Halálos Sebesség - RZ-2 A-Wing, mit is ér a kis hajó?

2018/12/18. - írta: Promie Motz

A Lázadó A-szárnyúak eléggé csalódásként jöttek le sokunknak az Első hullámban. Nem mondom, hogy túl sokat reptettem őket anno, de néha 5 Snap-Crack A-Wing vagy Han-Jake igazán jó érzés volt. Az 1.0 végére azonban a 2 támadó kocka elég kevésnek érződött, a 2.0-ban pedig sok lista tud könnyedén 6-7 hajót hozni ilyen tűzerővel. Így a Lázadó A-Szárnyú betörés elmadard.

Látszólag nagyon hasonló az Ellenállás RZ-2-es A-Wingje is, de itt páran már azt jósolják, lényegesen "jövedelmezőbb" Ellenálló A-Szárnyút reptetni, mint Lázadót.

Előtte nézzük át az alapokat

RZ-2 A-Wing
Wpn Agl Hull Shd
Icon arc single turret2 3 2 2
Actions
Icon action focus fókusz
Icon action evade evade
Icon action lock lock
Icon action barrel roll roll
Icon action boost boost
Size

S • Size smallkis talp

Fejlesztés opciók
Upgrade techUpgrade missile és a legtöbb pilótán  Upgrade talentUpgrade talent
Ship Ability

Refined Gyrostabilizers: You can rotate your Icon arc single turret indicator only to your Icon arc standard front or Icon arc standard back. After you perform an action, you may perform a red Icon action boost or red Icon action rotate action.

Finomhangolt Girostabilizátor: a Icon arc single turret indikátorodat csak a Icon arc standard front vagy Icon arc standard back mozgathatod. Miután végrehajtasz egy akciót, végrehajthatsz egy piros Icon action boost boost vagy egy piros Icon action rotate akciót.

 

A kasztni elég jónak tűnik, de a 3 támadó kockás hajókat személy szerint jobban szeretem. Így elég sokáig úgy voltam vele, hogy Resistancenél is az X-Wing lehet az alapértelmezett platform. De azokból már nagyon nehéz akár egy 4 hajós listát összetenni

 Képtalálat a következőre: „star wars a-wing meme”

Ahogy a következő képen látható, még mindehhez hozzájön a kék hármas enyhe manőver, és a legszabadabb tárcsát kaptuk eddig a játékban. Sok pilóta kapott két Talent slot-ot, és több initiative 5-ös pilótájuk is van, és árban verik a lázadó A-szárnyúakat (Lázadó A-Szárnyúak 30-40 pont, Ellenállás 32-38)! (2018. decemberében, amikor a cikk íródott, még a wave 1-es lázadó pontértékekkel). Emellett a potenciális hátra lövés (amit fura módon itt is csak linkelve tudunk végrehajtani, mint a TIE/SF-en) egy sokkal változatosabb eszközt adott a kezünkbe, mint a Lázadó A-Wing.

Szerepük az Ellenállásban

Az ellenállásnak NINCS támogató hajója. A Scumok 22 pontból már vígan koordinálnak ászokat, 30-40 pontért meg már egyéb, szuper támogató képességeket tud hozni a másik 4 frakció (A Köztársaságról és a Szeparatistákról ezt most még pontosan nem tudjuk, de sejtjük, hogy ebbe a jó support képességű kategóriába esnek szintén). Az Ellenállás, ezzel szemben, hősökre épít sokkal inkább. Ami jó lenne... 1.0-ban. 2.0-ban a rosszabb akció ökonómia miatt most az az általános álláspont, igazán megéri a 2 hajós listák helyett minimum úgy hozni 3 hajós listát, hogy az egyik egy olcsó támogató hajó.

Hogyan lehet olcsó támogató hajó az A-Szárnyúból? 

4 pontért a Squad Leader lehetőséget ad az A-szárnyúnak, hogy koordinálján egy olyan akciót baráti hajónak range 1-2-ben, ami az A-szárnyú akció sávján is megtalálható, ami szinte minden. 

Képtalálat a következőre: „star wars a-wing meme”

Magának az ellenállásnak az egyedüli más koordinálás opciója a Squad leader mellett a C-3PO, ami mint legénység csak a Star Fortressre mehet vagy a Falconra. Mind a kettő hajó így jócskán túllépi az olcsó támogató hajó kategóriát.

Képtalálat a következőre: „c3po red arm meme”

A Galaxis Legmozgékonyabb pilótái

Swz22 lulo lampar

Amikor védekezel, vagy támadsz, ha stresszes vagy, akkor eggyel kevesebb kockával kell védekezned vagy eggyel több kockával kell támadnod.

Ahogy kivettem pár ember véleményét, a koordináló A-Szárnyúak közül Lulut szeretnék a leginkább játszani, de egy 4 életes, stresszesen már csak két védőkockás hajótól nem tudom, mit is várnak.

Swz22 tallissan lintra

Amíg egy ellenséges hajó a te Icon arc bullseye ívedben támad, elkölthetsz egy Icon charge-t. Ha így teszel, a védekező eggyel több kockával védekezik.

Fontos, hogy itt nincs részletezve, hogy a támadó Tallissan-t támadja, így is úgy is működik.

A fenti példában Tallissan  Icon arc bullseye bullseye tűzívében van a Támadó TIE, így elkölthetünk egy Icon charge charge tokent, hogy eggyel több kockával védekezzen a Resistance bomberünk. Ahogy ez a charge körönként visszatöltődik, ha megtanuljuk magabiztosan használni kis hajók ellen, meglepően hasznos lehet (5/8 élet körönként, ha van fókuszunk a védő kockák módosítására).

Tallissan már egyből szimpatikusabb a Squad leaderes trükközésre, főleg, hogy mindössze 35 pontba kerül ez a hajó! Ez elképesztően alacsony Initiative 5-ön, így feltehetőleg őt sokat fogjuk látni az asztalon, ami csak durvítani fogja az Initiative 5-ért folytatott bid háborút.

Szerintem itt kicsit alá lőttek árban, ha soha nem használod a képességét, akkor is megéri ennyi pontért (ha nem a 32 pontos blokkolót akarod hozni, hanem egy greenhez képest)

Swz22 greer sonnel

Miután teljesen végrehajtottál egy manővert, átforgathatod a Icon arc single turret jelződet.

Na ez az a képesség, ami így, önmagában kicsit fura nekem. Potenciálisan "3 akciónk" is lehet így egy körben. A  Icon arc single turret forgatás (ami igazából nem is akció, így stresszesen is csinálhatjuk!), majd egy tetszőleges akció, majd egy piros boost a Refined Gyrostabilizatorral.

Swz22 zari bangel

Nem hagyod ki az az Akció Végrehajtás lépést, miután csak részlegesen hajtottál végre egy manővert (beleütköztél egy másik hajóba).

Ini 3-on csak azt tudom elképzelni, esetleg meg akarod lepni az ellenfeledet, bele mész, majd Barrel rollolsz vagy boostolsz tovább és olyan helyzetbe kerülsz, amire esetleg nem számított.

RZ-2 GSE

Ezek fura helyzetbe kerültek, mert a nevesített RZ-2-es A-szárnúak nem annyival drágábbak. Nem látom, mikor hoznék ilyet nevesített helyett.

RZ-2 BSR

32 pontért a BSR egy igazán jó blokkoló, mint ilyet, nem szabad elfejelteni. Egyébként nevetséges, hogy plusz 3 pontért már jön egy Ini 5-ös A-szárnyú is, plusz 6 pontért meg bármelyiket feltehetjük.

Felszerelésük

Rakéták és Tech fejlesztések, amik az árukhoz képest szerintem igen csak borsosak. Mármint, az A-Szárnyúak árához képest. Per pillanat nem érzem azt, bármi is indokolná, hogy A-Szárnyúakat, mint rakétás Swarmot próbáljunk játszani.

A két Talent slot részben elgondolkodtató, mert nincs igazán jó és olcsó Talent az olyanokat leszámítva, mint Trick shot, Crack shot, amiket ellenben sokat is látunk.

Ellenben a Heroic 1 pontért egy biztosíték arra, hogy ha legalább 2 eredményünk van egy dobásban, és az mind blank, akkor újradobhatunk akármennyi kockát. 1 pontért ez elég nagy királyság.

Példa listák

Rey és Poe meg az az a A-Wing, aki talán ott volt valamelyik jelenetben

Képtalálat a következőre: „star wars a-wing meme”

Tallissan Lintra (35)
Heroic (1)
Squad Leader (4)

Poe Dameron (68)
Heroic (1)
R4 Astromech (2)
Integrated S-Foils (0)
Black One (2)

Rey (80)
Shield Upgrade (4)

Total: 197
View in Yet Another Squad Builder 2.0

A listában van pár pontnyi fejlesztés, ami már egyből levehető, vagy pár pont initiative bidnek meghagyva, ami elkölthető. Reyre 10 pontnál több fejlesztést nem tennék, ez persze függhet a későbbi metától is. Bár kettővel kevesebb élete van a Lázadó falconnál, ezért aki nagyon akarja, az rátehet egy hull vagy Shield upgradeet, az még talán megéri, ha nem törekszünk ini bidre.

Talli támogatja az elején a hajóinkat, Initiative 5-ön Koordinál, amikor kell, kerüli a bajt, miközben Rey és Poe meg alkothatnak, amit akarnak.

Ne dühítsd fel a Vukit 1

Chewbacca (Resistance) (72)

Rey (14)

L'ulo L'ampar (38)
Trick Shot (1)
Heroic (1)

Tallissan Lintra (35)
Trick Shot (1)
Heroic (1)

Zari Bangel (35)
Trick Shot (1)
Heroic (1)

Total: 200
View in Yet Another Squad Builder 2.0

Működési elv, Chewbacca védelem.

Képtalálat a következőre: „chewbacca védelem”

Ne dühítsd fel a Vukit 2

Chewbacca (Resistance) (72)

Blue Squadron Recruit (32)

Blue Squadron Recruit (32)

Blue Squadron Recruit (32)

Blue Squadron Recruit (32)

Total: 200
View in Yet Another Squad Builder 2.0

Midnkét lista alapgondolata az, hogy Chewbacca nehéz helyzetbe álíltja az ellenfelünket. Most vagy engem kezdesz el lőni, de akkor a végére marad egy rakat A-Wing, amikkel (esetleg) nehezen bánsz el, vagy ha az A-Szárnyúakat támadod, akkor potenciálisan meccsfordító lövéseket adhatsz a vukinak.

Képtalálat a következőre: „dont go solo take a wookie”

Megjegyzem, hogy ezeket a listákat már nem rézem annyira jónak, de akár működhetnek is.

5-5-5-5

Tallissan Lintra (35)
Heroic (1)
Advanced Optics (4)

L'ulo L'ampar (38)
Heroic (1)
Advanced Optics (4)

Ello Asty (56)
R4 Astromech (2)
Integrated S-Foils (0)

Nien Nunb (55)
R4 Astromech (2)
Integrated S-Foils (0)

Total: 198
View in Yet Another Squad Builder 2.0

Az alapötlet itt annyi, hogy befér a két Ini 5-ös A-Wing és a 2 Ini 5-ös T-70-es X-Wing pilóta egy listába 184 pontért, aztán szabadon felszerelve vagy nagy initiative bidet hagyva egy elég jó 4 hajós listát kapunk.

Esetleg érdemes elgondolkozni Jess Paván is, de ő is 52 pont, olyan sokat nem nyerünk pontban, cserébe alakzatban kéne repülni jobban, és már nem variálhatjuk szabadon azt, mikor kivel lépünk előbb. Ez utóbbi tulajdonságot nagyon szeretem dogfightban, ha 3-nál több hajóm van.

Poe and friends

Poe Dameron (68)
Heroic (1)
R4 Astromech (2)
Integrated S-Foils (0)
Black One (2)

Lieutenant Bastian (48)
Integrated S-Foils (0)
Hardpoint: Missile (0)
Homing Missiles (3)

L'ulo L'ampar (38)
Heroic (1)
Trick Shot (1)

Tallissan Lintra (35)
Trick Shot (1)

Total: 200
View in Yet Another Squad Builder 2.0

Előzőek kombinálása, Bastiannal kiegészítve. Egy igazi ászt tettünk be Ini 5-ösök mellé és még Bastian is elég hasznos tud lenni.

Még Resistance próbajáték nélkül sokkal tovább nem is bocsátkoznék találgatásokba, majd úgy is lesznek a blogon beszámolók, mi minden történik a nagyvilágban.

Vörös Ötös, készenlétben!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr6414495950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása