A Fekete Nap pillangói - Guns for Hire és eredeti StarViper kiegészítő bemutató

2017/07/27. - írta: Promie Motz

starvipermarkii_1.png

 

 Az egyik, ha nem a legszebb modell a játékban ehhez a hajóhoz tartozik. Wave 6 óta porosodik a polcokon, de most kap ráncfelvarrást. Kire gondoltam?

StarViper bemutató, Guns for Hire előtt és után, videóval és anélkül. (valamiért Hired Guns név ragadt meg bennem és szerintem a videóban végig arról beszéltem).

A StarViper kiegészítő

starviper-components.png

A kevés zöldet tartalmazó tárcsán akkoriban forradalmiak voltak a SLoop megfordulók. Azóta már ez is kevésbé kiemelkedő. A zöldek hiánya nem tette lehetővé, hogy igazán jó "interceptor" típusú hajóként jászuk Push the Limittel.

swx73_sv_dial.png

Pilóták 

Egy TIE-defender és E-szárnyú kategóriájú  hajó, amik ezek a hajók nem voltak népszerűek. A StarViper sajnos eleve bukásra volt ítélve. Kevés fejlesztési lehetőség volt rajta, magas alapár, a legjobb pilótaképességű pilótája csak PS 5-ön volt, így nem tudott igazán ász lenni, se swarm hajó. Annyira sok élete se volt, tokeneket se tudott halmozni, így tankolni se tudott egy jó adag sebzést.

black-sun-enforcer-1-.png

25 pontért drága, fel se tudod szerelni. Rendesen

black-sun-vigo-1-.png

guri-1-.png

Guri egy remek pilóta képességgel rendelkezett. A harci fázis elején ha Range 1-re vagy egy ellenséges hajótól, akkor kapsz egy fókusz tokent. Mindlinkes listákban néha felbukkant Wave 8 után. Egyébként nem igazán látott túl sok játékidőt.

prince-xizor_1.png

Sízor herceg védekezés közben egy Range 1-ben lévő baráti hajóra áttehet egy kivédetlen hit vagy krit értéket. 

virago.png

Az érdekes lap, de sajnos unique! Ez az egyetlen oka, hogy néha láttunk starvipert. 1 pontért cserébe system és illicit slotot kap a hajód fejlesztési sávja, ha legalább 4-es a pilóta képességed. Azaz végképp nem látunk majd nem egyedi StarVipert.

Egyéb fejlesztések tárháza

bodyguard-1-.png

A harci fázis elején elkölthetsz eg fókuszt tokent, hogy egy baráti, Range 1-ben lévő, magasabb PS-ű hajó agility-jét eggyel megnöveld a kör végéig. 

calculation.png

Támadáskor elkölthetsz egy fókusz tokent hogy egy fókusz értéket kritikus értékre változtass.

accuracy-corrector.png

Hogyan csinálj minden támadásodból két találatot. Támadáskor, sutba vetheted az összes kocka értékedet. Ezután hozzáadhatsz 2 találatot a dobásodhoz. Nem módosítható tovább a dobásod. 

Dobtam legalább kettőt. Nem? De mégis. TLT-kre elgondolkodtató meg Autoblaster Turret-ekre fix sebre.

autothrusters-1-.png

Az az "AT", ami fontosabb az X-Wing-ben, mint az AT-AT. Védekezéskor, ha Range 2-n túl vagy vagy tűzíven kívül vagy, akkor egy üres oldalt átfordíthatsz kitérés eredményre. Csak akkor teheted fel ezt a fejlesztést, ha rendelkezel a Boost ikonnak.
ion-torpedoes.png

A nagyon drága ion torpedó lehetővé teszi egyszerre több hajó ionizálását. Drága, nincs módosítás, és akkor már Assault Missiles hozok a listámban valahogy.

hull_modification.png

Plusz egy hull érték.

inertial-dampeners.png

Amikor felfeded a manővered, eldobhatod ezt a kártyát hogy egy fehér megállás lépj le. Ezután kapsz egy stressz tokent.

swx73_preview2.png

StarViper Mark II - A Hired Guns kiegészítő ide vágó részei

swx73_spread.png

A Guns for Hire kiegészítő-nek most csak a StarViperes felére fogunk koncentrálni.

swx73-starviper-mk-ii.png

Ez a remek cím lehetővé tesz, hogy még egy címet feltehessünk... Nagyon "safety"-re mentek, mert ilyen címekkel a végtelenségig bombázhatják a hajóikat. Ugyanakkor most ez feltehetőleg arra szolgál, hogy a Virago-t is feltehessük a StarViperünkre.

3 ponttal olcsóbb lesz a hajónk, cserébe kötelező az egy enyhe sablonokkal Barrel roll-ozni. Ami szinte mindig jobb lenne. A probléma, hogy ehhez még nem vagyunk hozzászokva, de az alábbi ábrákon sok lehetőség van megmutatva, mennyivel jobb lehet ez  az opció, főleg Advanced Sensors-szal.

 

swx73_star-viper_barrel_roll_diagram.jpg

A -3 pont sokat segít az árukon, és így mindegyik kap valami egyedi játékszert/trükköt, amit a többi hajótípus nem tud.

swx73_star-viper_roll_diagram.jpg

Kiváló lesz Arc-dodge-olásra.

swx73_star-viper_roll_diagram2.jpg

Advanced Sensor segítségével már-már olyan lesz a hajónk, mint Echo.

Két példányban érkezik majd a:

swx73-black-sun-assassin.png

A Fekete nap orvgyilkosai már EPT-vel rendelkeznek, és két ponttal olcsóbbak, mint Guri, azonos PS-en. Guri képessége lehet, megér 2 pontot, mindenesetre elég olcsóra vannak árazva, főleg a 27 pontos PS 3-asokhoz képest.

swx73-dalan-oberos.png

Egy nagyon érdekes pilóta. Ha nem vagy stresszelve, amikor felfedsz egy éles, enyhe vagy Segnor's Loop manővert, akkor helyette egy piros Tallon Roll manővert hajthatsz végre azzal a sablonnal abba az irányba! Enyhe Tallon Roll manőverek! Meg az egy derékszöges. Kvázi 8, azaz NYOLC manővert kap, amit csak ő tud végrehajtani a játékban.

swx73_star-viper_attack_diagram.jpg

Advanced Sensorral egy hihetetlenül jó arc-dodger lesz. Csak hát, PS 6, vagy Veteran Instincts-szel PS 8 lesz mindig?

swx73-thweek.png

A "Thweeked" máris egy ige lett gyorsan az angolszászoknál, vagy hát befejezett melléknévi igenév. 

A "Place forces" lépésnél, kiválaszthatsz egy ellenséges hajót, hogy a Shadowed vagy a Mimcked kondíció kártyát rakod rá.

Oké... De azok meg mégis mi fán teremnek?

swx73-mimicked.png

Thweek megkapja a pilóta képességed. Thweek nem játszhat ki kondíció kártyákat a Te képességeddel. Thweek nem veszti el a képességedet, ha te megsemmisülsz.

swx73-shadowed.png

Thweek megkapja a pilot skill értékedet felhelyezés után (tehát, már adapatbility-zett értéket!) Thweek PS értéke nem változik, ha a tiéd változna, vagy ha elpusztulnál.

Wow, rengeteg potenciál van ebben. A tökéletes blokkoló, vagy ászvadász lehet belőle, ha kellő initiative bid-et hagysz, azaz te dönthetsz a kezdeményről, mert kevesebb pontból áll a listád.

Egy képesség lemásolása meg idegesítő lehet. 

swx58-pulsed-ray-shield.png

Ez a lap már megjelent nem rég, de azért jó megnézni még egyszer itt is. Rebel és Scum frakcióra. Az end fázisban, kaphatsz egy ion tokent hogy visszatölts egy pajzsot (legfeljebb a pajzs értékedig). Csak akkor teheted fel ezt a fejlesztést, ha a pajzs értéked 1.

swx73-ion-dischargers.png

Miután kapsz egy iont tokent, kiválaszthatsz egy ellenséges hajót Range 1-re. Ha így teszel, vedd le azt az ion tokent. Ezután az a hajó választhat úgy, hogy ő kap egy ion tokent. Ha így dönt, akkor dobd el ezt a lapot.

Azaz, az ion eloszlatódat elronthatja az ellenfél, de akkor rá szökik át az az egy ion. A Pulsed Ray shield-del egy nagyon potens kombónak tűnik. A Virago Starviperek mellett Khirax-okon, és HWK-kon is láthatjuk (Scyk-eken nincs illicit slot).

 Egy nagyon régi modifikáció. Eggyel megnöveli az agility értékedet. Ha eltalálnak, dobd el ezt a kártyát (és természetesen visszacsökken az agilityd).

Zárszó

Biztos látni fogunk sok StarViper-t. Tesztelés nélkül nehéz megmondani, mennyire lesznek Top Tier, elsőosztályú hajók, de erős középmezőnybe biztos beleférnek majd.

Vörös Ötös, készenlétben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr3912691349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása