Klónok háborúja - X-Wing III. Hullám hivatalos bejelentő

2018/11/09. - írta: Promie Motz


Elkezdődött, a Klónok Háborúja

Elérkezett a Wave 3 hivatalos bejelentése, 2 új frakcióval és 2 újrakiadott hajóval.

  • Servants of Strike Squadron Pack (szeparatista)
  • Sith Infiltrator Expansion Pack (szeparatista)
  • Vulture-class Droid Fighter Expansion Pack (szeparatista)
  • Guardians of the Republic Squadron Pack (köztársasági)
  • ARC-170 Starfighter Expansion Pack (köztársasági)
  • Delta-7 Aethersprite Expansion Pack (köztársasági)
  • Separatist Alliance Maneuver Dial Upgrade Kit (szeparatista)
  • Galactic Republic Maneuver Dial Upgrade Kit (köztársasági)
  • Z-95-AF4 Headhunter Expansion Pack (Söpredék)
  • TIE/sk Striker Expansion Pack (birodalom)

Servants of Strife Squadron Pack

Szeparatista "kezdődoboz" egy Belbullab-22 starfighterrel és kétVulture-class droid fighterrel. A kezdődoboz kis túlzás, mert sebzéspakli, manőversablonok vagy egyéb, alapvető kelléket nem kapunk, tehát még mindig kell venni egy Másodk kiadású Core Set-et a játékhoz.

48 fejlesztés kártya között, melyben vannak már meglévőek és újak is, bemutatkozik az új, "Solitary" típusú kártya is "Kraken" droid parancsnok személyében. Tippre azt mondtam volna, ez csak a szeparatistákra jellemző fejlesztéstípús lenne, de mivel külön oda van írva Krakenre, hogy csak szeparatisták használhatják, így inkább csöndben maradok. Bár lehet, hogy csak "future proofing".

Új típusú akadályok, új tokenek. Most vagy összefüggnek, vagy csak ionizálhat az a gázfelhő.

Sith Infiltrator Expansion

Állítólag lesz valami kísérleti Álcázó berendezés fejlesztés hozzá, amit majd használhat. Egyébként egy méretéhez képest (medium és large talpra is tippelünk, attól függően, kit kérdezek, de hiszek Ferinek, hogy szerinte inkább Large, egyéb arányok miatt a karton talpon) jól manőverező hajóról van szó, de rosszabb tűzívekkel és kevesebb védekező kockával, mint a Slave-1-es, és még Boost-ja sincs, így igazán olcsónak kéne lennie ennek a hajónak ahhoz, hogy szerintem megérje a pályára tenni.

2 Force tokenért lőhetünk még egyet, ha elsőre nem találtunk, akkor akár ugyan oda is.

Érkezik Dooku gróf is, mint (jó eséllyel) legénység.

 

Vulture-class Droid Fighter Expansion

2/2/3-as statisztikájukkal ezek a hajók messze elmaradnak a TIE-fighterektől is, így nagyon kiváncsian várom, hányat tehetünk majd fel az asztalra. Mert érzésre vagy 10+ darab fölött lennének egyáltalán használhatóak. Kár, hogy a friss torna szabályzat kimondja, maximum 8 hajóbl áll egy 200 pontos lista. Persze lehetnek olyan olcsóak, hogy 7 darab mellé még befér egy használható hajó...

A tárcsájuk furának tűnik. 3 előre kék, 3 enyhe piros, 3 derékszög fehér...

Ezek a hajók főképpen a "Calculate" tokenekkel fognak manipulálni, ami, egyetlen "Fókusz" eredményt fordíthat át sikeres találatra, avagy kitérésre. Például, a lenti rakéta, amit csak szeparatista, calculate akcióval rendelekző hajó tud kilőni, amikor calculate tokennel rendelekzel, lehetővé teszi a hatékonyabb token felhasználást, és a Calculate tokennel a Fókusz eredményt egyből Kritikus találatra fordíthatod be.

Előre kidobható, nem visszatölthető kullancs droidok. 

Vulture Droid Ship Ability:

(Valami nem jól olvasható név.)

While you defend or perform an attack, you may spend 1 calculate token from a friendly ship at range 0-1 to change 1 (focus) result to an (evade) or (hit) result

 

Droid Configuration:

Grappled Struts: (Open) (I imagine there’s a closed side too…)

You ignore obstacles at range 0 and while you move through them.  After you reveal your dial, if you reveal a maneuver other than a 2-straight and are at range 0 of an asteroid or debris cloud, skip your Execute Maneuver step and remove 1 stress token.  If you revealed a right or left maneuver, Rotate your ship 90 degrees in that direction. After you execute a maneuver, flip this card

Azaz a keselyű droidokra van egy mechanika, amivel fel tudnak szállni az aszteroidákról vagy űrszemetekről. Nem az új akadályokról.

Ez egy kétoldalas kártya egyik oldala, még persze kérdés a másik oldal, így majd akkor részletezem, amikor azt is bemutatják.

Guardians of the Republic Squadron Pack

Jönnek a Dzsedik a Delta-7 Aethersprite és a klónok a V-19 Torrentekkel. Én annyira nem voltam sohase hatalas fanboy ezért az időszakért (ne kövezz meg Gerikém), így bár tetszenek ezek a modellek, és biztos nagyon király dolog Jedikkel repkedni, remélem, kitart a kőszikla határozottságom, és a jófiúk elkötelezett híveként nem fogok már 3 frakciót is "komolyan" gyűjteni (Köztársaság, Lázadás és Ellenállás). Már így se férnek be a vitrinbe a X-Szárnyúak, és az Ellenállás A-szárnyúi jobbak, mint ezek a Delták. Igen kimondtam.

 Szintén új akadály meg új token.

ARC-170 Starfighter Expansion 

Visszatér, ezúttal a Köztársaság színeiben az ARC-170 starfighter, aki torpedóval és hátsú faroklövészekkel írtja majd a droidokat.

 

A felső lapot így olvassák most az emberek:

Republic Only, Requires TL

(Name unknown, hard to read)

Effect: After you perform an attack you may choose a friendly ship at range 1 or a friendly ship with the (same upgrade card) upgrade at range 1-3 and spend a lock you have on the defender.  If you do, the friendly ship you choose may acquire a lock on the defender. 

Egyfajta target lock átadó, ha támadtál, és te nem költötted el. Érdekes koncepció.

Oldalt elhelyezkedő baráti hajóknak ad kocka módosítást. Papíron jól hangzik.

ÉS.

Jön egy Palpatine és egy Darth Sidius lap IS!

Delta-7 Aethersprite Expansion

Jedi Knights travel far across the galaxy in their mission to uphold justice. Rather than cross the gulfs between the stars and their destination in any ship, they choose one specifically designed to augment their considerable abilities. Equipped with an astromech for navigation, the Delta-7 Aethersprite is lightly armed but highly maneuverable, its fine-tuned controls allowing a Force-sensitive pilot to fly it with unmatched precision.

Ship Ability:  (name unknown)

After you fully execute a maneuver you may spend 1 force to perform a boost or barrel roll action.

Azaz Erőből hajthatunk végre Boost vagy Roll akciót.

ÉÉÉééééérdekes tárcsa megint csak, az egy enyhe az ilyen típusú hajókról gyakran hiányzik, de itt helyet kapott, ellenben nincs 3 derékszög. A kék derékszög sajnos nincs, de van 2-es Talon-roll és két K-turn visszafordító.

Két konfiguráció is érkezik a hajóhoz, az egyik a

míg a másik lényegében megváltoztatja a hajó statisztikáját, leginkább egy X-szárnyúéra emlékeztetőre.

Delta 7-B konfiguráció: +1 támadó kocka, -1 védő kocka, +2 pajzs.

Az erőhasználok egy új játékszerrel lesznek gazdagabbak, hogy még nehezebb legyen őket leszedni a pályáról.

A lila színű akciót még találgatjuk. Jó eséllyel Erő tokent kell érte költeni.

 

 

Tárcsa fedők

Tárcsa fedők, csinik, de lehet nélkülük élni.

A hullám maradéka

Eddig voltak a csini-vili új hajók, a maradékban egy Scum és egy birodalmi hajót adnak ki újra.

Z-95-AF4 Headhunter Expansion

Scum frakcióhoz, látszólag semmi új nem érkezik benne, így ez újoncoknak itt a 2.0-ás verzió, de aki 1.0-ról jött és vett konverziós csomagot, kihagyhatja ezt a vásárt.

TIE/sk Striker Expansion

A TIE/sk striker szintén nem hoz semmi jat az asztalhoz, bár aki 2.0-val kezdett, neki nyilvánjó vétel.

Vörös Ötös, készenlétben!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr5814362471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása