Fantasy Flight Games versenystruktúra, újratöltve

2016/03/25. - írta: Promie Motz

M8Taia02

A cikk eredetileg az swmini-n jelent meg.

A Fantasy Flight Games szerencsére komolyan veszi az új játékosok igényeit is, valamint a "profikét" is. Bár a hivatalos, FFG-s versenyszervezetből még nem sokat láttunk idehaza, de lassan remélhetőleg hozzánk is begyűrűznek a lehetőségek.

Az FFG-s World Championship-ről talán sokan hallottak, novemberben az FFG által forgalmazott, legsikeresebb, verseny formátumban jól működő játékokat és játékosokat egy héten át pörgették a főhadiszállásukon ősszel, általában november elején.

Mivel elég sokan szerettek volna több játékkal is játszani, illetve, egy egész hét alatt is csak véges számú embernek tudtak játéklehetőséget adni, ezért úgy döntöttek, hogy két kupacra osztják a termékeiket, és külön ciklusban fogják a versenyeiket tartani.

[caption id="attachment_8333403" align="aligncenter" width="700"]Az FFG-s játékok két nagy csoportja Az FFG-s játékok két nagy csoportja. A Piros csoportba kerültek a Star Wars-os játékok, a kék az "egyéb" csoport, szintén nagy és sikeres nevekkel[/caption]

Az alapötlet az, hogy az idei év még úgy lemegy, ahogy szokott (a külföldieknek). Kora tavasszal Store Championship-ek, amikkel a Regional-okra lehet bejutni extra előnnyel. Ezek a gyakran 100 főnél is többet megmozgató rendezvények pedig a National-ekre ad "bye" lehetőséget (első körben nem kell játszani, beírnak egy győzelmet) és előfoglalási jogot. Majd pedig a legjobbak előfoglalása után a tömegek feltöltik a helyeket a novemberi VB-re.

Novembertől azonban megfordul a rendszer. Mivel a 2017-es VB-t a Star War-os játékokból májusra tűzték ki (pontos dátum még nincs, de nem lepődnék meg május 4.-én.), ezért a 2016. novemberi VB után egyből egy újabb Regional Szezon indul majd meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="700"] Egy kép a 2014-es X-Wing VB döntőről[/caption]

Emellett még bevezetnek egy új, kontinentális szintű versenyt is, azaz lesz saját Európa Bajnokságunk! Mivel az észak-amerikai bajnokság 2017 nyarán lesz, feltehetőleg az EB is közzel akkor lesz. Bár a cikkben késő 2017-ről beszélnek, és az FFG semmit se csinál meg azelőtt, mint ahogyan ígéri

Emelett új fejlemény, hogy jövőre (2017-től), az egyes országok a nemzeti versenyeiket tetszés szerinti időben tarthatják meg, nem az FFG tűzi ki nekik az időpontokat. Így az egyes, nagyobb, társasjátékos eseményekkel összeegyeztethető.

[caption id="attachment_8333404" align="aligncenter" width="700"]op_16-17_starwars A 4 db star Wars-os játék menetrendje az idei, 2016-os VB-t követően[/caption]

A fentiekben nem beszéltem arról, hogy emellett egész évben, évszakonként adnak ki majd a boltoknak Tournament Kit-eket, hogy a kezdő játékosok kisebb téttel, barátságos hangulatban, és ne egy kétszáz fős eseményen veszítsék el a "verseny-szüzességüket".

Ez azonban a profibbaknak is jó hír, mert így tétmeccsen próbálhatják ki az új ötleteiket, és a különböző Kit-ekben más és más nyeremények lesznek! Új alternatív mintás kártyák, műanyag tokenek, és minden más csudi jó dolog!

[caption id="attachment_8333402" align="aligncenter" width="700"]op_16-17_ffg A "kék" játékok maradnak a korábbi időbeosztásban[/caption]

Az egyéb játékok is hasonló szerkezetet követnek majd.

[caption id="attachment_8333405" align="aligncenter" width="700"]op_16-17_together Így összevethetjük a különböző játékok időbeosztását. Mostantól lehetünk profi NetRunner-esek és Armadások egyszerre![/caption]

Vörös Ötös, készenlétben.

forrás: FFG hivatalos bejentése

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr2711788437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása