünkről írok, videóval kiegészítve), akkor sajnos az Új Köztársaság Erői ellen nem a legjobban mutatkozott be. Most egy másik, birodalmi flotával szemben volt esélyünk megmérettetni magunkat.

Az első forduló utáni változtatási lehetőség után úg döntöttük, hogy miután megkaptuk az egyetlen couter listát a Swarm Tactics-on alapuló stratégiánkra az első fordulóban, miért is ne cserélnek le azokat a fejlesztéseket Crack Shot-okra, hogy  annál többet sebezhessünk majd az Alpha strike-kal. Listák itt.

A Barna-Hunor páros egy elég laza alakzatban pakolt fel, amit egyből szándékunkban állt megbüntetni. Hosszas tanakodás után végül úgy döntöttünk, tisztes esélyünk van kilőni a Raidert azelőtt, hogy tüzelhetne, ha ügyesen helyezkedünk.

20170822_165251.jpg

A Hyperwave Comm scannerek segítségével az első kört megint mérhetetlen mennyiségű fókusz és evade tokennel kezdtünk, így csak a Raider fegyverzetébe betöltött Assault missiles-től kellett rettegni, ami a sűrűn felálló alakzatunk akár minden hajóját is megsebezhette volna.

20170822_165258.jpg

Régi jó Epic "szabályok" szerint bőven elégnek éreztük az egyik térfélen a játékot.

20170822_171316.jpg

Az első körben sikerült szépen szétszornunk az alakzatot, és a hátsó pár hajónkat leszámítva mindenki el is érte a Raidert. Nem tagadom, remek piros kockáknak és a folytonos módosításoknak hála pont sikerült kilőnni a Raidert még a harci fázis beli aktivációja előtt, ami így elvitte rengeteg rakétánkat is és a fele Crack shot-ot.

20170822_173340.jpg

Elképesztően demoralizáló ha a listád egy ekkora pofon után játszik, ezt mi is tapasztaltuk az első fordulóban. Most szerencsénkre nekünk lejtett a pálya. Az el nem használt tokenek halma most is nevetségesen nagy volt, kép lent. Nem tudom, mennyire fontosak ezek a tokenek, de az első körben pszichlógiaiak sokat számítanak. Persze, ha komoly tűz alá vennének egy-egy hajót, akkor hasznos lenne bizonyos fokig.

20170822_173454.jpg

A második kör végéről készült legközelebb kép. Lényegében Ryad és a két bomber lett lecserélve a mi Jonusunkra. 1 enyhét mentünk, hogy a TIE fighterek közül csak alig pár tudjon lőni.

20170822_181349.jpg

A harmadik kör egy kemény csata volt. A maradék Assault és Homing Missile rövid úton elintézett 3 TIE fighter-t, a másik hármat pedig az lesődleges fegyverekkel lőttük le. A háttérből mostanra kezdett el lőtávba érni Kylo Ren.

20170822_183130.jpg

Ebben a körben megpróbáltuk volna megblokkolni Ren-t, de amikor láttuk, barrel Roll-al se érnénk el a sérül vezérhajóval, inkább védekezni próbáltunk. Range 1-ből lelőtte Ren az Omega Specialistát, a választűz a Counter Measures-nek hála a pajzsokat se vitte le!

20170822_183801.jpg

Egy Ötödik körben megblokkoltuk Ren-t, és a támadását túlélve a maradék hajónk eltávolította a másik Upsilon-osztályú hajót a pályáról. 

Nagyon remélem, az ellenfeleink élvezték azért a mérkőzést. Jó hangulatban telt el, végig nevetgéltünk mindkét oldalt, de nagyon hamar átbillent egyoldalúvá. A listánkat szinte a végtelenségig finomítottuk, hogy PS 5 alatt mindent meggyilkol, ami szembejön. Ami magában foglalja az Epic hajókat és a Swarmok nagy részét is. Az ászok ellen meg remélhetőleg darabszámra nyernénk.

-Uram, Harag Hetes jelenti, hogy átszálltak a megbénított hajóba. Kylo Ren... megadta magát, átadta a fénykardját, és már hozzák át erre a hajóra.

 -Ez... a vártnál kevesebb áldozattal járt. A mi oldalunkon, természetesen.

Dormitz a törmelékhalmot nézte, ami a csata után keletkezett. A korvett legénysége feltehetőleg száz fő fölötti volt. A felrobbanása túlterhelte a közel repülő a Harag Négyes pajzsait, ami így később nem bírta az ellenséges tüzet. Szerencséjükre az ellenfél nem célozta be az ő hajóját, így a csatározás nagyjából kimaradtak. Mindenesetre szívesebben menne ütközetbe egy fürge vadászgéppel, mint ezzel a lassú és kiszámítható űrkomppal.

-Időbe fog telni, míg Kylo Ren-től megszerezzük a szükséges információkat. Addig is szóljanak a hátramaradt személyzetnek éskezdjék el az elsődleges küldetés paraméterei szerint a munkálatokat! Nincs több vesztegetni való időnk! Snoke nagyúr türelme sem határtalan.

Folytatás

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr2212773960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása