C-ROC bemutató 1/2 - A Scykek bosszúja

2017/03/13. - írta: Promie Motz

Teljesen új formátumot követve, a beharangozott új kiegészítőket ezentúl videó formában fogjuk bemutatni. A friss, Scyk turbóval, azaz a C-ROC Cruiser-rel érkező M3-A Interceptor fejlesztésekkel és pilótákkal fogunk foglalkozni, kezdve azzal, hogy az eredeti hajót és kiegészítőt is is átnézzük.

Nem fogom azt mondani, a Scyk-ek a legnépszerűbb hajók a játékban. Egyébként egyedi módon egy nagyon törékeny, változatos fegyver platformot képeztek, a Heavy Scyk fejlesztéssel lehetőségünk volt torpedó, rakéta, vagy ágyú fejlesztésekkel ellátni őket. Bár csak ez utóbbi látott egyáltalán néha játékteret, azért, mint lehetőség, a többi is végig ott volt. Az új lehetőségek, amik a C-ROC-kal érkeznek vajon kellően népszerűvé teszik majd ez az elfogó vadászt?

Az alap kiegészítő

Egyszer volt, hol nem volt egy Scum kis hajó, a Scyk. Bár sokak fantáziáját bözgette, nem tanulták meg jól használni az emberek.

14 pontért a Carter Spacer egy elég mozgékony hajó volt, az A-wingnél kicsit olcsóbb, a TIE-nál és aZ-nél drágább, míg ez utóbbihoz a Scum-ok is hozzáfértek.

17 pontért ez a PS 5-ös Veterán az egyik legolcsóbb EPT hordozó a játékban, ráadásul generic. Így néha trükköztek vele, crack shottal, mindlinkkel, vagy csak marha sok ágyúval mindegyiken.

A nevesített pilóták közül Serissu néha-néha elkísért egy vegyes osztagot, Epicben kifejezetten zavaró tudott lenni.

A fent is emlegetett heavy Scyk adta a hajó karakterisztikáját. Egy korábbi FAQ-ban hozzáadták az emeld meg a hull értékedet 1-gyel sort, a C-ROC már a javított kártyával érkezik.

Egy nagy adag ágyút is kaptunk a hajóhoz, melyekről itt írtunk részletesebben.

A C-ROC fejlesztések

Folytassuk az ágyúkkal! Hosszú idő után újra érkezik egy új darab, az ARC Caster, ami egy kétoldalas, azaz dual card lesz. 

A hasznos oldalán egy 4 kockás, Range 1-es támadásra képes másodlagos fegyver található. Támadj meg egy hajót (természetesen tűzívben, amíg mást nem olvasol!), ha találsz, akkor válassz ki egy másik hajót Range 1-ben a védekezőtől, és az sérül 1-et. Ez a rész kötelező, és ha más nincs Range 1-re a védekezőtől, akkor te magad sérülsz 1-et.

Majd fordítsd át a lapot, hiszen lemerült.

A lap másik oldala egy feltöltés mechanizmust imitál, aminek személy szerint nagyon örülök! Érdekes kiegsztés a játékban. A Combat phase elején dönthetsz úgy, hogy egy Weapon disabled tokent teszel a hajódra, ezáltal nem támadsz ebben a körben. Ellenben átfordíthatod a lapot, így következő körben rendelkezésedre áll.

Érdekes ez a lap, mert hasonló metódus eddig nem volt. A fegyver maga nem gyenge, de a legtöbb hajó eleve támad 3+, gyakran 4 kockával Range 1-ben. A Scyk-eknek ez persze bónusz, és elég olcsó is.

Esetleg az IG-ken egy második ágyúként elképzelhető, hogy az IG-B képességével újra támadhassanak.

Apropó, ez egy Rebel and Scum only fejlesztés. Ruthlessness-szel együtt kicsit sok lett volna, TIE/D Range 1-es célpontot lőve fixen 3 sebet kioszthatott volna mondjuk Soontir-nak?

A nehéz Scyk mellé jött a hungarocellből összehegesztett, olcsóbb változat is. -2 pontért cserébe zöldek lesznek az enyhe manőverek, de ezért cserébe nem tehetünk fel modifikáció fejlesztést, és ha sebzés kártyát kapunk, arccal felfelé kapjuk automatikusan. Ajjj az azért nem a legjobb.

Így egyből nem tehetjük fel az alábbi, pajzstöltő lapot sem.

A Pulsed Ray Shield a pontosan egy pajzs értékkel rendelkező hajóknak teszi lehetővé, hogy az End fázisban 1 ion tokenért cserébe visszatöltsenek egy pajzsot. Bár Rebel és Scum only, a HWK-290-eseket leszámítva alapvetően Scum fejlesztés.

Sunny Bounder mellett eltörpül a legtöbb hazárdjátékos. Ha dobás vagy újradobás utánmegegyezik majd az összes kockánk, ami előttünk van, akkor egyszer egy körben kaphatunk még egy megegyező értéket.

Inaldra a saját pajzsa feláldozásával újradobhatja az összes kockáját, támadáskor vagy védekezéskor. A pajzs töltő felszereléssel ez még akár jó is lehet.

Quinn Jast tovább erősíti az újratöltő mechanikát. Ő egy Weapon disabled tokenért cserébe egy lefordított rakátét vagy torpedót fordíthat vissza. Még a végén megéri ilyen felszerelést tenni rá.

Genesis Red amikor bemér valakit, a bemért ellenfél által birtokolt mennyiségű fókusz és evade tokent kap. PS 9-en jó lehet ászok ellen is, vagy 7-e PTL-el az alacsonyabb szintű pilóták rémálmává válhat.

Lassan, de biztosan érkezik a C-ROC kiegészítő. A következő részben magát az epic ship-et nézzük meg.

Vörös Ötös, készenlétben.

Forrás: FFG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr3012332783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása