Pár szó a jelenlegi metáról, avagy annak teljes hiányáról

2016/11/17. - írta: Promie Motz

Ez a mostani bejegyzés lehet, megosztja majd a véleményeket. Ami nem baj, nem kell velem sohase egyetérteni, mindig csak a személyes véleményemet írom le.

A meta maga mint egy fogalom, egy trükk, átverés, tévképzet, üres társadalmi szerződés. Erre példát is adunk ma majd.

A lényeg, hogy a meta az, amit az emberek egy adott helyen nagy általánosságban játszanak. Egy adott nagyvárosban már vannak az amerikai barátaink szerint rá példák, más boltokban, sőt, más napokon más a meta. Egy-egy hangosabb csapat játékstílusa rányomhatja a pecsétjét a helyi játékoslétre.

Például, szerintem tavasz-nyár környékén nálunk a nemzetközi helyzethez képest gyakoribb volt Dash Rendar. És nem csak azért, mert én hoztam, hanem mert részben általam befolyásolva mások is. Így a Defender-ek első rohama az egyik nagy counterével lényegesen gyakrabban találkozott, így szeptember-október végéig jelentősen kevesebbszer láttam őket, mint ahányszor külföldön előkerültek.

Két szolnoki versenyre mentem le, hogy na, most majd minden tele lesz x7-es címeket hordozó veteránokkal, aztán egyet sem láttam.

Ugyan így, a 2016-os Worlds Championship-et igyekeztem elemezni, de csak óvatosan elemezni. A többsége a hozzászólóknak elég szélsőséges véleményeket fogalmazott meg, ez persze szíve joguk.

Azonban az azon a versenyen történtek, bár hatni fognak a elkövetkező rendezvényekre, de csak annyiban, amennyire hagyják a játékosok.

Ha elhiszik, hogy a Worlds vége eredménye a tényleges játékbeli viszonyokat tükrözi, és ott jól szerepelt listákat hoznak csak, akkor az újabb és újabb versenyeken valóban hasonló eredmények születnek.

 A North Carolina Regionals-on a legtöbb játékos aránylag azoknál a bevált seregalapoknál maradt, amik jól szerepeltek az alig egy héttel korábban megrendezett VB-n. Ezt nem felróni akarom nekik, nyilván mindenki azzal játszik, amivel rendelkezik, meg amivel szeretne.

Ellenben, ezzel a versennyel párhuzamosan futott az Omaha Regionals-s, ahol eléggé elkezdtek páran "vadulni", hasonló következtetésre juthattak mint én, és a frissen "tournament legal"-lá vált Heroes of the Resistance kiegészítőből is elkezdtek építkezni.

A swiss során veretlen lett az alább, 3 jumpmaster-es lista! A játékos beszámolóját itt olvashatjuk angol nyelven

Contracted Scout (25)
Attanni Mindlink (1)
Plasma Torpedoes (3)
Intelligence Agent (1)
R4 Agromech (2)
Black Market Slicer Tools (1)
Guidance Chips (0)

Contracted Scout (25)
Attanni Mindlink (1)
Intelligence Agent (1)
R4 Agromech (2)
Feedback Array (2)
Anti-Pursuit Lasers (2)

Contracted Scout (25)
Attanni Mindlink (1)
Intelligence Agent (1)
R5-P8 (3)
Feedback Array (2)
Anti-Pursuit Lasers (2)

Total: 100
View in Yet Another Squad Builder

Wayde aztán kikapott a döntőben egy Chinreau - Echo párosítástól, ami igencsak kihasználta a Hotshot Copilot - Gunner kombinációt. Ez az egy új lap most adott egy kis parazsat egy látszólag már elfelejtett seregnek.

Update: jogos észrevétel, hogy ez a birodalmi lista azért működött ennyire jól, mert RAC elveszi a fókuszokat, mielőtt esetleg valaki Echora lőhetne.

Top helyezettek között azért előfordulnak nem várt hajók, mint Rey, Poe, Miranda, és Norra. És bár ezek remek lázadó pajzstöltő hajók, Corran nincs az élen, és ezeket kísérik mezei Y-Wing-ek, sőt, van stresshog is a listában (Gold Squadron + title + TLT + R-3A2).

A megjósolt lázadó erőre kapás így lehet, elindult. A pajzsregenerálás nem a legizgalmasabb játékmenet, de lehet, sokat fogjuk látni. Az új T-70-esekkel próbálkoznak, de új PS 9-es Poe az, aki jelenleg egyéb PS 9-es és 10-es pilóták aránylag kis száma miatt jól tud érvényesülni.

Ezen az egy versenyen. Ebből nem lehet meghatározni a metát. Az azonban látszik, hogy megfelelő körülmények között és játékosok kezében jól szerepelhetnek olyan listák is, amikről nem is álmodtunk.

Vörös Ötös, készenlétben!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr7411964949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása