Green Leader - megemlékezés Arvel Crynyd-ról

2016/11/14. - írta: Promie Motz

Talán sok emberben megmaradt az a jelenet, amikor Darth Vader zászlóshajója, az Executor Super Star Destroyer megsemmisül az endori csatában.

Ha valaki nem tudta volna, akkor most rávilágítok, hogy az önfeláldozó lázadó kamikaze pilóta nem volt más, mint a Zöld Vezér, Arvel Crynyd.

Aránylag morbid módon, ezért a játékban a pilótaképessége nem is lett más, mint hogy támadhat olyan hajót tűzívben, akihez hozzáér. Hát, így is lehet mondani.

Sajnos a játékban sem a 6-os PS-e miatt, sem az Elite Pilot Talent-jének hiánya miatt nem tudott kilépni Jake és Tycho árnyékából. Talán csak Gemmer Sojan bírja felülmúlni jelentéktelenségében. Valahogyan hajlamosak lennénk esetleg intimidation-nel párosítani, de az valahogy sohase működik jól. Esetleg egy ász ellenes blokkoló szerepbe bele lehetne kényszeríteni, de még nem igazán láttam ezt jól kivitelezve. Arvel messze nem olyan kiemelkedő, mint filmbéli megfelelője.

Ugyanakkor az Executor pusztulása és Piett halála fontos pillanat volt mind a filmben mint magában a Kánonban. Azonban egy tehetséges művészt a dolog érzelmi oldala fogott meg igazán, így megrajzolta ezt a rövid, 11 oldalas képregényt. 

Daniel Warren Johnson műve:

cover

pg 1

pg 2

pg 3

pg 4

pg 5

pg 6

pg 7

pg 8 and 9

pg 10

pg 11

Forrás:
space-mullet

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr3811961151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása