Ezt védd ki, Palpatine!

2016/12/26. - írta: Promie Motz

Avagy, hogyan gurítsunk néha-néha egy támadásnál 9 piros kockát.

Egy amerikai kollégának megártott a bejgli megvonás, és kiszámolta, hogyan lehet jelenleg 9 támadó kockával gurítani. A probléma az, hogy bár elméleti korlát nincs rá (tehát nem muníció függő), mégse jön stabilan össze rendszeresen. A korábbi rekorder szintén Norra volt, Advanced Proton Torpedo-val, Shara Bey-jel és Jan Ors-sal.

A lista

Jan Ors: Lando Calrissian (28)

Shara Bey: R3 Astro, VI, Alliance Overhaul (31)

Norra Wexley: R7-T1, Swarm Leader, Finn, Alliance Overhaul (40)

Total: 99pts

Mint láthatjuk, van egy eszméletlenül haszontalanul felszerelt HWK-290-ünk, és egy másik, support ARC-170-esünk, akik csak arra kellenek majd, hogy Norra két körönként egyszer lőjön egy olyan támadást, amitől a huge ship-ek is elszégyellik magukat.

Norrának van 2 piros kockája alapból és fókuszálni fog  (2) + Alliance Overhaul (3)+ range one (4) + a pilóta képességéből kap Shara Target lock-jából egy fókuszt (5) + Jan Ors (6) + Finn (7) + Swarm Leader (Jan dob egy evade-et Lando-val és Shara kap egyet az R3-assal) 2 kocka (9) és persze elég sok szerencse ahhoz, hogy Lando és R3-as adjon kockát.

Finn üres kockát ad, így ha csak egy Fókuszunk vagy target lock-unk van, akkor 6.25 damage seb a kritikusokat is beleszámítva [feltételezve, két evade-et el tudunk költeni], míg ha két körönként próbálunk nagyot lőni, akkor 8.3125 várható sebzés amiből 1.21875 kritikus.

Ha véletlen előttünk landol egy Soontir Fel [ami meglehetősen komoly hiba lenne a birodalmi játékos részéről], ha a báró meggurítja a 4 kitérést az Uralkodó segítségével, és elhasznál egy evade token-t, azaz 5-öt véd ki az általunk (átlagosan !) bevitt 8 sebből, még akkor is kényelmesen pont leesik.

Persze a fenti csak egy vicces "rekord". Érdemes lehet kipróbálni, mert relatív magas pilóta skill-en lövünk, és lehet, eltakarítunk egy hajót. Egy lövésből kiszedhetünk egy B-Wing-et a krit-ekre nem számítva, vagy akár lelőhetünk egy Decimator-t

4 pajzs majd 5 kritikus találat, ebből 2 major explosion ami direct hit-be fordul, és még három direct hit. Ez pont levisz egy Chinrau-t. Papíron. Bár nagy fokon valószínűtlen. 1000 esetből egyszer se fordul elő, hogy ez a 7 lap legyen felül a sebzés pakliban, és még akkor is a major explosion-nak is meg kell történnie. Azaz erre ne alapozzunk stratégiát. ;)

Vörös Ötös, készenlétben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr2412073903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása