Krakkóra készülve

2018/01/08. - írta: Promie Motz

avagy hogyan is néz most ki a játék

Képtalálat a következőre: „outrider”

Új év, új meta, új kihívások

A Vörös Ötös felébredt alkoholmámoros szendergéséből és megnézi, hogy áll a játék.

Jól áll a játék. De tényleg. Legalábbis ez a forrongó katyvasz ami a begyepesedett meta helyett van, szerintem örömteli. Bár rosszat tesz a szokásos, nagy megmérettetés előtti tépelődésemnek.
A verseny előtti utolsó pillanatig tudok néha szenvedni, hogy mit is vigyek a viadalra. Január első hétvégéjén, 6-7-én négyen kimentünk a krakkói regionálisra. Tavaly sikerült a top 16-ba jutni Miranda-Corran párosítással, így lehet, nem kisérletezgettem nagyon vad összeállításokkal. Sőt, most nekem aránylag kényelmes lett volna, ha tudnám, mi a lengyel meta, mire lehet számítani.
De nem tudtuk, mire lehet számítani. 
Lehet, a 2 mindlinkes Parattanival jönnek. Old Para, a fenti lista megálmodója sokat postolt arról, a 3 jumpmaster valami nyakatekert formában visszatérhet.Gunboatok és Silencerek sok helyen feltűntek, de az emberek többsége még nem szokott hozzá a játékhoz velük. Régen volt, hogy Interceptorral kellett repülniük. És Fenn Rau kicsit külön eset, mert Range 1-ben olyan, mint egy Terminátor. Kylot látszólag nehezebb életben tartani. Bár a threat tracer lehet, erre megoldást jelentene.
Swx70-bullseye-firing-arc
A kimogillák nagytalpas hajók ellen már könnyebben tudnak találni a bullseye's firing arc-jukkal. És remek rakéta hordozók is.
Ó igen, rakéták. Érdekes, hogy a Harpoon mellett még mindig látni Cruise rakétákat. Ezt már csak azért is megértem, mert maradéktalanul nekem sem jöttek be ezek a fegyverek. Az utoljára ellőtt rakéta minket fog fenyegetni már jó eséllyel a következő körben. A berobbanó Harpoon okozta bónusz seb a célpontba nem sokkal jobb, mint az 5 kockás, teljesen módosított Cruise Missile. És valjuk be, amikor kritet akarsz dobni, akkor úgyse jön össze. Bezzeg Heavy Laser Cannonnal és TLT- vel mást se tudok dobni kézből.
Szóval a Harpoonok tagadhatatlanul belekaptak a játékba és egyhamar nem rázzuk ki magunkból őket. Mi a helyzet a régebbi mumussal, a bombákkal?
A bombázás jelenleg egy teljesen életképes opció, ugyanakkor nem érzem úgy, bárkinek is aktívan félnie kéne tőle. Persze sokat fogunk Bomblet Generatort látni, de nem kell attól rettegni, hogy akcióbombákkal lealáznak minket a SLAMelő K-szárnyúak. Az új Resistance Bombereken se érzem azt, hogy ezen sokat változtatnának. Persze Trajectory Simulatorra érdemes figyelni. Nem kiszámíthatatlan, de ezzel együtt nehéz néha elkerülni.
Swx67-trajectory-simulator X-Wing Veteran Instincts Alt Art
A pre-alpha strike (ahogy azt hívják, amikor ps 11-en mérünk megsemmisítő [rakéta] csapást az ellenfélre) és a Trajektorral kilőtt (activation phase végén robbanó) bombák ellen is a 11-es Pilot skill és a repozícionáló akció remek opciónak tűnik.
Swx57-black-one
A Black One title lehetővé teszi, hogy egy target lockot levegyek boost után, míg a többi rakéta hatótávjából meg remélhetőleg kimegyek magas ps skillen.
Ezért esett a választásom  Poe-ra, aki az Advanced Optics segítségével egy igazi bestiává válik.
Képtalálat a következőre: „poe dameron meme”
Számára a megtartható fókusz simán megér két pontot habozás nélkül. 43 ponton azonban problémás, hogy kit is hozzunk mellé. Választásom Dash Rendarra esett, hiszen a Lone wolf  és Rey kombinációval már jól szerepeltem. Aki egy csempész, kvázi már kalóz. Remek páros.
Kapcsolódó kép
Valahogy így nézett ki a flottám. Főszerepben Johnny Dashp.
Képtalálat a következőre: „dash rendar approves”
Most komolyan.
Counter-measures Swx57-burnout-slam
Most a Counter Measures is kényelmesen felfért és a Burnout Slamet is fel akartam pakolni, azonban a ps 11es pilótáktól tartva biztos akartam lenni, hogy két pont initiative biddel én adhatom át a kezdeményezést az ellenfelemnek.
Swx67-advanced-optics
A baj csak az volt, az Adv Opticsos Poe gondolata nem eredeti. Sőt, Kylon és Quickdrawon is népszerű választás. Ezek és Rey legénység, valamint a Deadeyeos hajókkal szemben a Hotshot Copilot vagy Palob remek választásoknak ígérkeztek.
HotShot  Palob-godalhi-1-
Egy ilyen lista nagy érvágást jelentett volna számomra. Voltak páran, akik ilyen listát hoztak Krakkóba, de szerencsére eggyel sem akadtam össze.
Kockáztattam és bejött. Nem kaptam volna ki automatikusan a Hotshot Copilottól, de az egyik utolsó lap volt, amit látni akartam az asztal oldalán.

Végleges lista:

Dash Rendar (36)
Lone Wolf (2)
Heavy Laser Cannon (7)
Rey (2)
Countermeasures (3)
Outrider (5)

Poe Dameron (PS9) (33)
Veteran Instincts (1)
R2-D2 (4)
Advanced Optics (2)
Autothrusters (2)
Black One (1)

Total: 98
View in Yet Another Squad Builder

A következő számban már remélem, eljutok magáig a versenyig. KLIKK.
Vörös Ötös, készenlétben!
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr1513559701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása