X-Wing: A T-70-es Halálosztó, második kiadás

2018/11/14. - írta: Promie Motz

Egy új klasszikus, új köntösben, másodjára. Már a második kiadásban!

 

Fontos kihangsúlyozni, hogy minden pilóta és fejlesztéskártya az Ellenállás T-70-es kiegészítőjében egyben megtalálható a Resistance Conversion Kitben is!

Duruzsol a motor

Kezdjük a kasztnival. 3/2/4/3 statisztika, a T-65 X-Winggel szinte megegyező akciósáv (Boost-Barrel Roll különbség), nagyon hasonló tárcsa (itt 3 előre kék, ennyi a különbség), és a T-65-ös Torpedója helyett itt Ágyú/Torpedó/Rakéta opciót kapott. Van még egy hasonló, de kicsit talán jobb Konfigurációja is az S-Foil fordítgatós mechanikával (többek között Boost-Barrel Roll különbség, lásd lentebb).

Ahogy most jelenleg a T-65-ösök tartják játékban a Lázadást, könnyen lehet, hogy a T-70-esek fogják az Ellenállás nyers erejét képviselni. Bár az előbbi azért könnyedén javítható a januári pontcserével, a Resistance még kevés lehetőséggel rendelkezik, összesen 4 hajóval.

Plusz fejlesztés opciónak ott a Tech slot, de remélhetőleg nem esik az FFG abba a hibába, hogy az egyes opciókat árazza meg. Első kiadásbann néha éreztük azt, hogy csak azért drága egy-egy hajó, mert sok fejlesztéshez van hozzáférése. Itt remélhetőleg elkerülik ezt a hibát.

A konverziós kit bejelentésben láttuk a T-70-es tárcsáját. jobb oldali.

Poe visszatér, és óriási szerencséjére a lázadóknak Initiative 6-on érkezik. Azért mondom, hogy óriási szerencse, mert már Wedge-en is érezni, hogy az erős képessége mellett mekkora fegyvertény a maximális Ini érték. 

A képessége pedig Poe-nak, hogy miután végrehajt egy fehér akciót, utána végrehajthat még egy akciót. (régiesen, Push the limit). Minden, a jövőben megjelenő fejelsztés kártya, amit használhat és akcióba kerül, potenciálisan nagyon erős kombináció lehet

Szárnyakat támadó pozícióba

Nyitott szárnyállásnál "normálisan" repülhet.

 

Ha elsődleges fegyverrel támadsz és NEM Bullseye tűzívben, akkor dobj eggyel kevesebb kockával. Aktiváció előtt fordíthatod meg mindkét oldalát.

Ezzel Poe egy Boost-Barrel Rolloló szörnyeteg lehet, persze kockamódosításnak akkor híján lesz.

Kék manőver előtt, összesen kétszer a meccsen, végrehajthatsz egy Boost vagy Roll akciót. Hát ezt elég limitáltnak érzem, igazán sokat, szinte minden körben használta az ember az 1.0-ás BB-8 Barrel Roll akcióját.

Kistestvére, a BB Astromech, aki csak Boost-ot tesz lehetővé. Ez lehetne igazán olcsó, ha rá akarnak venni, hogy használjam.

Meccsenként egyszer SLAM-elhetsz, és utána akkor ionizálódhatsz a Disarm token helyett, hogy lőhess.

A kombó a fenti ábrán, BB-8 használat, leléped a beállított 3 előrét, abból csinálsz a B1-nal egy 3 derékszög SLAM-et. Majd Poe feszegeti a határokat, és beLockolja kicsi Kylot. És mivel Bullseye tűzívben van, még zárt szárnynál is 4 kockával támadhat.

Az Ellenállás új Ászai

Kun László személyi testőre, a Kun Ápolónő, aki mint kideült, a Kék Ász, és Bosst helyett deékszögből is boostolhat. BB-8-tel elég jól lehetne vele trükközni, de ez pont olyan képesség, ami magas Inin gyilkos lenne, de ha utána lépnek, akkor majdnem felesleges, mert hiába vagy meglepő, még tudnak rád reagálni. 

 

 
Kare Kun 5 boost opciója színesen és szagosan.

 

Joph Seastrikes pajzsvesztés után kap egy evadet. De ez bár nem egy rossz képesség, hiszen amikor pajzsot vesztesz, akkor egyesével veszted. De ha valami fura véletlen miatt egyszerre vesztesz 3 pajzsot, a maradék 3 evade tokent, amit megkapsz, nem feltétlen tudod épkézlább módon felhasználni. Ne adj isten még egyiket se használod fel, és elveszik.

A sima, pajzstöltő R2-es robot 2 pajzsot visszatölthet Jophnak is. Igazán szívós dög lehet belőle

Ha Range 1-2-ben sérüléskártyát kap egy hajó, arra kaphatsz egy Lock-ot. Érdekes. Az alacsony Inija itt igazán jó, kiválló wingmanje lehet egy Ásznak, aki megsebzi a célpontot, így adva lockot Bastiannak.

Ha nem is közvetlen támadásra használnánk a bemérést, akkor a Bastian kapott Lock hatására M9-G8 révén újradobathatunk a bemért hajóval egy kockát.

Ideális taktika, ászunkat bemérjük, ő így kap egy kockamódosítást. Eltallja a célpontot, Bastian kap rá Lockot. Bastian újradobat egy találatot a Célponttal, amikor ő támadja a baráti hajóinkat. Majd Bastian elköltheti a Lockot a Célpont ellen, amikor ő támad.

Kék manőver végrahajtása után eg baráti hajó range 0-1-ben eltávolíthat egy stressz tokent. Így akár mi is megszabadulhatunk egyszerre két stresz tokentől, ha sikerül véletlen többet összegyűjteni egyéb hatások révén.

 

Meg a maradék pilóták. Érdekes, hogy van 3 generikus pilóta. Mert a legolcsóbbnak nyilván nincs Talentje, a legdrágábbnak csak van. Akkor mi lehet a helyzet a Red Squadron Experttel? Csak akkor jöhet szóba, ha neki is van Talentje, de ebben az esetben meg a Black Squadron Ace az, aki nehezen indokolható.

És hol van Jess Pava? Hol van Snap, és Ello? Hát nagyon remélem, hogy ők is jönnek. Állítólag Jess Pavát megerősítették, hogy benne lesz a csomagban, de a többiek képességére is szüksége lenne az Ellenállásnak. Ello Ini 5-ön fehér Talon-Rollokkal igazán pofás kiegészítése lenne az eddig megismert T-70-eseknek, vagy Jess jól mutatna egy 4 hajós T-70-es osztagban.

cards_jess.png

Jó lenne újra felhasználni ezt az Artot ;)

Frissétés: a titkolt visszatérők:
Nem található automatikus leírás.

Jess Pava kvázi körönként egyszer működik már csak, vagy a saját visszatérő chargeát költi el, vagy egy asztrodroidról nem visszatérőt. Ekkor újradobhat legfeljebb annyi kockát, ahány másik baráti hajó van tőle range 0-1-ben. Egy egy lényges gyengítés az 1.0-ás verziójához képest, de legalább annyit játszották, mint Poe-t, ha nem többször, így érthető volt, hogy foglalkoztak a képességével.

Nem található automatikus leírás.

Ha teljesen végrehajtasz egy 2-4 manővert, akkor boostolhatsz. Meh. Primed Thrusterrel megint trükközhető, de egyébként semmi extra.

Nem található automatikus leírás.

Nien Numb, aki Push the Limittel vagy vagy R3-A2 astromechhel egészen érdekes opció volt, hát megtartotta a képességét, de nem tudom, mennyire hasznos így, hogy szándékosan nehezebben tudja magát stresszelni, akcióból végképp. Persze űrszemeteken és emgfordulásokon sokat nyerhetünk, és az Ini 5 valószínűleg továbbra is fontos szint lesz. És olcsóbb jóval Poenál.

Nem található automatikus leírás.

Ello Asty visszatér, és jobb a képessége!  Stresszelve is megfordulni az egyik legmenőbb dolog, amit csak csinálni lehet, így én azt mondom, érdemes rá figyelni fél szemmel.

Jó a tárcsa fedő is. Jók a szinek :)
Nem található automatikus leírás.

De, talán még idén többet is megtudunk.

Bónusz: pár hasznos fejlesztés:
A képen a következők lehetnek: 1 személy

Nem található automatikus leírás.

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr1814369041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása