Epikus küzdelem volt - 300 pontos Epic verseny beszámoló

2017/12/05. - írta: Promie Motz

cr90_2.jpg

Hajnalodik, kiugrok az ágyból 
a korvettem már vár reám!
Én kedvelem őt nagyon kedvelem őt,
Mert ő nagyot lő igazán nagyot lő,
Hűbele durrbele
Mindig van kit elütnie.

20171118_124645_hdr.jpg

400 ponton a team epic meccseken alapvetően igazán leírták az emberek Huge ship-eket. Drágák, nem hozzák vissza az árukat

Nekem egy X-Wing-es szabályom van. Minden évben egyszer elviszem versenyezni a korvettemet.
Mivel a team epicre Bendzsivel a Fury of the First Orderrel neveztünk, ezért eléggé adva volt, hogy "vinnem kell" a X. Ligafordulóra a korvettet. 
Ágoston Tibi remek blogja nyomán azonban sokat gondolkodtam a Transporton is. Óh jaj.
Két huge shippel mennyire biztos a teljes vereség?
cr90_4.jpg

A korvett és kis barátja

A koréliai korvett összerakásán nagyon sokat vacilláltam. Végül Bendzsivel chatelve vettem alapul a Single Turbo Lasert. A leggyilkosabb fegyver nulla agilitys hajók ellen a játék történetében, egész jó 1 agiligysek ellen és vicc kategória a 3 vagy magasabb agilytis ellenfelek ellen.
Ezt tudta mindenki.
Meg azt is, hogy a Harpoon rakéták friss megjelenésével és az eleve népszerű rakétás, úgy nevezett alpha strike seregek populárisságával 2+ zöld kockás hajók kétszer annyival fognak védekezni végül a Single Turbok ellen.
Hacsak...
Hacsak nem félemlítjük meg őket!
Az Intimidation így kvázi kettővel csökkenti a zöld kockák számát. Hoppá.
Hoppá bizony.
Innen külön-külön is eljutottunk a Snap shot-okig, mert ezeknek a kétkockás lövéseknek is a legnagyobb ellenfele a módosítatlan zöld kockák nagy száma.
A kérdés így eldölt. Single turbo laserekkel dugig tömött Korvettnek tálcán kínálják az áldozatokat az A-szárnyúak.
Mi lesz, ha beérnek Range 1-2-be az ellenséges hajók? Az lenne a legbiztosabb, ha elütnénk őket. A korvett eléggé nehezen tudja ezt kivitelezni oldalirányba, így jött is a megoldás egy MÁSIK huge ship személyében.
Sajnos 2 korvett nem tehető pályára, így egy Transport lett tényleg a befutó.
Ionization feaktor volt hivatott előkészíteni a tarolást. De magának a reaktor használatának az előkészítését Sabinera és az EMP-s TIE-Fighterére bíztam. Ezt a trükköt többen is különböző módokon bevetették.
Két Huge shippel az asztalon egyetlen győzelmet sem jósoltak nekem a többiek. Hozzátartozik, egynél többen én sem bíztam igazán, de annyit azért elvártam a meglepetés erejétől.

A verseny összes listája

Enyém

CR90 Corvette (Fore) (50)
Bodhi Rook (1)
Single Turbolasers (8)
Single Turbolasers (8)
Engineering Team (4)
IG-RM Thug Droids (1)

CR90 Corvette (Aft) (40)
Weapons Engineer (3)
Single Turbolasers (8)
Gunnery Team (4)
Optimized Generators (5)

GR-75 Medium Transport (30)
Cassian Andor (2)
Operations Specialist (3)
Engine Booster (3)
Ionization Reactor (4)
Automated Protocols (5)

Green Squadron Pilot (19)
Intimidation (2)
Chardaan Refit (-2)
Adaptability (0)
A-Wing Test Pilot (0)

Green Squadron Pilot (19)
Intimidation (2)
Chardaan Refit (-2)
Adaptability (0)
A-Wing Test Pilot (0)

Green Squadron Pilot (19)
Intimidation (2)
Chardaan Refit (-2)
Adaptability (0)
A-Wing Test Pilot (0)

Green Squadron Pilot (19)
Snap Shot (2)
Chardaan Refit (-2)
Crack Shot (1)
A-Wing Test Pilot (0)

Green Squadron Pilot (19)
Snap Shot (2)
Chardaan Refit (-2)
Crack Shot (1)
A-Wing Test Pilot (0)

Sabine Wren (TIE Fighter) (15)
Veteran Instincts (1)
EMP Device (2)
Captured TIE (1)
Sabine's Masterpiece (1)

Total: 296
View in Yet Another Squad Builder

Első mérkőzés Balogh Balázs

Nagyon kevés alvás után kezdve a napot nagyon elszámoltam a lépéseket és Range 2-ben hagytam az A-szárnyúakat a teljes flottájával szemben. Úgy haltak meg lövés nélkül, hogy még csak nem is ment ki rájuk minden rakéta és torpedó. Tehát 100 pont minusszal kezdtem, bár sokat gyengült az ellenséges sereg átütő ereje, hála annak, hogy azért elment pár egyszer használatos fegyver.
20171118_124657.jpg
Az oldalról közeledő Sabine a következő körben az EMP-vel ionizálta Balázs seregének a nagyját, majd a következő körben ellenfelem sportszerűségének hála használhattam az Ionization Reactort (nem olvastam el rendesen, hogyan és mikor működik), majd a Transport és a Korvett összesen 5 hajót gázolt el.
A Tantive eleje crippled lett, de a hátuljából a lövések is elegek voltak Horton elkapásához. Maradjunk abban, hogy örültem a TLT hiányának. Az idő lejártakor pontkülönbséggel nyertem. Nem tudom, mit csináltam volna, ha még 3-4 körig tart a meccs.
Mint kiderült, ezek a monstrumok elég jól mentik a győzelmi pontokat.

2. mérkőzés, Győrfi Gergő

A birodalmi összeállítás dugig tömve Harpoon-okkal elég ijesztő volt. Az első körben "csak" 2 A-Szárnyút vesztettem, és szerencsés kritikus találatoknak hála a Korvett úgy lőtte ki a Chineraut, hogy az nem is tudott egyszer sem lőni.
A 2. Körben ügyes blokkokkal Darth Vader agilityne lecsökkent, az Inkvizitor is sziklára landolt. A Sith Sötét Nagyúra elolvadt a Single Turbo Laserektől. A Transport és a Korvett eleje nagy pofonokat kezdett ez után kapni.
20171118_151339.jpg
Az A-wingek gyorsan fogytak, de a Birodalom furcsán menekülni kényszerült az őket üldöző Transport elől.
A Korvett szép csendesen megölte a bombázókat is, majd végül csak Omega Leader és Ryad maradt.
Teljesen nevetségesen, a pálya felé egy előréket csinaltam a Transporttal, hogy a lehető legtöbb pajzsot tudjam visszaépíteni.
5 perccel a vége előtt esett le a csapatszállítóm és mint kiderült, a pálya masik felére átmenekült fél korvettem marginálisan több pontot ér, így nyertem.
20171118_151333.jpg
Itt a gázolást megakadályozandó a meccs közepén a birodalmi erők igen csak gyorsan cikáztak, míg én zavartalanul csipegethettem őket. Nem hiszem, hogy ez többször bejönne.

3. Mérkőzés Rafy

Rafyék már szinte rendszeresen epiceznek, volt egy EMP-s Ahsokája és egy enyémhez nagyon hasonlító korvettje, így nem éreztem úgy, sok esélyem lesz igazán meglepni.
Valamilyen mentalis zavar miatt átkértem a kezdeményt, amire semmi indokom nem volt.
Nagyon szétszortam a két huge ship-emet, életemben először. Rafyval utólag beszélgetve ez nagyon megnehezítette a helyzetét.
cr90.jpg
A transportjatól messze feltett egy A-Szárnyút az Én transportomat fenyegetve. Attól tartva, oda pakol még, a két nagyhajóm közé tettem a vadászaimat. Így végül a saját transportja mellé pakolta a seregét.
Mint túl későn rájöttem, a veszélyt a 2 Cruise Missile-ös A-szárnyú jelentette.
Eszméletlen szerencsével pont nem tudta átadni a képességével Roark Garnett a PS 12-t  Zöld osztag tagjainak, így a korvettemnek volt 4 lövése, hogy ne essen le a segge.
És összejött! 4 a 6 ellen pedig nem bíztam a Turbo Laserekben, de itt volt módosítás, míg az A-nak egy tokenje volt.
Mindeközben Ahsoka az EMP-vel összekuszálta az első lövéskörömet. A másodikban ütköztünk és én ionizáltam a pozícióért, azaz hogy Rafynak a saját hajóját is el kelljen ütnie, ha gázolni akar, valamint hogy Jess-t az én Transportom elé vezessem.
A kovettem hatulja idővel lehullt, Lórikot még elütöttem, Rafy Transportját meg kilőttem pár kör alatt.
Szoros mérkőzés volt, és sokszor múltak fontos dolgok pár miliméteren.
Végül itt is az óra mentett meg, mert a következő körben már jó eséllyel pontot vesztett volna a korvett eleje is és a Transport is.
Végeredmény: 3-0, második hely. 
A verseny elején megszavaztuk, hogy az első két helyezett játszanak még egymással egy döntőt.
Bendzsi a nagyon hasonló listájával előzött meg jobb MoV-val.
Végül Final Salvoval döntöttük el a versenyt, ahol is vesztettem.
Annyira nem bántam, aznap estére kellően fáradt voltam.
cr90_3.jpg

Konklúzió?

Tényleg jók 300 pontban az Epic hajók, vagy csak egyszer volt a Hungexpon kutyavásár? Erre még kell kis tapasztalat, mindenesetre érdekes egy nap volt
Mi a tanulság?

A huge ship-ek jók!

Az alapvetően viccből összerakott, de aztán ügyesen finomhangolt seregem veretlen lett 3 meccsen!

Az epic izgalmas!

Tényleg egy stratégiai játéknak tűnt, ahogy az A-szárnyúakat és a huge ship-eket irányítottam. A sima dogfight-okban ritkán működnek ennyire jól a kigondolt stratégiák, nehéz megmondani, egy-egy hol lesz.
Itt egy 10 hajós alakzattal egész jól lehet számolni.

Az epic eléggé új mindenkinek.

Míg 100 pontban jól kiforrott listák vannak, epicben kevés embernek van sok tapasztalata. És még nekik is jóval kevesebb, mint 100 pontban az átlagos játékosnak.

Az epic elég hosszú.

Ezen nincs mit szépíteni. 1 meccs se rövid, 3 már embert próbáló. Azonban egy estére egy mérkőzés baráttal vagy barátokkal (team epic) remek szórakozás.
Hol a határ? 300 pontos meccsek is el tudnak nyúlni. 400 pontosak 4 emberrel kicsit jobban pörögnek. Több pontból még nem volt szerencsém játszani, de azok már 600-800 pont körül az egész napos programot jelentenek.
Nem mindenki fog tartósan rákattanni, de mindenkinek ki kéne próbálnia.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosotos.blog.hu/api/trackback/id/tr8713425089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása